Hoe Combineer Je Verschillende Cannabis Strains?

Published :
Categories : Andere onderwerpenStrain informatie

Hoe Combineer Je Verschillende Cannabis Strains?

Veel ervaren stoners hebben een favoriete combinatie van strains. Laten we eens zien waarom. Ook geven we je enkele favoriete combinaties die je zelf kunt proberen!

Heb je van elke soort maar net genoeg om een half jointje te draaien en wil je ze bij elkaar doen? Of ben je op zoek naar een nieuwe ervaring? Het combineren van strains kan de ervaren stoner een hele nieuwe wereld binnenvoeren. Zowel recreatieve als medicinale gebruikers kunnen er nuttig gebruik van maken.

Verschillende soorten hebben diverse uitwerkingen vanwege het entourage-effect. Dit is het concept dat uitlegt hoe cannabinoïden samenwerken om de psychoactieve en medicinale effecten van cannabis te leveren. Als ze in verschillende hoeveelheden worden gecombineerd, reageren deze chemische verbindingen op diverse manieren. Met meer dan honderd geregistreerde cannabinoïden zijn de combinaties eindeloos. En daarom bestaan er ook zo veel strains.

WAT ZIJN DE VERSCHILLEN?

Mix je strains? Dan maak je niet alleen gebruik van het voordeel van het mengsel cannabinoïden van een soort op zich. Ook de soorten werken op elkaar in. Dat is afhankelijk van de hoeveelheid van elke strain in een joint. Ook hangt het ervan af of je de twee kruiden mengt, of de toppen in de joint van elkaar scheidt.

Veel gebruikers beweren dat de high beter is wanneer ze twee goede soorten combineren. Je kunt echter ook een bepaalde strain wat minder sterk maken door haar met een lichtere soort te mengen. Dat kan wel eens van pas komen als je nog even wat wilt roken voor een deftig diner of een andere belangrijke gebeurtenis. Je kunt voor een mix kiezen, maar je kunt ook minder in je pijpje stoppen of een dunnere joint draaien. We weten echter allemaal hoe tevredenstellend een dik rokertje is.

Uiteindelijk is cannabis een heel persoonlijke ervaring. Alleen jij kunt beslissen of een bepaalde combinatie je bevalt of niet. En of je überhaupt wel van mixen houdt. Laten we in ieder geval eens wat populaire combinaties bekijken.

WAT ZIJN DE BESTE COMBINATIES?

KRACHTIGE COMBI'S

Je kunt je niet voorstellen hoeveel perfecte cannabis combinaties er mogelijk zijn. Het was moeilijk, maar we hebben ons best gedaan om er enkele uit te kiezen. Misschien zit er voor jou een favoriete combinatie tussen, maar mogelijk houd je ook wel van iets anders. De beste combi voor jou is wellicht nog niet eens ontdekt. Uiteindelijk is het aan jou om te testen en experimenteren. We geven in ieder geval alvast een beginnetje voor je reis naar de wereld van cannabis combinaties.

Als je iemand bent die verzot is op een ontspannende indica moet je White Cheese en Blueberry eens proberen. Deze combinatie trakteert je op een dromerige couch-lock high. Recreatief ervaar je de ontspannende en opgewekte effecten van beide strains. Dit, met een vleugje creativiteit door de Cheese. Medicinaal reageert je lichaam positief in het geval van een groot aantal aandoeningen. Je voelt je snel beter als je last hebt van stress, depressies, slapeloosheid en zelfs pijn.

Ben je echter een enthousiaste consument van terpenen? Dan moet je de combi Blueberry, Bubblegum en Trainwreck eens proberen. Terpenen zijn de bestanddelen in cannabis die zorgen voor de aroma's en smaken. Dit is echt een combinatie voor cannabis connaisseurs. Je ervaart een hoop effecten. Toch is deze mix vooral populair vanwege zijn uitwerking op de mond en niet op de hersenen. Rook je deze combinatie? Dan wens je dat je pijpje of joint nooit opraakt en je de hele nacht kunt doorroken.

Hoe Combineer Je Verschillende Cannabis Strains?

MINDER KRACHTIGE COMBI'S

Zoals we hierboven al hebben vermeld, zijn er tal van redenen waarom je verschillende soorten cannabis zou mixen. Is het niet je doel om de high te versterken, maar juist af te zwakken? Dan hebben we ook een paar combinaties voor je.

We hebben al een indica combinatie gehad met een intense cerebrale high. Daarom leek het ons een goed plan om hetzelfde voor de liefhebbers van een vette fysieke high te presenteren. Voor hen is de mix van White Widow met wat Purple Trainwreck wel wat. Deze combi produceert een ongelofelijk ontspannende fysieke high. Je wordt er opgewekt en euforisch van, maar het is toch mentaal niet al te heftig.

Tot slot een verkwikkende wake en bake combinatie die je eens moet proberen: Lemon Kush met White Cheese. Hoewel de toppen erg krachtig zijn, blijf je van de high die ze produceren toch functioneel. De Lemon Kush zorgt voor focus. De White Cheese vergroot daarbij je creativiteit. Je ervaart gegarandeerd mirakels met deze mix. Pas wel een beetje op met hoeveel je in je grinder doet. Behandel de planten met respect.

WETENSWAARDIGHEDEN OVER STRAIN COMBINATIES

Voordat je de budtender uit gaat hangen en maffe wietcombinaties gaat samenstellen, zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Om te beginnen, is het een goed plan om dit soort experimenten thuis uit te voeren. Je voelt waarschijnlijk dingen die je nooit eerder ervaren hebt en daar staat je hoofd niet altijd naar. Als je niet thuis bent, zorg dan dat je op een plek bent waar je je veilig voelt.

Rook ook niet te veel in een keer. Of je nu een vaporizer gebruikt, jointjes of pijpjes rookt - gebruik wat minder dan je gewend bent. Test de high en effecten voordat je aan een turbulente reis begint. Bereid je daarbij voor op verrukkelijke smaken. Het valt echter niet mee om de kunst van het combineren van de beste smaken onder de knie te krijgen. In het begin smaakt je rokertje misschien niet zo lekker. Weet gewoon dat dat oké is, volgende keer beter. Experimenteer en houd een combinatielogboek bij. Het duurt even voordat je een ervaren mixer van strains bent. Maar daarna kan de ervaring zeer bevredigend zijn.