De beste aarde voor autoflowering cannabisplanten

Published :
Categories : Cannabis kweken

De beste aarde voor autoflowering cannabisplanten

Veel kwekers kiezen voor autoflowering soorten omdat ze snel groeien. Ze zijn ook klein en eenvoudig te hanteren. Ben jij ook van plan autoflowers te kweken? Probeer dan deze aardemix en verbeter je resultaten.

Autoflowering en fotoperiode soorten lopen behoorlijk uiteen. Het belangrijkste verschil is dat autoflowers bloeien zonder verandering in de lichtcyclus. Deze unieke eigenschap danken ze aan ruderalis, een ondersoort van cannabis. Deze soort is ontstaan in de koudere klimaten van Centraal- en Noord-Azië, waar de zomerdagen eindeloos duren en de winternachten lang zijn. Sinds de ontdekking, is deze soort gekruist met diverse sativa's en indica's. Zo zijn talloze populaire kruisingen ontstaan.

Naast de unieke autoflowering eigenschap, hebben deze soorten anderen behoeften en wensen vergeleken met fotoperiodieke soorten. Dit geldt ook voor de benodigde aarde om optimaal te presteren. Deze planten zijn taai en weerstaan arme grond en zware omgevingsomstandigheden. Maar als je ze verwent ze met hoogwaardige aarde en een juiste verhouding voeding, ontvang je een uitmuntende oogst.

Use high-quality soil

TRAKTEER JE AUTOFLOWERS OP LICHTE AARDE

De meeste autoflowering planten tolereren best wat zwaardere grond. Ze hebben echter liever een licht en luchtig substraat. Als je ze in een dergelijk groeimedium kweekt, kunnen de wortels van autoflowers de grond makkelijker doordringen. Zo is de plant stevig verankerd. De plant gaat nu op zoek naar voedingsstoffen, water en zuurstof. Het gebruik van lichte aarde biedt je planten een perfecte basis voor gezonde groei. Een dergelijk medium draineert ook prima. Daarmee voorkom je ernstige problemen, zoals wortelrot.

De ideale potgrond voor autoflowers bevat veenmos, een substantie uit veenland, bestaand uit ontbonden mos. Een ander primair ingrediënt in autoflowering aarde is compost. Je maakt dit gemakkelijk thuis door organisch afval te composteren, zoals groente- en tuinafval. Daarnaast moet de potgrond perliet bevatten, een amorf vulkanisch glas. Dit creëert ruimte in de aarde en verbetert drainage en beluchting. Ook vermiculiet is een belangrijk ingrediënt en zorgt voor beluchting van het substraat.

Deze ingrediënten moet je vermengen volgens de volgende formule:

3 delen veenmos
3 delen compost
2 delen perliet
1 deel vermiculiet

Het kan goedkoper zijn om je eigen autoflowering potgrond te maken, zeker als je deze ingrediënten in grote hoeveelheden aanschaft. Maar als je geen tijd hebt, kun je kant en klare grond kopen.

Marijuana Substract

VERWEN JE AUTOFLOWERS MET VOEDINGSSTOFFEN, MAAR MET MATE

Autoflowering soorten danken hun reputatie als sterke plant mede aan het feit dat ze lage voedingsbehoeften hebben. Het is zelfs heel gemakkelijk autoflowers te overbemesten, wat leidt tot beschadiging. Autoflowers zijn meestal aanzienlijk kleiner dan hun fotoperiode tegenhangers. Ze hebben daarom veel minder voedingsstoffen nodig tijdens hun levenscyclus. Voed ze daarom met mate en pas vooral op met stikstof in de vegetatieve fase. Veel voorgemengde potgrond bevat het juiste gehalte voedingsstoffen. Vaak is dat genoeg om een plant wekenlang van voedingsstoffen te voorzien. Daarna moet je matig bijmesten.

Een goede aanvulling op autoflowering aarde zijn mycorrhizale schimmels. Deze organismen zijn geen voedingsstoffen, maar ondersteunen de plantenwortels. Ze breken organisch materiaal af tot kleine en bruikbare moleculen. Deze transporteren ze naar het wortelstelsel. Voeg deze schimmels toe aan je aarde en help je planten het meeste uit de potgrond te halen.

LET GOED OP DE PH-WAARDE

Met de pH-schaal meet je de zuurgraad of alkaliteit van een oplossing. Alle aarde heeft een specifieke pH-waarde, die je kunt testen met een pH-meter of papieren teststrip. De pH-schaal varieert van 1 tot 14. 1-6 indiceert zuur, 7 is neutraal en 8–14 wijst op alkaliteit. Alle cannabisplanten geven de voorkeur aan een enigszins zure bodem met een waarde tussen 6,2–6,5.

Test je aarde regelmatig met behulp van bovengenoemde hulpmiddelen en doe aanpassingen indien nodig. Als je pH-waarde te laag is, voeg dan wat dolomiet toe. Als de waarde te hoog is, zijn dennennaalden een natuurlijke bron om de pH-waarde af te zwakken.

pH scale