Word je slimmer van cannabis?

Published :
Categories : Cannabis nieuwsMedicinale cannabis

Word je slimmer van cannabis?

Cannabis is bekend vanwege haar medicinale en recreatieve toepassingen. Maar heb je je ooit afgevraagd of je slimmer wordt van wiet? Wij wel, en harde bewijzen en recente onderzoeken naar cannabis laten ons geloven dat je niet dommer wordt van cannabis, maar slimmer!

De wetenschap en de nieuwste onderzoeksstudies maken eindelijk definitief een einde aan de mythe dat je dom wordt van het gebruik van cannabis. Het standaard stereotype van "stoners" is vooral een uitvinding van Hollywood.

Natuurlijk zijn we ons bewust van het feit dat er wel degelijk wat Bill & Ted's rondhuppen in het dagelijks leven en we wensen ze het beste. Maar de gemiddelde cannabisgebruiker kan niet in een hokje worden gestopt als zijnde een groep onschuldige, uitgehongerde idioten met een beperkte woordenschat.

Het punt is dat er geen standaard profiel is voor de typische stoner omdat allerlei mensen cannabis gebruiken om verschillende redenen. Alleen een idioot kan de vraag beantwoorden of stom zijn daadwerkelijk hetzelfde is als altijd high zijn?

Cannabis is over de hele wereld beroemd vanwege de effecten op het menselijke bewustzijn en high worden gaat hand in hand met verruiming van het bewustzijn. Stommiteit komt meestal voor bij de onwetenden en bekrompen figuren. Daarom is het alleen maar logisch om aan te nemen dat cannabis je slim maakt.

We kunnen niet doen alsof we onpartijdig zijn, zeker niet als je weet dat dit artikel geschreven is onder invloed van wat eersteklas cannabis. We zijn echter wel professionele cannabis gebruikers en journalisten die zich aan de waarheid en de feiten willen houden.

Daarom willen we wat interessante resultaten van de nieuwste cannabis onderzoeken met je delen, als ondersteuning van onze theorie dat cannabis je slimmer maakt.

HET MCLEAN HOSPITAL ONDERZOEK

Cannabis StudiesIn nieuw onderzoek van McLean Hospital, onder leiding van Staci Gruber Ph.D., wordt de impact van medicinale cannabis op de cognitieve functies van deelnemers onderzocht in intervallen van 3, 6, & 12 maanden.

Zoals je kan zien, zijn de resultaten van dit onderzoek reeds gepubliceerd, maar de deelnemers van het onderzoek zullen nog 2 jaar worden gevolgd. Het is in strijd met de publieke opinie, maar het lijkt erop dat het gebruik van cannabis de uitvoerende functies van de geest van elke deelnemer heeft verbeterd.

In tegenstelling tot traditionele onderzoeken, waarin de nadruk wordt gelegd op het gebruik van een cannabinoïde brouwsel bij een groep medicinale cannabis gebruikers, probeert Gruber meer uitgebreide gegevens te verzamelen, waardoor er dus een variatie medicinale producten zal worden geconsumeerd door de deelnemers, waaronder THC & THC-CBD mixen, zodat verschillende verhoudingen kunnen worden ontdekt.

Om de medicinale voordelen te kunnen analyseren, werden de deelnemers zorgvuldig geselecteerd. Deelnemers moesten 10 jaar lang geen cannabis hebben gebruikt om actief deel te kunnen nemen en dit werd bevestigd door middel van urineonderzoek.

De eerste resultaten lieten trouwens een afname zien in de afhankelijkheid van conventionele farmaceutica, meestal opiaten, vooral in het geval van pijnmedicatie.

EEN LELIJK ONDERZOEK

Niet alle cannabis onderzoeken hebben resultaten geleverd die we verwachtten of wilden horen. Het Duke University onderzoek uit 2012 is er zo een. Elke stoner zal zal de rillingen krijgen van dit onderzoek en het ontving ook veel aandacht in de media.

