Medicinale cannabis en kinderen

Published :
Categories : Cannabis nieuwsMedicinale cannabis

Medicinale cannabis en kinderen

Kinderen behandelen met cannabis? Vice duikt wat dieper in dit ongelooflijk controversiële onderwerp.

Hoewel legale toegang tot cannabis de laatste paar jaar eenvoudiger is geworden, worstelen de meeste mensen nog steeds om het medicijn te pakken te krijgen. Degenen die echter gelukkig genoeg zijn in een staat of gebied te wonen waar cannabis wordt getolereerd, brengen buitengewone verhalen naar buiten. Met name jonge kinderen schijnen enorm veel baat te hebben van behandeling. Vice zocht uit wat er op dit moment gaande is met medicinale cannabis en kinderen.

Het enthousiasme over cannabis en kinderen begon na een recente documentaire over Charlotte, een zes jaar oud meisje met zware epileptische aanvallen. Charlottes ouders besloten om haar een cannabisolie te geven met een hoge CBD concentratie, een niet-psychoactieve cannabinoïde. En dit bleek een fantastisch succes. Het kind, kreupel en vanwege haar toevallen gebonden aan haar rolstoel, veranderde in een actief, normaal kind die nu nog maar twee toevallen per week te verduren krijgt.

Het fenomeen is pas sinds kort aan de gang en eigenlijk alleen in de VS. Met name in Oregon en Californië zijn wetten doorgevoerd die cannabis toestaan als alternatieve behandeling voor kinderen. Buiten deze gebieden zijn ouders echter overgeleverd aan wat verkrijgbaar is op de zwarte markt. Hoewel de resultaten van de behandelingen voor zichzelf spreken, tot wel 75% van de epileptische kinderen hebben baat bij de behandeling, wordt het stigma op cannabis nog sterker vergroot als het om kinderen gaat.
Gebruik van Medische Marihuana

De Vice documentaire "Stoned kids" volgt het verhaal van een jong meisje, Mykayla uit Penleton, Oregon, een staat in de VS waar het mogelijk is medische marihuana legaal op recept te krijgen. Mykayla heeft leukemie. Tot voor kort was zij bijna comateus en niet in staat te eten. Haar ronde chemotherapie leek niet effectief te zijn geweest. Haar ouders besloten een behandeling met medicinale cannabis te proberen. Onder een regime van cannabisolie, liet Mykayla een miraculeuze verbetering zien: Ze lijkt nu levendig en gedraagt zich normaal en gezond. Blijkbaar is het meisje ook nog onder medische supervisie en ontvangt ze nog chemotherapie. De ouders geven aan dat de leukemie in remissie is.

Bewijs wekt sterk de indruk dat medicinale marihuana goed werkt op het verlichten van de pijnlijke effecten van de chemotherapie. En voor Mykayla is dit blijkbaar ook het geval geweest. De documentaire stelt de vraag, of je gelooft dat cannabis de kanker heeft genezen. De documentaire schetst zeker een interessante theorie over hoe dit dan in zijn werk gaat.

 

 Haal je vrouwelijke cannabis zaden hier Haal je autoflowering cannabis zaden hier