Hoe Verzacht Je Keelpijn Na Het Roken Van Cannabis?

Published :
Categories : Medicinale cannabis

Hoe Verzacht Je Keelpijn Na Het Roken Van Cannabis?

Zo, je bent klaar voor je sessie. Je draait een prachtige blunt en steekt deze aan. Plots realiseer je je echter dat je last hebt van je keel. Leg die blunt weg en lees dit artikel voor snelle en gemakkelijke manieren om keelpijn te voorkomen en te verzachten.

Keelpijn na het roken van je favoriete wiet kan je rookervaring flink verpesten. Niets is erger dan high willen worden, maar het proces zelf verachten. Veel mensen roken liever een joint, blunt of bowl in plaats van edibles te eten of een vaporizer te gebruiken. Voor hen kan keelpijn behoorlijk vervelend zijn.

HOE ONTSTAAT KEELPIJN?

Er zijn helaas meerdere redenen voor het ontstaan van keelpijn. Vooral als je ziek bent, kan het erg zijn. Je kunt het dan slechts uitzitten. De onderstaande tips kunnen echter nog steeds tijdelijk verlichting bieden na het roken.

Als je niet ziek bent en geen muziekfestival hebt bezocht, is de kans groot dat je te veel gerookt hebt. Je hebt misschien grotere hits genomen dan je aankon. Hierdoor moet je hoesten, wat de situatie natuurlijk niet verbetert.

Het kan ook zijn dat je slecht gedroogde/uitgeharde wiet hebt gerookt. Het vocht in de toppen leidt daarbij tot ruwere rook. Als je kweker de toppen niet goed droogt, is de kans groot dat hij ook niet zo zijn best heeft gedaan op het kweken van je kruid. Misschien heeft hij zelfs wel vervelende chemicaliën en pesticiden gebruikt om de opbrengst te vergroten. Je weet niet dat het in je wiet zit, maar je keel voelt het wel. Mocht je trouwens tabak gebruiken in je spliffs of bowls, dan kun je ook proberen de hoeveelheid wat te verminderen.

HOE VERZACHT JE EEN ZERE KEEL?

Mocht je dingen doen die hierboven staan vermeld, stop er dan mee. Neem subtielere, kortere hits. Probeer de joint daarbij een paar minuten neer te leggen tussen het inhaleren door.

Het is ook ontzettend belangrijk altijd een glas water in de buurt te hebben. Neem een flesje water mee als je de deur uitgaat, zodat je altijd water bij de hand hebt als je cannabis rookt. Water drinken voor, tijdens en na het roken verbetert de ervaring aanzienlijk, terwijl je ook nog eens goed gehydrateerd blijft. Je kunt eveneens een kopje thee met honing nemen om je keel te verwarmen en te beschermen.

Keelpastilles werken ook goed. Deze hebben snel effect, maar gebruik niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid. En als je je nog steeds niet 100% voelt, kun je nog een stapje verder gaan. Veel mensen zweren bijvoorbeeld bij gorgelen met warm, zout water. We hebben geen idee van de wetenschappelijke werking, maar het lijkt te werken. Los een eetlepel zout op in een glas warm water en gorgel hier een aantal seconden mee. Slik het niet door. Je raakt dan namelijk alleen maar meer uitgedroogd en het smaakt smerig.

Hoe Verzacht Je Keelpijn Na Het Roken Van Cannabis?

PREVENTIEVE MAATREGELEN

Zorg ervoor dat je kruid van goede kwaliteit is en dat je een correcte joint of blunt hebt gerold. Daarmee ben je goed op weg naar een fijne ervaring. Breek de toppen om de centrale steel te verwijderen en verwijder ook de zichtbare suikerblaadjes. Als je een blunt draait, probeer dan hennep wraps te gebruiken. Deze zijn veel zachter dan tabaksbladeren. En als je een jointje draait, zoek dan naar de dunste, meest natuurlijke vloei.

Als je echter nog een stapje verder wilt gaan, kun je een bevochtiger kopen. Zet dit apparaat in de kamer waar je rookt. Hiermee verzeker je dat de lucht niet te droog is. Je keel en sinussen blijven zo gehydrateerd en vrij van irritatie. En tot slot, vermijd pittige en zure voedingsmiddelen op de momenten dat je rookt. Bewaar dat Mexicaanse of Indiase eten dus maar voor later, net als die citroenen!