De 4 beste cannabissoorten voor angst

Published :
Categories : Strain informatie

De 4 beste cannabissoorten voor angst

Angst is een veelvoorkomende mentale gezondheidsaandoening die soms zo overweldigend is dat het de kwaliteit van leven aantast. Het is gebleken dat cannabis diverse symptomen ervan verlicht. Deze 4 soorten zijn daar goede voorbeelden van.

Angst is een veelvoorkomende aandoening die voortkomt uit het natuurlijke lichamelijke stressresponssysteem. Het kenmerkt zich door gevoelens van spanning, onbehagen en overstimulatie. Dat je af en toe nerveus bent, is heel normaal. Zodra deze gevoelens echter voortduren en een dagelijkse belemmering worden, tast angst soms volledig de kwaliteit van leven aan.

Er bestaan verschillende vormen van angst. Zo is er sociale angst die zich kenmerkt door angst voor het oordeel van anderen in sociale situaties. Of denk aan paniekstoornissen met terugkerende en onverwachte paniekaanvallen. Ook is er de posttraumatische stressstoornis (PTSS); een vorm van angst die volgt op een (of meer) traumatische gebeurtenis(sen). De meeste vormen van angst veroorzaken symptomen als een verhoogde hartslag, verminderde concentratie en rusteloosheid. De precieze oorzaak van angststoornissen is nog niet volledig bekend. We nemen echter aan dat genen, omgevingsfactoren en neurochemie hierbij een rol spelen.

Jonge Jongen die lijdt aan een angstaanval

CANNABIS TEGEN ANGST?

Angst is op diverse manieren te behandelen, waaronder met medicatie, zoals SSRI’s en benzodiazepines. Ook meditatie en veranderingen in de levenswijze, zoals een gezond dieet en regelmatige slaap, helpen. Sommige mensen met angststoornissen hebben daarnaast baat bij cannabis. Angst is daarbij een van de meest voorkomende aandoeningen die we met het kruid behandelen. Aangetoond is dat cannabis symptomen van bepaalde angstvormen vermindert. Bij andere mensen versterken de effecten van de plant echter de klachten van de aandoening. Cannabis gebruiken om angst te verminderen, vereist dus zeker wat nuance.

De twee voornaamste cannabinoïden in cannabis, THC en CBD, zijn bij toediening in lage doses geassocieerd met angstvermindering. Dien je THC echter in grotere hoeveelheden toe, dan wekt het bij sommige gebruikers angstige gevoelens en paranoia op. Andere stoffen in de plant, genaamd terpenen, spelen ook een rol bij de uiteindelijke effecten. Veredelaars van cannabis doen hun uiterste best soorten te produceren met de ideale chemische samenstelling voor de behandeling van angstsymptomen, zonder klachten te verergeren.

Hier zijn 4 cannabissoorten die in staat zijn de symptomen van angst te verlichten.

Power Kush1. POWER KUSH

Power Kush is een indica-dominante variëteit die een diep stoned effect produceert. Ze verzacht als het ware het lichaam en verlicht gevoelens van spanning en angst. Een pijp gevuld met deze soort roken aan het eind van een lange dag is voldoende om stress te verlagen. Hiermee roep je overdenken, angst om beoordeeld te worden en overstimulatie een halt toe.

Power Kush is samengesteld uit de hoogwaardige en krachtige oudersoorten Critical en OG Kush. Dit veredelingsproject heeft een cannabinoïdeprofiel met THC-waarden van 20% opgeleverd. De high komt snel op en geeft al na een paar hijsjes een zware en ontspannen sensatie. Wegens de kracht van deze soort, is het beter rustig aan te doen als je de symptomen van angst wilt bestrijden. Neem slechts een paar hijsjes, totdat je je goed voelt. Deze toppen zijn ook rijk aan terpenen die heerlijke smaken van zoet, zuur en kruiden bieden.

Power Kush groeit uit tot goed beheersbare hoogtes en produceert forse opbrengsten. Ze is een goede optie voor kwekers die een grote persoonlijke voorraad angstverlichtende wiet willen kweken. Binnenplanten groeien uit tot hoogtes van 60–90cm en passen daarmee gemakkelijk in kleine ruimtes. Ze produceren 475–525g/m² in een bloeitijd van ongeveer 50 dagen. Planten die buiten geteeld zijn, bereiken hoogtes van 120-160cm en leveren een forse 500–600g/plant op.

Power Kush growing and genetics information:
THC ± 20%
FLOWERING TIME ± 50 Days
GENETICS Critical x OG Kush
HEIGHT In. 60 - 90cm < Out. 120-160cm
TYPE
   Indica dominant
TASTE
   Sour, Sweet and Spicy
YIELD
  In. 475- 525g/m2 Out. 500- 600g/pl
EFFECT Stoned, Relaxed and Creative

OG Bubble Gum2. OG BUBBLE GUM

OG Bubble Gum is een soort voor degene die serieuze smaak wenst, naast therapeutische effecten. Ook dit is weer een indica-dominante variëteit. OG Bubble Gum is het resultaat van de kruising tussen de legendarische oudersoorten Bubble Gum en OG Kush. Deze twee hybridesoorten staan bekend om hun medicinale waarde. En dan vooral om het verlichten van stress.

