Hoe Voorkom Je En Roei Je Spinmijt Besmettingen Uit

Published :
Categories : Andere onderwerpen

Hoe Voorkom Je En Roei Je Spinmijt Besmettingen Uit

Spinmijten zijn een erg lastige plaag om vanaf te komen omdat ze erg goed zijn in het immuun worden voor insecticiden en snel complete planten kunnen vernielen. We onderzoeken methodes om spinmijt plagen te voorkomen, en wat huis tuin en keuken methodes om ervan af te komen als ze je gewas aanvallen.

Een gewoonlijke verdachte in de cannabis kweekruimte, spinmijten, kunnen een lastig soort zijn om vanaf te komen, vooral als je in aarde kweekt.

WAT ZIJN SPINMIJTEN?

Spinmijten kunnen een kweekoperatie verpesten zelfs voor ze nog te zien zijn met het blote oog! Deze kleine schadelijke diertjes zijn ongeveer 0.4-0.5mm groot, die zijn te spotten omdat ze kleine witte, oranje of gele vlekjes achterlaten op de bladeren van de plant door de plantencellen te doorboren en al hun inhoud eruit te zuigen.

Deze vlekjes worden vaak aangezien voor een tekortkoming aan voeding en als het niet behandeld wordt, zal het resulteren in een plaag waarbij complete bladeren geel worden en er dunne webben op de bloemen ontstaan.

Ze zijn te vinden aan de achterkant van de cannabis bladeren waar de spinmijten hun eitjes leggen en in staat zijn om zich in een maand miljoenen malen te reproduceren. Ze worden snel immuun voor wat het dan ook is dat ze probeert uit te roeien en als er niks aan gedaan wordt kunnen ze uitgroeien tot "super-mijten," two-spotted spintmijten die zeer resistent zijn tegen insecticiden en bijna onmogelijk zijn om vanaf te komen.

LEVENSCYCLUS VAN DE SPINTMIJT

Spinmijten hebben een levenscyclus die ze snel helpt te herbevolken, nadat veel van hun populatie vernietigd is.

Volwassen vrouwtjes beginnen de cyclus door eitjes te leggen, vaak op de plant bij wie ze op bezoek zijn. In de dagen en weken die volgen, zullen er eitjes uitkomen en zullen larven tevoorschijn komen, wat de eerste levensfase is. Larven hebben een rond lichaam en hebben maar 3 paar pootjes. De larven voeden zichzelf een paar dagen, zoeken beschutting om te rusten en komen dan in de nimfen fase. De eerste nimf heeft nu vier paar pootjes.

Spinmijten hebben een levenscyclus van maar een paar dagen of weken. Eitjes die gelegd worden door een volwassen vrouwtje veranderen binnen een paar dagen in larven, waarna ze naar de eerste nimf fase gaan met vier paar pootjes. De eerste nimfen hebben een paar dagen nodig om te veranderen in de tweede nimf, waarna ze naar de volwassen fase gaan.

De eerste nimfen voeden zichzelf voor een paar dagen, dan rusten ze en veranderen naar de tweede nimf. De tweede nimfen voeden zichzelf, rusten en groeien dan door naar de volwassen fase. Dit hele proces van de levenscyclus kan een paar dagen of weken duren. Daarom is het makkelijk om te denken dat je van de spinmijten plaag af bent, terwijl ze eigenlijk nog in de onvolwassen fase van ontwikkeling zitten.

EEN PLAAG HERKENNEN

Het probleem is dat deze vervelende mijten ervan houden om hele planten op te eten in een hele korte tijd en alles bedekken met webben. Spinmijten zijn erg goed in het verdwijnen, om vervolgens wraakzuchtig weer terug te keren na een paar dagen of weken. Het is heel lastig om van deze mijten af te komen, dus het is belangrijk om actie te ondernemen zodra je ze ziet.

De eerste stap om je gewas van spinmijten te ontdoen is te accepteren dat je te maken hebt met een plaag. Mensen die binnenshuis kweken moeten vooral goed opletten als ze hun planten checken voor eventuele plagen of ziektes. Spinmijten kunnen zich eerst voordoen als kleine zwarte vlekjes, maar als ze aanvallen zie je licht gekleurde spikkels op de bladeren. Op dit punt worden de bladeren misschien geel, wat ervoor zorgt dat ze vroegtijdig doodgaan.

Spinmijten hebben het ook in zich om het gebladerte te bedekken met een zijde-achtig web wat dan stof en viezigheid aantrekt.

Check altijd geregeld beide kanten van je bladeren. Als je al een spinmijten plaag hebt gehad moet je je kweekruimte behandelen alsof de spinmijten zich aan het verschuilen zijn, en zich aan het vermenigvuldigen zijn om weer te kunnen aanvallen.

Er zijn verschillende soort spinmijten, maar ze kunnen alleen gezien worden door de tekenen die ze achterlaten op je planten, zoals eitjes, mijten, en gele of bronzige vlekjes op de bladeren en webben.

HOE KOM JE VAN SPINMIJTEN AF

Van normale spinmijten die van buiten naar binnen komen is normaal gesproken best makkelijk vanaf te komen met een paar standaard oplossingen. Maar, als je met spinmijten zit die gekloond zijn of van een andere plant afkomen, dan kun een moelijke tijd te wachten staan. Als je denkt dat dit bij jouw gewas het geval is, moet je meteen actie ondernemen.

Sommige spinmijten doen het heel erg goed op cannabis, en zijn zo immuun geworden voor de meeste huis, tuin en keuken remedies om plagen te verjagen. Ze kunnen de planten erg snel vernielen en bouwen een resistentie op tegen wat voor methode je ook op ze uitprobeert.

