Top 5 Cannabis Soorten om te Kweken in het Duitse Klimaat

Published :
Categories : Strain informatieTop 10

Top 5 Cannabis Soorten om te Kweken in het Duitse Klimaat

Duitsland heeft een variabel klimaat met koude winters, hevige regenval en sterke winden, maar dat betekent niet dat je er geen goede kweek kunt opzetten. Zambeza heeft veel soorten ontwikkeld die geschikt zijn voor noordelijke Europese klimaten, we bevelen vijf favorieten aan.

Duitsland is een groot en geografisch divers land dat zich bevindt op het noordelijk halfrond van de aarde, onder de Noordzee. Hoewel het klimaat er over het algemeen vrij gematigd is, met in de kustregio's temperaturen van 1.5°C of hoger, heerst er in veel zuidelijke delen van het land een continentaal klimaat: grote temperatuurverschillen tussen de seizoenen, waarbij er sprake is van hete zomers, strenge winters en een relatief groot verschil tussen de nacht- en dagtemperatuur. De temperaturen in de zuidelijke regio's liggen in de koudste maand rond de -2°C.

Het koude weer is heviger in de alpiene gebieden, waar het hooggebergte zorgt voor een vochtige lucht. Hierbij komt dat warme, tropische lucht vaak over de Alpen stroomt, waardoor sterke winden kunnen ontstaan, als de lucht langs de zuidelijke zijden van de bergen stroomt, met name in de herfst en de winter. Lagedrukgebieden vanaf de Atlantische Oceaan zorgen ook voor harde winden, hevige regenval, onweersbuien en soms sneeuw gedurende de herfst en de winter, terwijl hogedrukgebieden vaak voor regenachtig en soms stormachtig weer zorgen in de zomer.

In Duitsland heerst dan ook niet het ideale tropische klimaat waar we allemaal wel van zouden willen profiteren bij het kweken van cannabis. Dit betekent echter niet dat, als je in Duitsland woont, je niet kunt genieten van een florerende kweek. Zolang je maar de juiste zaden kiest voordat je begint, en er zijn veel soorten cannabis die speciaal zijn gekweekt om succesvol te kunnen groeien op het noordelijk halfrond. We hebben vijf van onze soorten uitgekozen waarvan we denken dat ze ideaal zijn voor het continentale, Duitse klimaat.

WHITE WIDOW XL

White Widow XL

White Widow XL is een uitstekende, betrouwbare soort die zich goed heeft aangepast aan Europese klimaten in de loop der jaren. Na lang te hebben gewerkt aan deze soort, hebben Nederlandse kwekers deze geprezen soort in het wild losgelaten voor alle liefhebbers die van deze ware schoonheid houden. Met een sterke en vaste groeistructuur, is White Widow XL in staat om veel toppen te produceren en oogsten van maximaal 600g op te leveren, waarbij ze 200cm hoog wordt.

SKUNK

Deze soort staat bekend om haar eenvoud gedurende de verschillende groeistadia. Skunk wordt sinds de jaren '70 in Europa gekweekt, vanaf het moment dat haar ouders hierheen zijn gebracht vanuit de bergen in Afghanistan. Ze is een betrouwbare en snel groeiende plant, en levert buiten of in een kas maximaal 650g per plant op. Er gaan geruchten dat Skunk een van de meest commerciële gewassen is op het continent, maar er is geen twijfel over mogelijk dat Skunk een zeer productieve plant is, die maximaal 200cm hoog wordt.

CRITICAL XXLCritical XXL

Critical XXL is een dromerige mix van Skunk en Afghani genetica, twee soorten die koudere klimaten zeer goed kunnen weerstaan. Ze groeit snel en kan buiten maximaal 750g opleveren, waarbij ze zo'n 230cm hoog wordt. Als je van indica houdt, zal je de compacte toppen van deze plant adoreren. Het is altijd aanbevolen om wat ondersteuning te creëren, zoals een net of stokken om te voorkomen dat de toppen die zwaar bedekt zijn met hars afbreken tijdens de bloei.

NORTHERN LIGHTS XL

Northern Lights XL

Met buitenoogsten van tussen de 550-650g, en een optimale hoogte van 230cm, staat de "XL" in de naam er niet voor niets. Dat betekent echter niet dat de spanning er niet minder om is om de resultaten van deze plant te zien. De indica-dominante kruising tussen Northern Lights en Afghani, gekend als Northern Lights XL, is gemakkelijk te kweken. Ze heeft een zeer korte bloeitijd van maximaal 60 dagen, ondanks haar fenomenale toppen productie van 600g buiten.

POWER PLANT XLPower Plant XL

Deze soort wordt Power Plant genoemd om haar geweldige buitenoogsten van maximaal 600g, in slechts een bloeiperiode van zo'n 55 dagen. Het gerucht gaat dat Power Plant XL voor veel commerciële producties gebruikt wordt over de hele wereld. Het zou ons niet verbazen, aangezien dit een zeer productieve plant is die niet veel zonlicht nodig heeft om te gedijen, wat haar een erg efficiënte keuze maakt. Een extreem krachtige sativa soort waarmee je serieuze resultaten kunt genereren, met zeer weinig inspanning.

Als op kweekavontuur wilt gaan, is het misschien ook goed om naar andere methoden te kijken om je planten sterk en gezond te houden, zoals super cropping of monster cropping, om de efficiëntie en productiviteit van je planten te optimaliseren. Wat betreft gebieden met veel wind, is het ook handig om te kijken naar extra bescherming, zoals stokken, netten, of mogelijk een kas.