Wat kan je met de Zambeza Seedkit?

Published :
Categories : Cannabis nieuws

Wat kan je met de Zambeza Seedkit?

Voor alle nieuwe levensvormen geldt dat de eerste paar dagen het meest kwetsbaar zijn. Cannabis zaden zijn niet anders en Zambeza helpt je op weg met onze eigen Seedkit. Een geweldige start in het leven helpt bij het kweken van geweldige cannabis!

Zo, je hebt je onderzoek gedaan, je hebt de meeste apparatuur in huis en je hebt zelfs de zadenbanken afgestruind, op zoek naar je favoriete soort. Voordat je grote, aromatische cannabis planten hebt, die grote toppen dragen, of in ons geval dichte toppen met veel THC, is er nog een cruciale fase. Een fase die, tenzij goed doorlopen, de rest van de reis waardeloos maakt.

Het begint allemaal met ontkieming, waarbij je de gekozen zaden de best mogelijke start geeft om hun volledige potentieel te bereiken. Zambeza laat je hier niet stikken en helpt je graag op weg met je eigen Zambeza Seedkit. Dit prachtige wondertje biedt een geweldige thuisbasis voor je zaailingen en is geschikt tot wel 20 cannabis zaden. Als je de ontkieming voorbij bent, kunnen je kleine plantjes in hun originele potjes blijven zitten en worden verplant naar een grotere pot of tuin. Die eerste dagen kunnen niet gemakkelijker.
Zambeza Seedkit the best way to germinate cannabis seeds

Hieronder bespreken we welke stappen je moet nemen om aan de slag te kunnen en de beste technieken om je zaailingen te laten wennen aan hun nieuwe, zij het tijdelijke, thuis. We voorzien je niet alleen van de seed kit, want dit product bevat ook nog Zambeza's eigen supermix, die helpt de balans tussen lucht en water in je potten te behouden.

Zambeza Seedkit

Benodigdheden:

- De door jou uitgezochte cannabis zaden

- Water en maatbeker

- Perliet of gelijksoortig product

- Propagator Pro

- Schroevendraaier of soortgelijk hulpmiddel om gaatjes te prikken

- Tape of kabelbinders om de dieptes van de gaatjes te markeren

Methode:

1. Voor je de mix toevoegt, plaats je de potjes in de propagator op een laagje perliet. Gebruik een liter water en volg de instructies op de zak supermix om de mix te maken.

2. De setup van je propagator is belangrijk, omdat een teveel aan water je zaden kan beschadigen. Om dit te voorkomen, is het verstandig te verzekeren dat je laag perliet voorzien is van een klein water reservoir, niet te dicht aan het oppervlak.

3. Geef het perliet en de potten water met de supermix die je in stap 1 hebt bereid. Zoals vermeld, zal Zambeza's supermix helpen de balans tussen lucht en water in de pot te behouden. Door het perliet vochtig te houden, zal de pot ook vochtig blijven. Voldoende vocht helpt de luchtvochtigheid hoog te houden in de propagator en levert de juiste omgeving voor je zaden.

4. In elke pot moet een gaatje worden geprikt en hier komt je schroevendraaier of ander hulpmiddel van pas. De juiste diepte is belangrijk, ergens tussen 5-10mm. Voordat je gaat prikken, gebruik je de tape of de kabelbinder om de vereiste diepte te markeren op je gereedschap.

5. Als je de gemaakte markering uitlijnt met de bovenkant van je pot, zullen de geprikte gaatjes de correcte diepte hebben. Je potten zijn nu bijna klaar voor de nieuwe bewoners!

6. Het laatste stadium draait om het plaatsen van je gekozen cannabis zaden in hun nieuwe thuis. Met hetzelfde gereedschap waar je gaatjes mee geprikt hebt, kan je nu de zaden op dezelfde diepte planten, waarbij je markering wederom in de gaten houdt.

Nu is het tijd een kopje thee te zetten, op te krullen op de bank en te wachten! Een aantal kleine opmerkingen: Maak je niet druk hoe je de zaden in de potten stopt. Dit komt vanzelf goed omdat de wortels naar beneden reiken om het vocht te vinden dat ze nodig hebben en de zaailingen zullen zich een weg banen naar de bovenkant van de pot. Hoewel we niet verwachten dat je een paar dagen thee drinkt en op de bank ligt, is geduld in dit stadium ontzettend belangrijk. Je zaden zijn, net als een pasgeborene, enorm delicaat en daarom kan je ze maar beter met rust laten nadat je ze geplant hebt. Naast het behouden van voldoende vocht, is minder meer in dit stadium.

Niet alle zaden ontkiemen even snel, dat varieert van soort tot soort, dus raak niet in paniek als je na een paar dagen nog niets ziet. Sommige soorten hebben wel een week nodig. Geniet van je nieuwe zaailingen!
Zambeza Seedkit the best way to germinate cannabis seeds