Het is beter om je gewonnen te geven en weer overnieuw te beginnen. Maar als je al tegen de oogst aanhikt, kun je er nog doorheen komen met een paar simpele oplossingen om die vervelende mijten weg te houden tot je je kweekruimte kan leeghalen en het schoon kan houden.

STAP 1: DOOD ALLE SPINMIJTEN

Spinmijten houden zeker niet van een koele en winderige omgeving, omdat dat het moeilijk maakt voor ze om zit voort te planten. Probeer de temperatuur een beetje omlaag te brengen en laat een ventilator over de planten heenwaaien. Ideaal zou zijn als je de spinmijten weg kan sprayen en ze naar buiten kan krijgen.

• Houd de warmte in de gaten.
• Zorg dat er veel wind waait bij je planten.
• Spray de spintmijten van de plant af als dat kan.

Goed lucht laten circuleren is goed om te doen in je kweekruimte omdat het plagen voorkomt en het energieke groei bevordert. Spinmijten houden van warmte en haten een winderige omgeving. In een koele, luchtige kweekruimte kunnen nog steeds spinmijten voorkomen, maar het is moeilijker voor ze om te reproduceren. Het helpt ook spray behandelingen op de plant sneller te drogen.

Bleekoplossing: 1 eetlepel bleek op 3,5 liter 35 graden celcius pH gebalanceerd water in een spray flesje. Maak alle oppervlaktes in de kweekruimte schoon en spuit er bleek op.

Alcohol en Water: 9 deeltjes water op 1 deel alcohol zal spinmijten doodmaken zonder dat het schade aanricht aan de plant. Je hebt een sprayfles nodig om de bladeren te bedekken.

Insecten: lieveheersbeestjes en roofzuchtige mijten kunnen ook de populatie van spinmijten verminderen of onder controle houden, maar ze kunnen ze niet compleet uitroeien. Dit is een goeie optie als je al dichtbij de oogsttijd zit en geen zin hebt om chemicaliën op je planten te spuiten.

Diatomeeënaarde: Op microscopisch niveau heeft deze fossiele stof het vermogen om de spinmijten uit te rekken en te dehydreren, waardoor ze langzamer worden.

Sommige kwekers kiezen ervoor om de hele kweekruimte te behandelen met insecticiden als de plaag ernstig is. Dit is normaal gesproken het geval als je je mijten hebt overgenomen van een andere kweker en de gevreesde "two-spotted" spinmijten hebt. Deze chemicaliën kunnen in je uiteindelijke toppen terecht komen als je ervoor kiest het te gebruiken en zou schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.

Als je een hele erge plaag hebt, is het beste wat je kunt doen, de hele kweekruimte leeghalen, het helemaal schoonmaken, alles steriliseren en compleet opnieuw beginnen met verse zaden. Dit zal helpen het probleem van de spinmijten voor een volgende keer uit de weg te ruimen en zo zul je geen chemisch beladen wiet roken.

Sommige gebruikelijke chemicaliën die spinmijten kunnen doden zijn:

SM-90: 5 delen water op 1 deel SM-90 is een een biologische en fris ruikende oplossing om spinmijten te doden. Je zult een spray nodig hebben om de bladeren te bedekken.

Neem Olie: Werkt zeer goed voor het uitroeien van insecten, alhoewel het nogal onplezierig ruikt en schadelijk kan zijn voor de mens. Gebruik het met een spray.

Vermijd chemische sprays die abamectine of lindaan bevatten, omdat ze schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens. Volg altijd de instructies op de verpakking van de chemische behandelingen en controleer de waarschuwingen.

STAP 2: VOLG OP MET EEN ANDERE METHODE OM ZE TE DODEN

Op dit punt zullen de volwassen spinmijten iets meer resistent zijn geworden tegen je eerste methode om ze de doden, dus een andere methode zou ze moeten verdringen.

STAP 3: HERHAAL STAP 1 EN STAP 2 OP Z'N MINST EEN KEER

Zelfs als je denkt dat ze weg zijn, kunnen spinmijten heel gemakkelijk weer tevoorschijn komen - en meer resistent dan ooit tevoren. Het gebruik van een hoop verschillende technieken om van spinmijten af te komen is de truc, maar wees gewaarschuwd dat als je 1 spinmijt ziet, dat er waarschijnlijk duizenden of miljoenen zijn die aan het wachten zijn om uit te komen.

HET VOORKOMEN

Spinmijten zijn een ramp voor je planten dus je moet altijd proberen om ervan af te komen, zeker als je andere kwekers kent of huisdieren hebt. Hier zijn een paar effectieve methodes om spinmijten te voorkomen:

• Plan altijd tijd in om je kweekruimte schoon te maken en te beveiligen, dat is de beste manier om spinmijten te voorkomen. Steriliseer alles tussen verschillende kweken om te voorkomen dat schadelijke plagen of diertjes dichtbij jouw planten kunnen komen.
• Houd de planten apart, behandel de planten en klonen op een andere locatie. Zorg ervoor dat je ze weghoudt van je andere planten tot je weet dat ze schoon zijn.
• Gebruik een microscoop om te checken of je kleine vlekjes op de bladeren ziet die eitjes of insecten zouden kunnen zijn, doe dit tijdens elke fase van de groei van de plant.
• Voorkom het binnenstappen in je kweekruimte zodat je geen beestjes mee naar binnen neemt. Dit is vooral belangrijk als je andere kweekruimtes hebt bezocht.

HOUD HANDIGE INSECTEN

• Gebruik alleen pesticiden als het echt nodig is. Deze zullen alle insecten doden, dus ook de insecten die goed zijn voor de plant.
• Fosuc alleen op de insecten waar je vanaf probeert te komen.
• Roofinsecten zijn onder andere lieveheersbeestjes, hun baby's en de "Western Predatory Mite" die helpen je gewas te beschermen.