Hoe Kweek Je De Grootste Cannabistoppen

Published :
Categories : Cannabis kweken

Hoe Kweek Je De Grootste Cannabistoppen

Zodra je marihuanaplanten toppen beginnen te vormen, heb je de kans om het meeste uit deze periode te halen door bepaalde technieken toe te passen. Zo moedigen je ze aan je te belonen met een explosieve groei van toppen.

De oogsttijd is waarschijnlijk de meest verwachtingsvolle en opwindende periode van de kweekcyclus, het is de tijd waarop je de vruchten van al je harde werk plukt in de vorm van grote vette kleverige groene toppen. Na dit opgemerkt te hebben, dit is echt wat er gebeurd tussen deze periode en het moment van ontkiemen en de gewenste factoren van je beloning bepaalt, dit houdt ook de kwaliteits- en kwantiteits-kenmerken in.

Hoeveel leveren je lieve vrouwtjes op, en hoe lekker is ze als recreatief rokertje, en wat zijn de medicinale mogelijkheden van de toppen die ze produceert? Het is duidelijk dat je als kweker na verloop van tijd de trucjes en foefjes door vallen en opstaan leert kennen. Gebruikte je te veel licht? Misschien niet genoeg voedingsstoffen? Of misschien toch te veel water? Gelukkig is dat de besten ook wel eens overkomen, maar nu weten we wat je moet doen, en laten. Om je een hoop tijd en moeite te besparen en mislukkingen te voorkomen, hebben we een basisgids samengesteld over de beperkingen waar je rekening mee moet houden. Zo ben je ervan verzekerd dat je een mooie hoeveelheid smakelijke wiet krijgt, waar je met gepaste trots van kan genieten.

GENETICA

Behalve dat voor het kweken van gezonde potente cannabis de omstandigheden die je biedt in de vorm van vochtigheid, water, voedingsstoffen en lucht heel belangrijk zijn, spelen de genetica van de zaden zelf een grote rol in het resultaat van het gewas. Rekening houden met de genetica is waarschijnlijk de eerste stap naar het optimaliseren van het doel dat je voor ogen hebt als je marihuana kweekt.

Ben je van plan om wat THC-rijke sativa's te kweken om je een energieke cerebrale high te geven? Zou je liever een paar indica-zaadjes planten voor de tijd dat je het even rustig aan doet en ontspant? Of misschien toch een hybride om van twee walletjes te eten? Misschien zou je graag zien dat je zaden de autoflowering ruderalis-genetica bevatten, zodat de groeiperiode eenvoudiger wordt voor je, en je de lichtcyclus niet hoeft aan te passen om de plant tot bloeien te dwingen? Of misschien kweek je wel uitsluitend voor medicinale toepassingen, en je wenst cannabis toppen die veel meer CBD dan THC bevatten?

Zambeza Seeds Packs

Zoals je ziet, is het kweken van cannabis een complexe wereld met een gevarieerde reeks van mogelijkheden voor evenzoveel verschillende doelen. Als je zaden van goede kwaliteit aanschaft van betrouwbare verkopers krijg je meestal de cannabinoïde-percentages van de soort, de geuren en smaken, wat voor soort high het opwekt, hoe lang het duurt om te kweken, en hoeveel opbrengst je kunt verwachten bij binnen- en buitenkweek. De keuze van de genetica is de eerste stap die je moet maken om er zeker van te zijn dat je het gewenste resultaat bereikt.

Een voorbeeld van het selecteren van het zaad zou kunnen zijn dat je kiest voor een variëteit zoals Critical XXL van Zambeza, voor een THC-rijke indica-dominante strain. Critcal XXL heeft een skunky, zoete smaak, en het effect van een klassieke indica high. Ze heeft een bloeiperiode van ongeveer 50 dagen en kan binnen een hoogte bereiken van 150 cm.

Een andere prima optie voor degenen die op zoek zijn naar een erg ontspannende high zou bijvoorbeeld Crazy Cookies van Zambeza kunnen zijn. Deze soort is een hybride liefdeskind van twee legendarische strains, Cookies en OG Kush. Het bevat een verbazingwekkend hoog THC-gehalte van 25%, de bloeiperiode duurt ongeveer 55 dagen, en is zwaar indica-dominant. Ze heeft een zoete, aardachtige smaak, en kan binnen een hoogte bereiken van 100 cm.

