De tien meest invloedrijke cannabis gebruikers ooit

Published :
Categories : Cannabis nieuws

De tien meest invloedrijke cannabis gebruikers ooit

Door de jaren heen, hebben mensen van alle rangen en standen cannabis gebruikt voor de behandeling van aandoeningen, voor inspiratie en voor ontspanning. Een aantal van de meest invloedrijke personen uit de geschiedenis behoren tot deze groep.

Door de jaren heen hebben allerlei briljante geesten cannabis gebruikt voor inspiratie. Bekijk onze lijst met de tien meest invloedrijke cannabis gebruikers ooit.

Het blijkt dat cannabis een enorme rol heeft gespeeld in onze geschiedenis en een bron van inspiratie en verlichting was voor velen. Of cannabis nu gebruikt werd voor het behandelen van medische aandoeningen of ontspanning; het heeft wat zeer invloedrijke mensen geholpen geweldige dingen te bereiken, waar we hen tegenwoordig nog om herinneren. Hier is een lijst met onze 10 favoriete invloedrijke cannabis gebruikers door de jaren heen. We vragen ons af hoeveel andere briljante geesten hun inspiratie en creativiteit hebben verkregen uit het geliefde plantje!

1. GEORGE WASHINGTON

George WashingtonDe grondlegger van de Verenigde Staten kweekte niet alleen voor zijn hobby. Als je in de historische verslagen duikt, zal je ontdekken dat hij er een ware meester in was of dat tenminste probeerde te zijn. In oude dagboeken kan je lezen over G.W.'s zorgen toen hij, op een bepaald moment, ontdekte dat hij "te lang gewacht had de mannelijke planten van de vrouwelijke te scheiden". We weten zeker dat G.W. kweekte om touw en andere items te produceren van hennep. Maar toch tonen de gedocumenteerde zorgen over het scheiden van zijn vrouwelijke planten aan dat G.W. goed op de hoogte was van de effecten van cannabis. Het suggereert dat hij zo af en toe niet vies was van een goede joint!

2. JEANNE D'ARC

Jeanne d'ArcWe geven direct toe dat we niet precies weten of de historische Maid of Orléans echt cannabis gebruikte. Wat we echter wel weten, is dat de Heldin van Frankrijk werd beschuldigd van hekserij, waarbij ze naar verluidt gebruik maakte van verschillende kruiden, waaronder cannabis, om trance-achtige toestanden op te wekken. Nu we dit weten, en ook dat Joan beweerde de stem van God te horen, is het helemaal terecht om aan te nemen dat cannabis hier wellicht een rol in heeft gespeeld.

3. JOHN F. KENNEDY

John F KennedyEr is gedocumenteerd bewijs dat de geweldige JFK diverse gezondheidsproblemen behandelde met medicinale cannabis. De voormalig president leed aan ernstige, chronische rugpijnen en de ziekte van Addison. In een van JFK's biografieën wordt een gebeurtenis beschreven waarin de president drie van de zes joints oprookte, die hij had ontvangen van Mary, zijn minnares. Ook staat vermeld dat het een tijdje duurde voor JFK die avond verlichting voelde van de pijn, maar dat het lukte bij de derde joint. Hij sloot zijn ogen en sloeg beleefd nog een joint af, waarbij hij zichtbaar ontspannen zei: "Stel je voor dat de Russen nu iets uitspoken."

4. WILLIAM SHAKESPEARE

William ShakespearSommige beschouwen William Shakespeare als de grootste dichter en toneelschrijver van de Engelse taal. We weten dat cannabis wellicht een belangrijke rol speelde, als bron van inspiratie, maar ook in hoe zijn werk tot uiting kwam. Wetenschappers hebben een eeuwenoude pijp gevonden in de tuin van Shakespeare, die resten cannabis bevatte, samen met een andere pijp met cocaïne. Natuurlijk zullen sommigen het idee afkeuren dat de grote Engelse schrijver psychoactieve drugs, zoals cannabis, gebruikte om de creativiteit te stimuleren. Aan de andere kant hoeven we alleen maar naar het bewijs te kijken...

