BitCanna’s Blockchain Verandert Radicaal De Distributieketen Van Cannabis

Published :

BitCanna’s Blockchain Verandert Radicaal De Distributieketen Van Cannabis

Met de nu live token verkoop wordt het nog eenvoudiger om BitCanna’s revolutionaire cryptovaluta te bemachtigen. Twijfel je echter nog of BitCanna de oplossing is die de cannabisindustrie hard nodig heeft? In dit artikel verdiepen we ons in het kernconcept, betaalplatform en aanvullende functionaliteiten van de blockchain.

BITCANNA IN EEN NOTENDOP

In dit artikel duiken we in de ongelofelijke functionaliteit die BitCanna’s vijfdelige infrastructuur te bieden heeft. Maar eerst geven we een kort overzicht van het algemene doel van BitCanna en de utility token BCNA. BitCanna is een speciaal ontworpen oplossing voor de betalingsproblemen waar de cannabisindustrie mee te maken heeft. Gebrek aan steun van zowel financiële instellingen als betalingsproviders heeft de groei van de markt belemmerd. Ondanks dat diverse landen hun wetgeving rond de drug hebben hervormd.

BitCanna biedt een proof-of-stake, trustless netwerk dat is gebouwd rond een gedecentraliseerd grootboek. Consumenten en bedrijven hebben via nodes toegang tot het netwerk om transacties te verwerken. Blockchaintechnologie, in samenhang met masternodes, maakt onmiddellijke overschrijvingen mogelijk tegen minimale kosten. Bovendien zijn deze transacties gevrijwaard van de belemmeringen waar alle betrokken partijen momenteel door getergd worden. Hoewel de betaaloplossing van BitCanna hard nodig is, behelst de visie van de cryptomunt meer dan dat.

De gehele cannabissector ondergaat ongekende veranderingen op een ongeëvenaard hoog tempo. Om te zorgen dat BitCanna in de voorhoede blijft, is de blockchain gebouwd op meerdere infrastructuurlagen. Elk ervan verbetert de functionaliteit en efficiëntie op alle gebieden van de cannabismarkt. Lagen 4 en 5—vertrouwen en reputatie—komen later aan bod in de ontwikkeling van BitCanna. Laag 3, de distributieketen, is de belangrijkste focus van het team zodra het mainnet v1.0 in de lucht is.

LAAG 3: DE DISTRIBUTIEKETEN

Distributieketens over de hele wereld, waaronder die in de cannabisbranche, worden geplaagd door inefficiëntie en worstelingen. In de cannabisindustrie worden deze problemen verder versterkt door de instabiele aard van cannabis. Het is een product dat onder slechte omstandigheden snel aan kwaliteit inlevert. Voeg daarbij dat consumenten niet in staat zijn de oorsprong van een product te verifiëren. Dat maakt het veel te makkelijk voor onbetrouwbare producenten om ondermaatse cannabis te leveren. Dit schaadt niet alleen de reputatie van de sector, maar ook de integriteit van betrouwbare en gevestigde zaadproducenten.

BitCanna’s derde laag, de distributieketen, pakt deze en talloze andere problemen rechtstreeks aan. Het eerste voordeel voor consumenten is de optie een product te herleiden naar de bron. Kopers kunnen de oorsprong van alle producten op het netwerk zien. Het risico op een slecht product van onbetrouwbare verkopers en hun invloed op de branche wordt ingeperkt. Bovendien kunnen consumenten zien of de integriteit van producten behouden is gebleven in de distributieketen. Middels smart contracts worden temperatuurcontrole, datumcodes en allerlei vooraf vastgestelde parameters volledig geautomatiseerd. Het vertrouwen in leveranciers en producten zal enorm toenemen. En dat stimuleert een florerende markt.

HOE BLOCKCHAIN DE DISTRIBUTIEKETEN EFFICIËNTER MAAKT

Voor bedrijven levert de verhoogde efficiëntie van het netwerk iets heel belangrijks op: tijd. Ondernemingen, producenten en groothandelaren betalen dus niet alleen minder voor transacties als ze op het netwerk opereren; het gebruik van smart contracts elimineert de tijd en moeite die in de hedendaagse distributieketen gestoken moet worden.

Smart contracts zijn trustless overeenkomsten. Ze voeren een voorgeprogrammeerde reactie uit, gebaseerd op de realisatie van een reeks parameters. Wat daaronder kan vallen? Het indienen van facturen, uitvoeren van betalingen, maatregelen voor kwaliteitscontrole, het herbestellen van producten—enzovoort. Door deze zaken aan smart contracts uit te besteden, kunnen uitkomsten niet gemanipuleerd worden. Daarbij verloopt alles volledig geautomatiseerd. Er bestaat geen kans op menselijke fouten, er is geen noodzaak om goederen te controleren en geen reden om de distributie van producten te vertragen. Combineer dat met de mogelijkheid om voorraadniveaus te checken waarmee verspilling en te veel bestelde hoeveelheden wordt voorkomen, en je hebt technologie die de distributieketen radicaal verandert.

De samenvoeging van het gedecentraliseerde grootboek van een blockchain en distributieketens lijkt voor de hand liggend. Nu alle spelers uit de sector in staat zijn de goederenketen te overzien, kunnen ze samen werken aan een branche die transparant en betrouwbaar is. Om BitCanna tot een succes te maken, moeten alle boegbeelden uit de industrie dan ook verbonden zijn met het netwerk.

BitCanna

DE BITCANNA ALLIANCE KRIJGT ONZE STEUN, EN DIE VAN JOU?

BitCanna heeft ook daaraan gedacht. De BitCanna Alliance is een collectief van gelijkgestemde bedrijven die allen hun steun aan het netwerk hebben gegeven. Hoewel ze uit verschillende hoeken van de cannabisindustrie komen, strijden ze allemaal voor een betere toekomst van wiet en alles wat daarbij komt kijken.

Onder deze bedrijven vallen: Zambeza Seeds, Zamnesia, Sumo Seeds, Barney’s Farm, Cannabeasy, Cibdol, Amsterdam Genetics en vele andere. Samen bereiken we een totaal aantal bezoekers van meer dan tien miljoen per maand. De toewijding van de Alliance aan BitCanna behelst een bron van gepassioneerde en betrokken gebruikers. Met initiatieven om betalingen met BitCanna tokens te verrichten, is de transformatie van de cannabisindustrie niet langer een concept. Het is een toekomstige realiteit geworden. De enige vraag die nog rest als je je nog niet bij BitCanna hebt aangesloten is: waar wacht je nog op?