De combinatie van de twee staat garant voor een soort die in staat is angst tijdelijk uit te bannen. De indica-high is kalmerend en wekt een staat van rust en kalmte op. Ze is geweldig om te combineren met andere angsttherapie, zoals meditatie en yoga, waarbij de gebruiker in het hier en nu komt en ongemakken verdwijnen. OG Bubble Gum heeft tevens van haar oudersoorten bijzondere smaken geërfd. Dit in de vorm van bessen, citroen, zoetheid en kauwgum. Met THC-gehaltes van 19% dien je voorzichtigheid in acht te nemen bij het zoeken van de angstbestrijdende sweet spot.

OG Bubble Gum produceert indrukwekkende opbrengsten van grote en lange toppen, ongeacht de omgeving. De planten groeien uit tot middelgrote hoogtes. Kwekers zijn daarbij in staat technieken als low stress training toe te passen om grotere opbrengsten te behalen in kleinere ruimtes. Binnenplanten worden 100-130cm hoog en leveren 600g/m² op. Planten die buiten in de open lucht staan, zijn in staat 150-200cm hoog te worden en produceren tot 650g/plant.

OG Bubble Gum growing and genetics information:
THC ± 19%
FLOWERING TIME ± 55 Days
GENETICS Bubble Gum x OG Kush
HEIGHT In. 100 - 130cm < Out. 150-200cm
TYPE
   Indica dominant
TASTE
   Stoned, Happy and Relaxed
YIELD
  In. 550- 600g/m2 Out. 550- 650g/pl
EFFECT Stoned, Happy and Relaxed

Northern Lights XL3. NORTHERN LIGHTS XL

Northern Lights-genen zijn met recht beroemd in de cannabiswereld. Ze stammen af van een pure indica die bekendstaat om haar hoge harsproductie, snelle bloeitijden en robuuste genen. Deze eigenschappen zijn te danken aan Afghaanse en Thaise landrassen.

Het doel met Northern Lights XL was om de opbrengsten van deze hoogwaardige genen te vergroten met Northern Lights en Afghan. De combinatie bleek een groot succes wat betreft de oogst en het effect. Een aangename indica-high treedt snel in na een paar hijsjes, gevoed door een THC-gehalte van 19%. Deze soort is ideaal als je een lange en goede nachtrust wilt hebben. Ook dat draagt bij aan het verminderen van angst. Deze toppen verspreiden geuren en aroma’s van zoetheid en citrus. Daardoor is Northern Lights XL ook een goede toevoeging aan edibles. De sterke high van edibles dien je echter te vermijden als je als beginner angst wilt bestrijden.

Northern Lights XL wordt soms vrij hoog voor een indica, met maximaal 150cm binnen. Daar produceert ze aanzienlijke opbrengsten van 600–750g/m² in een bloeitijd van 60 dagen. Planten die buiten in de volle grond of potten staan, schieten uit tot hoogtes van tot wel 230cm. Daarbij produceren ze 550-650g/plant.

Northern Lights XL Gum growing and genetics information:
THC ± 19%
FLOWERING TIME ± 65 Days
GENETICS Northern Lights x Afghani
HEIGHT In. 120-150cm < Out. 170-230cm
TYPE
   Indica dominant
TASTE
   Stoned, Happy and Relaxed
YIELD
  In. 550-600g/m2 Out. 550-650g/pl
EFFECT Stoned, Happy and Relaxed

Jack the Ripper Autoflowering4. JACK THE RIPPER AUTO

Jack The Ripper Auto bloeit in een kort tijdsbestek en is daardoor ideaal voor thuistelers die zo snel mogelijk over een stash angstverlichtende toppen willen beschikken. Deze sativa-dominante dame is in de kweekruimte tot stand gekomen door de oudersoort Jack Herer met een ruderalisvariëteit te combineren.

Haar compacte en felgroene toppen bevatten THC-gehaltes van 17%, die een cerebrale en energieke high opwekken. Deze is ideaal voor overdag ter bestrijding van angst en om tegelijkertijd productief en functioneel te blijven. Ze is te inhaleren voor het werk of een sociale bijeenkomst om de ergste nervositeit weg te nemen. Wees echter wel bewust van de dosering. Deze therapeutische toppen bieden contrasterende smaken van bitter, zoet en zuur.

Jack The Ripper Auto is gemakkelijk te kweken en biedt veel ruimte voor fouten. Ze groeit zowel binnen als buiten uit tot middelgroot formaat, maar levert verhoudingsgewijs productieve oogsten. Binnenplanten worden zo’n 60-90cm hoog en leveren 350g/m² op. Buitenplanten worden wat hoger, tot 90cm, en brengen 130g/plant op. Deze toppen zijn al binnen 60 dagen na de ontkieming klaar om te worden geknipt.

Jack The Ripper Autoflowering growing and genetics information:
THC ± 17%
FLOWERING TIME ± 60-70 Days after germination
GENETICS Jack Herer x Ruderalis
HEIGHT In. 60-90cm < Out. 70-90cm
TYPE
   Sativa dominant
TASTE
   Uplifting, Happy and Euphoric
YIELD
  In. 300- 350g/m2 Out. 75- 130g/pl
EFFECT Uplifting, Happy and Euphoric