Dit onderzoek leek in feite een definitief verband aan te tonen tussen een verminderd IQ bij jongvolwassenen en zwaar cannabis gebruik tijdens de tienerjaren. Veel factoren, zoals psychische aandoeningen, alcohol en ander druggebruik, kregen echter niet genoeg erkenning, wat onvermijdelijk heeft geleid tot scheefgetrokken en onjuiste conclusies.

Gelukkig is het onderzoek later weerlegd door een groot aantal, meer zorgvuldige, onderzoeken. Pfew, gelukkig konden we dat even rechtzetten!

EEN RECENT ONDERZOEK ONDER BRITSE TIENERS

In een ander interessant onderzoek, het Avon Longitudinal Study of Parents and Children, werden 2.235 Britse tieners onderzocht. Dit onderzoek werd recentelijk gepubliceerd in het Journal of Psychopharmacology.

Dit Britse onderzoek wilde het verband (of het gebrek eraan) onderzoeken tussen cannabis gebruik onder tieners en een afgenomen IQ en verslechterde academische prestaties. Wederom bewijzen de bevindingen dat het gebruik van cannabis niet zorgt voor een afname in de cognitieve functies en algemene intelligentie.

GEGEVENS VAN TRENDS WIJZEN EROP DAT CANNABIS DE POPULAIRSTE DRUG IS OP DE CAMPUS

Trends CannabisDe University of Michigan heeft de beste gegevens over druggebruik onder Amerikaanse universiteitsstudenten verzameld over de periode 1975-2014 in hun “Monitoring the Future national survey on drug use”.

Dit onderzoek is niet gelimiteerd tot uitsluitend cannabis en levert uitmuntende gegevens om de maatschappijtrends te meten. Ook wordt aangetoond dat meer dan eenderde van alle studenten regelmatig aan binge-drinken doet, zelfs in de 21ste eeuw.

Het moet geen verrassing zijn dat cannabis de eerste keuze is onder universiteitsstudenten, waarbij 5,9% heeft aangegeven dagelijks te gebruiken.

Daarnaast stegen de universiteitsaanvragen van buiten de staat voor de University of Colorado Boulder met ongeveer 25%, wat samenviel met de legalisatie van recreatief cannabis gebruik in 2014. Het is ook nu nog de eerste keuze voor aankomend studenten.

ONZE HYPOTHESE

Ok, dus genieten van het dikke, vette blunt, het roken van een spliff of een hit nemen van een bong zal niet zorgen voor extra punten tijdens een IQ-test, maar zal je score ook niet verlagen.

Soms kan cannabis echter de prestaties verbeteren, zeker als je creatief bent aangelegd. Schrijvers en muzikanten hebben vaak de gewoonte cannabis te gebruiken om de creatieve sappen te laten stromen.

Het is bekend dat cannabis je aan het denken zet. Dit kan natuurlijk leiden tot grandioze vragen over ons doel in de kosmos tot oprechte twijels over de status quo.

Vragen stellen is de enige manier om antwoorden te krijgen en het is de eerste stap in het proces van het vergaren van kennis. Hoe kan het dat een stof die de geest stimuleert om zich te laten verbazen, overal verboden is? Misschien is dit wel de echte reden waarom cannabis door overheden verboden werd.

Oordeel dus niet te snel en vooral niet als het om cannabis gebruikers gaat. Denver geniet dan misschien bekendheid vanwege de dispensaria, maar dat is niet de enige manier om high te worden in Denver.

Richard Branson heeft net gekozen voor 10 supersonische passagiersvliegtuigen bij "Boom", een in Denver gevestigde luchtvaartbedrijf. Deze Concordes van de 21ste eeuw zullen worden gebouwd door mannen die cannabis roken en wellicht zullen deze stoners zelfs de ruimteschepen bouwen waarmee de mens naar Mars zal reizen.