Hoe Ontdek En Voorkom Je Dat Je Verontreinigde Wiet Rookt?

Published :
Categories : Andere onderwerpen

Hoe Ontdek En Voorkom Je Dat Je Verontreinigde Wiet Rookt?

Inhalige en gewetenloze zwarte-markthandelaren vervalsen wiet om het gewicht te verhogen en een betere kwaliteit te pretenderen. Zambeza Seeds vertelt hoe je dergelijke cannabis kunt herkennen en hoe je voorkomt dat je het rookt.

HOE HERKEN JE VERONTREINIGDE WIET?

In landen waar men afstand heeft genomen van oubollige wetgeving, zorgen legalisering en reguleringen ervoor dat de lat voor kwaliteitscontrole behoorlijk hoog ligt. Mocht je in zo'n vooruitstrevende regio wonen, dan is de wiet die je bij legale verkooppunten kunt kopen gegarandeerd niet verontreinigd en van de allerbeste kwaliteit.

Strafbaarstelling kan echter tot gevolg hebben dat gewetenloze leveranciers achterbakse trucjes gebruiken om meer te verdienen aan argeloze kopers. Helaas gaan de meeste landen nog steeds gebukt onder illegaliteit. En dat kan verontreinigde wiet tot gevolg hebben.

Als je precies weet hoe je vervalste cannabis herkent, word je niet zomaar belazerd. Bovendien kan verontreinigde wiet je gezondheid aantasten.

VERONTREINIGINGEN DIE IN WIET AANGETROFFEN KUNNEN WORDEN

Verontreinigde wiet kan de volgende kenmerken vertonen:

• Resten die er niet in horen: Cannabis wordt vaak vervalst om het gewicht te verhogen. Er wordt vermalen glas, kiezelaarde, fijn zand of suiker over de toppen gesprayd. Daardoor lijkt het er voor de leek op alsof er meer trichomen op de toppen zitten. En het voegt dus gewicht toe.

• Pseudo kwaliteit: Om slechte wiet de schijn van een populaire aromatische variëteit te geven, bespuiten verkopers soms hun illegale cannabis met aroma's van skunk, diesel of een ander geurtje. Ook worden toppen wel samen met fruitschillen of kaas in een bakje bewaard. Dit is een poging om de allernieuwste en meest gewilde soorten te imiteren. Er gaan ook verhalen rond over dealers die hun inferieure toppen bepoederen met waspoeder. Daarmee willen ze de indruk wekken dat de cannabis veel kief oplevert.

• Gevaarlijke stoffen: Het kan erop lijken dat de kwaliteit van je wiet betrouwbaar is. Toch kan de cannabis ernstige gezondheidsrisico's veroorzaken omdat het bespoten kan zijn met zwaardere drugs om een beter niveau te veinzen. Zo worden toppen van waardeloze kwaliteit versneden met vloeibare oplossingen van crystal meth, cocaïne en heroïne om het effect te verhogen. Dit kan ongewenste en zelfs riskante bijwerkingen hebben.

• Ondeskundig gekweekt: Cannabisplanten moeten altijd een paar dagen voor de oogst gespoeld worden. Dat is vooral belangrijk als er niet met aarde gekweekt wordt. Als dit veronachtzaamd wordt, blijven er resten voedingsstoffen en andere additieven achter in de oogstklare toppen. Wanneer je die rookt, zijn ze verschrikkelijk scherp en schieten ze qua smaak flink tekort. Er kunnen ook groeiboosters om de oogst te vergroten, insecticiden, schimmelbestrijders en bladvoeding achterblijven in de toppen.

Hoogwaardige biologische wiet wordt minimaal de laatste drie weken van de bloeiperiode nergens mee bespoten. Het hoort ook minstens een week voor de oogst met schoon water gespoeld te worden. Pas dan zijn de aroma's en smaken onvervuild en zuiver.

Flowering

HOE HERKEN JE VERVALSTE WIET?

Als je de leverancier niet vertrouwt, haal dan een topje uit de zak en onderwerp het aan een nauwkeurige inspectie. Haal je vergrootglas tevoorschijn en kijk goed of het niet bedekt is met grote, vreemdsoortige kristallen. Let vooral op het steeltje. Trichomen blijven rond als een bolletje als ze droog zijn en de steel waarmee ze op de top zitten, kun je eruit zien piepen. Toegevoegde pseudo kristallen, zoals glas, suiker of siliciumoxide, hebben een geometrische vorm. Glas en suiker zien eruit als kleine dobbelsteentjes terwijl siliciumoxide langwerpig is. Geen van deze hechten zich werkelijk aan het plantaardig materiaal.

Je kunt ook een klein plukje wiet tot poederachtige kief vermalen. Wrijf vervolgens een beetje tussen je vingers. Onvervalste cannabishars warmt snel op en voelt kleverig aan. Additieven blijven voelbaar korrelig en schuren tegen elkaar en tussen je vingertoppen.

Wrijf wat van dezelfde kief op een oude cd. Echte hars laat een veeg achter. Vervalste wiet krast echter op het oppervlak van de cd. Je kunt ook wat kief op een snijplank leggen en er met een glazen fles overheen rollen. Glaspoeder, suiker en siliciumoxide maken een knarsend geluid.

Trichome

WAAROM HET MOEILIJK IS VERVUILDE WIET TE HERKENNEN

Voedingsstoffen of reststoffen van spuitmiddelen kun je bijna niet opsporen. Je moet het eigenlijk proefondervindelijk vaststellen. Achtergebleven reststoffen van voedingsstoffen die niet goed uitgespoeld zijn, zijn scherp om te roken of verdampen. Hetzelfde gaat op voor pesticiden en fungiciden en die zijn ook nog eens slecht voor je gezondheid. De smaak is niet puur en de natuurlijke smaakvolle nasmaak van cannabis wordt geruïneerd door een chemisch bijsmaakje.

Andere drugs opsporen is ook behoorlijk lastig. Als ze er als een vloeibare oplossing op verneveld zijn, worden ze opgenomen door het plantaardig materiaal. Pas als je erachter komt dat je wel een hele vreemde high ervaart, is het helaas al te laat.

Voor het beoordelen van geurtjes, brandstof en andere geur verbeterende middelen heb je echt een goede neus nodig. Snuif een paar keer goed. Het moet echt overduidelijk natuurlijk ruiken. Bepaalde soorten hebben de geur van diesel of citroen, maar alle cannabisvariëteiten hebben ondertonen die typisch zijn voor cannabis. Er is een groot verschil tussen "ruikt als diesel" en werkelijk naar diesel ruiken.

Substanties om met de aroma's te rommelen, merk je meteen als je er een opsteekt. Ze stinken bij het verbranden en vervuilen de smaak van je rokertje. Cannabis behoort aangenaam te smaken en niet vies. Als de rook een vreemd kleurtje vertoont of zo scherp is als een scheermesje, wees dan op je hoede. Ook aan de kwaliteit van de as kun je zien of er vervuilende stoffen in het spel zijn. Samenklonterende, donkere as bij het aftikken van de joint is bijvoorbeeld een goede indicator.

GA VOORZICHTIG TE WERK

Vervalste wiet lijkt bizar voor mensen die in landen of regio's wonen waar cannabis gelegaliseerd of gedoogd wordt, zoals in Nederland. Maar tot de dag waarop het overal ter wereld legaal is, moeten sommigen hun toevlucht zoeken tot de illegaliteit. En dat brengt het risico op verontreinigde wiet met zich mee.