Zinktekort - Een Voedingsgebrek In Jouw Cannabisplant

Published :
Categories : Cannabis kweken

Zinktekort - Een Voedingsgebrek In Jouw Cannabisplant

Voedingsstoffen tekorten kunnen een reeks aan problemen veroorzaken die kwekers moeten herkennen voordat het te laat is. Als je je afvraagt of jouw cannabisplant een zinktekort heeft, lees hieronder om meer over de tekenen van dit tekort, de behandelingen en tactieken om het te voorkomen te weten te komen.

Net zoals mensen, kunnen planten verschillende voedingsstoffen missen om verscheidene redenen. Als het gaat om cannabis, wordt dit cruciaal omdat kwaliteitscontrole de kwaliteit van de geoogste toppen gelijk beïnvloed. Elke kweker wil de perfecte toppen.

Zink is een essentiële voedingsstoffen in de gezondheid van de cannabisplant. Het is onmisbaar voor de groei, het beïnvloedt de sterkte van de takken, stelen, en bladeren. Het is ook een onmisbare speler bij de productie van chlorophyll, wat weer verantwoordelijk is voor fotosynthese en de groene kleur van de plant.

Anders dan ijzer en mangaantekorten, beïnvloed een tekort aan zink gelijk de groei van je plant. De groei zal stagneren totdat het probleem is opgelost. Als er niet voor wordt gezorgd, zal de plant uiteindelijk sterven.

HET ZIEN VAN EEN ZINKTEKORT

Net als met elk voedingstekort, zal de plant er ongezond uit zien. Dit is het eerste teken waar je voor op moet letten. De bladeren zullen vochtig en teer worden. Er zijn geen richtlijnen voor het testen van een plant als het gaat om de algehele "gezondheid", dus het is aan jou om het op te merken. Als je er hard over na moet denken of een plant gezond is of niet, dan is het waarschijnlijk gezond. Je herkent de ongezonde bladeren waarschijnlijk meteen als je ze ziet.

Zinc Deficiency 1

Zoals hierboven genoemd, het stagneren van de groei is een factor om in de gaten te houden. Als het lijkt alsof je plant al een tijdje dezelfde hoogte heeft, is dat zeker geen goed teken. Het stoppen van de groei van de plant is een serieus probleem. Hierdoor zullen de nieuwe bladeren niet goed groeien, waardoor ze in de war gaan zitten met de oudere bladeren. Dit is waarom je een probleem zo snel mogelijk op wil lossen.

Wat de meeste tekorten visueel allemaal gemeen hebben is de verandering van kleur. Je zult een verandering zien van groen naar geel tussen de aderen van de bladeren. Als het niet behandeld wordt, zullen de topjes van de bladeren bruin worden voordat het complete blad opkrult en doodgaat.

WAT KAN DE OORZAAK ZIJN?

Zink is overvloedig aanwezig in het meeste kraanwater. Daarom is het gebrek eraan meestal niet veroorzaakt door een tekort. Net zoals met andere tekorten, kan het probleem zijn dat de voedingsstof niet goed wordt opgenomen door de plant. Dit komt omdat de plant in bepaalde condities is geplaatst waardoor de wortelen de voedingsstoffen niet kunnen opnemen. Het gebeurt zelfs als de voedingsstoffen gewoon aanwezig zijn in het groeimedium.

Een voedingsstoffen uitsluiting kan veroorzaakt worden door inconsistenties in pH, alhoewel het soms ook getriggerd wordt door een stressvolle omgeving. In een typisch voedingsstoffen uitsluiting scenario, zijn voedingsstoffen die de plant nodig heeft al aanwezig, maar kunnen de wortelen ze niet absorberen.

Cannabisplanten vertrouwen op een kleine marge van ideale pH levels waarbij ze voedingsstoffen op de meest efficiënte manier kunnen opnemen. Maar dit is niet het enige wat een uitsluiting kan veroorzaken. Hoge levels carbonaat, lage temperaturen, of een teveel aan fosfor zijn ook factoren die zoveel stress kunnen uitoefenen op het wortelsysteem dat de opname van de benodigde voedingsstoffen gestopt wordt. Iets zo simpel als het bijhouden van de juiste technieken om water te geven kan je helpen in de toekomst als het gaat om voedingsstoffen tekorten.

HET PROBLEEM OPLOSSEN

Zorg dat je geen zwaar gefilterd water of omgekeerde osmose gebruikt. Deze methodes bevat bijna geen zink. Wat uiteindelijk betekent, dat de natuurlijk aanwezige zink in jouw aarde op zal gaan. Je zult dan niks hebben of je moet gebruik maken van een supplement.

Zinc Deficiency 2

Zorg dat je je plant doorspoelt met pH-neutraal water om de voedingzouten te verwijderen die je plant ervan weerhouden om de zink te absorberen die je zo hard nodig hebt. Zorg dat de pH tussen de 6,0-6,5 is in de aarde. Zorg ervoor dat je weer terug gaat naar de maten 6,5-7,0 als je ziet dat het probleem verdwenen is. Als je een hydroponic set-up hebt, is het aan te raden om de pH tussen de 5,5-6,0 te houden. Nogmaals, zorg ervoor dat je deze waarde omhoog gooit met 0,5 nadat het tekort verholpen is.

PROBEER EEN SUPPLEMENT

Als het probleem was veroorzaakt door slechte voeding, zorg dat je supplementen toevoegt aan je groeimedium of voedingsoplossingen met zink behandelde toevoegingen.

Je kunt het tekort oplossen door je medium een micro-mix onderdeel te geven dat zink, ijzer en mangaan bevat. Dit kan zeker het probleem oplossen en ervoor zorgen dat je je plant niet overlaadt met teveel van een specifieke voedingsstof. Zinksulfaat, zinkoxide, en gekoelde zink zijn ook perfecte opties om uit te proberen.

Het lastige aan het toevoegen van voedingsstoffen als zink is dat ze kunnen reageren op andere voedingsstoffen en die uiteindelijk uit kunnen sluiten. Daarom, als je supplementen toevoegt aan je systeem, lees het label om te begrijpen hoe het kan reageren op andere voedingsstoffen. Dit is cruciaal om te voorkomen voordat je een probleem oplost en er meteen een nieuwe bij krijgt.

HERSTEL

Als alles goed gaat, na een week of wat, zou je een verschil moeten gaan zien. Oudere bladen zullen waarschijnlijk niet volledig herstellen. Deze blijven hun gelige kleur hebben of bruine topjes. Let op de nieuw geboren blaadjes. De nieuwe bladeren zullen de beste indicator zijn. Als het lijkt alsof deze gezond aan het groeien zijn, heb je het probleem opgelost. Als de oudere bladeren niet volledig herstellen, kun je die afknippen omdat ze alleen maar voedingsstoffen aan het wegstelen zijn van de nieuwe gezonde delen van de plant. Let er op of de plant zijn groeiproces weer oppakt. Als hij weer de hoogte ingaat, zit je goed.

We hopen dat het heeft geholpen om een probleem op te lossen waar je op dit moment mee zit of dat je misschien in de toekomst zal hebben. Het voorkomen is altijd beter dan het behandelen en informatie vergaren is het halve werk. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws over cannabis groei en volg de nieuwste literatuur en research over jouw favoriete plant. Er is nog steeds een hoop te ontdekken er zullen altijd problemen zijn die je moet oplossen. Op zijn minst, kun je nu zinktekort van jouw mogelijke problemen lijst wegstrepen - je weet nu hoe je dat op moet lossen.