Cannabistrichomen. Wat zijn het en waarom zijn ze er?

Published :
Categories : Medicinale cannabis

Cannabistrichomen. Wat zijn het en waarom zijn ze er?

Trichomen vormen de kroon van de cannabisplant. Als het op het kweken en genieten van marihuana aankomt, draait het allemaal om deze microscopische kliertjes

INTRO

De volgende keer dat je een verpletterend effect voelt van shatter of wanneer gerijpte, met kristallen bedekte toppen je psychische verlichting brengen; wanneer je je pijnlijke spieren insmeert met dikke, donkerblauwe olie of aromatische, kleverige honing je wereld betovert: wees dan dankbaar voor de microscopische maar machtige trichomen. Die piepkleine kristalpaddestoeltjes die rijkelijk aanwezig over de gehele rijpe bloemen van de marihuanaplant en die complexe hars produceren en bevatten.

WAT ZIJN TRICHOMEN?

“Een klein hartje of ander uitgroeisel van de epidermis van een plant, vaak eencellig en beklierd.”

Een klier is een structuur in een plant of dier dat bepaalde chemische stofjes afgeeft voor gebruik in het lichaam of voor uitscheiding in de omgeving. Op de kelken en stampers van volgroeide, onbevruchte vrouwelijke cannabisbloemen vormen kegelvormige trichomen klierachtige uitscheidingsdeeltjes die een complexe biosynthese uitvoeren. Van fytochemische voorlopers worden metabolieten gecreëerd, inclusief de cannabinoïden die uniek zijn voor marihuana. Daarnaast worden er meer dan honderd terpenen gemaakt en uitgescheiden als harsen die zich opstapelen in secretoire holtes. Deze harsen bieden verdedigingsliniestrategieën voor de overleving van de plant in de natuur. Terpenen vertegenwoordigen de diverste familie die er bestaat en hebben vaak een rol in de weerstand van de plant tegen pathogenen, schimmels, herbivoren en insecteneters. Onder bepaalde omstandigheden kan de cannabinoïdefamilie van fenolverbindingen fungeren als antioxidanten en de plant beschermen tegen oxidatieve stress. Wanneer trichomen verzameld en gedroogd worden, zijn diezelfde harsen voor mensen meeslepend psychoactief en op een aanzienlijk aantal manieren therapeutisch.

DAT WAS TOEN, DIT IS NU

TrichomenVer voor exotische extracties op maat was er Doble Zero hasj. De allereerste filtering van gedroogde Marokkaanse marihuana. Een grote kom werd onder een heel fijn scherm geplaatst en de trichomen werden van het wiet gewreven totdat er genoeg was om tot een blok te masseren en te gebruiken om te roken. First pass, eersteklas en in die tijd over de hele wereld vereerd. Afhankelijk van de bron waar de cannabis gekweekt was, veranderen individuele trichoomeigenschappen de kleur van de hasj. Van een aanlokkelijke Pakistaanse rode tot een Marokkaanse blonde of een Afghaanse zwarte. Drielaagse grinders met filter doen vandaag de dag precies hetzelfde. De afwisselende kleuren zijn zo divers als de duizenden soorten die beschikbaar zijn en kunnen in het onderste compartiment gezien worden als heerlijk kleverige kief. Van het karakteristiek diepe paars van Grand Daddy Purps tot het bijna witte blond van een Lemon Haze. De Doble Zero met new school sterkte. Trichomen op hun rauwst. De essentie van de plant.

Hasj, terpenen, wax, olie, shatter en bubbels hebben hun bestaan allemaal te danken aan de nederige trichoom. Elk product is een andere methode om de trichoom zover te krijgen dat het zijn begeerlijke inhoud vrijgeeft, die vervolgens wordt geconcentreerd zonder organische materie. Vroeg geplukte melkachtige trichomen van THC-rijke sativa’s kunnen worden verwerkt tot een geconcentreerde wax die een indringend opbeurende geestelijke intensiteit kan geven, kleurrijk en prachtig. Goed gerijpte, donkere CBD-rijke indica’s kunnen wanneer ze in olie-extracties gebruikt worden zelfs therapeutische effecten op lichaam en geest bieden met textuur, diepte en straling.

TRICHOMEN VERTELLEN JE WANNEER JE MOET PLUKKEN

Northern Lights XL TrichomenNaast de staat van de stampers is de kleur van deze prachtige kleine fytochemische fabriekjes een sleutelindicator van de rijpheid van de marihuana en het moment waarop deze geoogst kan worden. Verschillende cannabinoïden met verschillende effecten worden door de trichomen geproduceerd terwijl de plant rijpt. Vroeg in de bloeifase zijn de trichomen helder. De kelken moeten nog opzwellen en de stampers of haartjes zijn nog steeds wit of geel. De trichomen blijven helder totdat de plant volledig gebloeid heeft. Weldra beginnen de kelken op te zwellen en de trichomen hun helderheid te verliezen en melkachtig te worden. Hun gebogen steeltjes steken uit buiten het oppervlakte van de plant en hebben een harsrijke, gezwollen bolvormige top. Tegen die tijd zullen de stampers rijpen en een donkerdere kleur krijgen. Afhankelijk van de soort kan dit diepgeel, oranje, lichtbruin of mauve zijn.

In de laatste weken zullen de trichomen kleuren ontwikkelen die soort-specifiek zijn maar altijd donkerder zullen zijn. Van uniform melkachtig tot amber of misschien oudroze of in het geval van de paarse strains zelfs een exotisch paars. THC is het meest aanwezig wanneer trichomen van hun melkachtige kleur beginnen te veranderen naar hun soort-specifieke kleuren en de stampers vooral donkerder worden. De harsreservoirs zullen gezwollen zijn maar goed verbonden zijn met hun stengeltjes. In zeer gerijpte selecties zal de gezwollen top van de trichomen afbreken. Hoe gerijpter de bloem en hoe donkerder de trichomen worden, hoe meer THC tot CBD en andere therapeutisch wenselijke cannabinoïden wordt omgezet. Ervaring zal je de vaardigheid geven om je kweken aan te passen voor volledig persoonlijk effect.

OUTRO

Weten wanneer, hoe en waarom er veranderingen zijn in je trichomen, garandeert dat je het meeste uit je marihuana haalt. Of je jezelf nou wilt onderscheiden als grower van eersteklas dank ganja, omdat je hoogwaardige extracten produceert, of simpelweg een goed geïnformeerde klant bent en fan bent van de kleurrijke micro-wereld. Gewapend met een loep, mini-microscoop of goed vergrootglas kan je het meest genieten van de caleidoscopische miniatuurwereld van de trichomen.