5. KONINGIN VICTORIA VAN ENGELAND

Koningin Victoria van EngelandKoningin Victoria van Engeland was niet alleen de langst heersende monarch in Engeland. Hare Majesteit is ook bekend als de eerste, officieel gedocumenteerde gebruiker van medicinale cannabis. Koninklijke artsen schreven Queen Victoria cannabis voor om de ernstige menstruatiepijn en krampen te behandelen. Als Victoria nu in leven zou zijn, had ze waarschijnlijk een gevierd publiek persoon geweest die zou strijden voor de legalisatie van medicinale cannabis!
6. CHRISTOPHER COLUMBUS

Christopher ColumbusChristopher Columbus is bekend als de man die vanuit Europa zeilde om Amerika te ontdekken. Wat veel mensen wellicht niet weten, is dat Columbus een overvloed sativa zaden bij zich had. De zaden hadden een bijzonder doel: In het geval van schipbreuk, waarbij de zeelui ergens zouden stranden, dienden de zaden voor het kweken van nieuwe voorraden en voedsel. Zoals we weten, verliep de reis van Columbus zonder incidenten. Het is niet vergezocht als we aannemen dat Columbus en zijn zeelieden andere, meer creatieve toepassingen hebben gevonden voor de zaden.

7. SHENNONG

ShennongIn 2700vC introduceerde de legendarische Chinese keizer Shennong agricultuur en het gebruik van kruidengeneeskunde in China. Je kan vast al raden dat de keizer voornamelijk cannabis aanraadde. Oude verslagen tonen aan hoe Shennong bijna 5000 jaar geleden cannabis thee suggereerde voor de behandeling van diverse aandoeningen, waaronder congestie en Malaria. Met Shennongs hulp werd China de eerste beschaving die cannabis benutte en voordeel behaalde uit de medicinale effecten.


8. FARAO RAMSES II

Pharaoh Ramses IIFarao Ramses II, die heerste van 1279vC to 1213vC, was een van de meest opmerkelijke heersers van het oude Egypte. Toen Ramses' tombe werd ontdekt, stonden wetenschappers versteld van de hoeveelheid goed bewaarde cannabis. We weten dat de oude Egyptenaren cannabis gebruikten voor diverse medicinale doelen, waaronder de behandeling van aambeien en oogaandoeningen. Deze ontdekking onderstreept het belang van cannabis in de oudheid; het werd als waardevol genoeg beschouwd voor een koning!


9. ELIZABETH I VAN ENGELAND

Elizabeth I van EngelandElizabeth I, de dochter van Koning Henry VII, besteeg de troon in 1558. Het is niet helemaal duidelijk of Elizabeth zelf cannabis gebruikte, maar we weten dat Hare Majesteit actief de kweek van Cannabis sativa stimuleerde. Zij oordeelde dat iedereen met meer dan 24 hectare land het moest kweken. Je leest het goed. Wij denken dat het gerechtvaardigd is om Elizabeth I van Engeland om te dopen tot de Koningin van de Cannabis Kweek! Waarom mensen verplicht Cannabis sativa moesten kweken? Nou, hoewel de bloemen zeker recreatieve en medicinale toepassingen hebben, is ook de rest van de plant een veelzijdige bron, die gebruikt kan worden voor textiel, de productie van touw en zelfs als een voedzame voedselbron!

10. BARACK OBAMA

Barack ObamaDe president van de Verenigde Staten heeft nooit ontkend dat hij in zijn vroegere jaren heeft genoten van wat eersteklas wiet. Een aantal van zijn biografieën halen het gebruik van cannabis aan. In een van deze boeken wordt de president beschreven als: "Niet slechts een cannabis roker, maar een cannabis-rokende innovator". Hoewel Obama tegenwoordig het roken van cannabis niet openlijk aanmoedigt, heeft hij meerdere keren beweerd dat hij het als minder gevaarlijk beschouwt dan alcohol. Het coole aan Obama is, als je het ons vraagt, dat hij openlijk heeft toegegeven dat hij cannabis heeft gerookt, in tegenstelling tot Bill Clinton, die er altijd vaag over was als iemand ernaar vroeg.

Zoals je hebt kunnen lezen, hebben veel invloedrijke personen door de jaren heen cannabis gebruikt. Voor sommigen ging het om snelle pijnverlichting, anderen koesterden het omdat het hen ontspande, inspireerde en motiveerde en een aantal zagen de voordelen voor de maatschappij om het te kweken als een cash crop. Eigenlijk is het verbijsterend als je nadenkt over de mogelijke invloed van cannabis op veel van onze prestaties op het gebied van kunst, wetenschap en filosofie. Laten we hopen dat deze periode van verboden snel tot een halt komt, zodat het ware potentieel van cannabis kan worden gerealiseerd.