VOCHTIGHEIDSGRAAD

De vochtigheidsgraad die heerst in je kweekruimte heeft ook, meer dan je denkt, invloed op je planten en de verwachte opbrengst. Cannabisplanten hebben tijdens de groeicyclus op bepaalde momenten behoefte aan een andere vochtigheidsgraad. De vochtigheidsgraad van de kweekruimte kan eenvoudig in de gaten gehouden worden met instrumenten zoals hygrometers en thermometers. De vochtigheidsgraad is belangrijk omdat warme lucht meer vocht bevat dan koude lucht, wat betekent dat als je wietplanten zich in een stadium bevinden waarin ze minder luchtvochtigheid nodig hebben, het nuttig is om die te verlagen.

Zaailingen hebben liever een hogere luchtvochtigheid terwijl het wortelstelsel zich ontwikkeld, bij voorkeur rond de 65%. Een hogere luchtvochtigheid zorgt ook voor extra wateropname via de bladeren. Het volgende stadium van de groeicyclus is de vegetatieve periode waarin de vochtigheidsgraad wekelijks met 5% verlaagd kan worden. Dit omdat de wortels nu meer water op beginnen te nemen. De volgende fase is de bloeiperiode, waarin de luchtvochtigheid verder, naar 40% verlaagd moet worden.

Het is dus van belang dat de luchtvochtigheid gedurende de gehele groeicyclus aangepast wordt, maar hoe kan dat bereikt worden? Wel, er kunnen ventilatoren, fans en vochtonttrekkers ingezet worden om de luchtvochtigheid te verlagen, en plantensproeiers en luchtbevochtigers om die te verhogen.

SNELHEID IS VAN WEZENLIJK BELANG

Het maximaliseren van de snelheid waarmee je toppen tijdens de bloeiperiode groeien zal er voor zorgen dat ze groter worden binnen die gegeven tijdsperiode. Dit houdt in dat het ook geen verrassing zal zijn als je toppen mooie lange kegels van groene zaligheid worden, in plaats van armzalige kleine bolletjes. Met dat gegeven is snelheid een belangrijke factor, die goed gemanipuleerd kan worden als de juiste technieken op het goede moment toegepast worden. Hier volgen enkele zaken die je zou kunnen toepassen als je deze belangrijke taak wilt volbrengen.

 

Vertafort

 

SNOEIEN

Snoeien is de daad waarbij je fysiek de vorm van je plant bijwerkt en manipuleert, op een strategische manier om er voor te zorgen dat de toppen toegang hebben tot de waardevolle bronnen, zoals suikers, en dat ze die niet aan onnodige delen van de plant verspillen. Zorg er tijdens, en aan het eind van de bloeiperiode voor dat je de dode, zwakke en vergeelde bladeren, die verder geen nut meer hebben, verwijdert. Gooi ze op de composthoop, trek er thee van, gebruik ze om je joints en pijpjes mee te vullen, of roer ze lekker door een salade! Je marihuanaplanten zullen nog genoeg bladeren hebben voor de fotosynthese zonder dat er kostbare suikers verloren gaan aan deze dode en afstervende bladeren die ze niet meer nodig heeft.

HET KOOLDIOXIDE NIVEAU VERHOGEN

Kooldioxide is van levensbelang voor onze geliefde planten. Het speelt een fundamentele rol in het proces van de fotosynthese, samen met water en licht, door de planten te helpen om suikers te produceren, die ze energie geven om te floreren en te overleven. Verhoogde kooldioxide niveau's kunnen gebruikt worden om de planten sneller te laten groeien, zelfs in de bloeiperiode. Als je de lichtintensiteit vergroot zul je zelfs een nog beter eindresultaat zien. Dit wordt duidelijk gemaakt door de fotosynthese te vergelijken. Kooldioxide kan in een kweekruimte gepompt worden, maar wees verstandig als je dit doet, want te veel kooldioxide kan dan goed voor je plant zijn maar je moet jezelf niet aan gevaar blootstellen.

VERLICHTING

Optimale verlichting speelt een zeer gewichtige rol gedurende de gehele groeicyclus, en een gebrek eraan zal voor tekorten bij je gewas zorgen. Hoe intenser de lichtbron, hoe beter je planten er op zullen reageren, en des te groter, gezonder en sterker ze zullen zijn. De lichtintensiteit verhogen aan het begin van de bloeiperiode voor grotere toppen doe je door lampen met een hoger wattage te gebruiken en ze dichter bij je mooiste toppen te hangen, om ze te verwennen met een extra portie smakelijke fotonen.

VOEDINGSSTOFFEN

Zodra je marihuanaplant begint te bloeien hebben ze een lichtelijk aangepast dieet nodig. Cannabis ontwikkelt een toenemende behoefte aan fosfor gedurende deze periode, anders dan in de groeiperiode. Het best kun je kiezen voor een voeding die bestaat uit 30% fosfor, 10% stikstof en 10% kalium.