Hoe maak je droogijs hasj?

Published :
Categories : Cannabisrecepten

Hoe maak je droogijs hasj?

Door droogijs in een emmer te gebruiken met bubble bags, kan je wiet veranderen in kief, die vervolgens tot hasj kan worden geperst. De kou scheidt de harsklieren zodat ze eenvoudig kunnen worden verwijderd.

Het gebruiken van droogijs gebruiken om kief te maken, die vervolgens kan worden gebruikt om hasj te produceren, kan zomaar een van de beste manieren zijn om die harsklieren van je toppen te verwijderen. De droogijs methode is een handig trucje voor elke hasj liefhebber, of je nu besluit de kief zo te roken of er hasj van te persen.

INTRO

Om hasj te maken, moet je de hars van de toppen scheiden, wat resulteert in kief. Deze kief wordt vervolgens geperst tot hasj, die direct kan worden geconsumeerd of bewaard voor een later moment. De harsklieren van de toppen vriezen, is een zeer efficiënte manier om kief te verkrijgen. De kou bevriest de harsklieren, waardoor ze kristalliseren. Wanneer ze zijn gekristalliseerd, zullen ze van de toppen breken waarna ze eenvoudig kunnen worden verwijderd.

Het gebruik van droogijs is de snelste, meest efficiënte en misschien wel de gemakkelijkste manier om je hasj te maken. Omdat het droogijs bijna onmiddellijk verdampt, zullen je toppen nooit nat worden en er blijven ook geen resten oplosmiddelen achter. Het is ook de snelste manier om de harsklieren te verwijderen; deze methode is zo'n 25 keer sneller dan het maken van gravity hasj, want het maken van droogijs hasj kost je slechts een paar minuten.

EEN KLEINE WAARSCHUWING

Droogijs is relatief veilig materiaal, mits het correct behandeld wordt. Omdat droogijs direct in CO2 gas verandert, is het verstandig te werken in een goed geventileerde ruimte. Het gevormde gas zet uit, dus stop het niet in een luchtdichte container. Het deksel zal uiteindelijk eraf geblazen worden en in het ergste geval kan de container ontploffen. Droogijs is ook extreem koud, namelijk minimaal -123,5 graden Celsius, dus draag beschermende handschoenen om te verzekeren dat het droogijs niet vastvriest aan je huid. Omdat droogijs zo extreem koud is, moet je het niet door de wc of gootsteen spoelen. Het droogijs kan zomaar je afvoer bevriezen, waarna de pijpen kunnen barsten. De beste manier om van resten droogijs af te komen, is het te laten staan in een goed geventileerde ruimte tot het in gas is opgelost.

VERSCHILLEN IN SILK MICRON FILTERS

De verschillende maten van de filters worden aangegeven in microns. Een filter met grotere gaten heeft een hoger nummer op deze schaal van microns. Hoe groter de gaten, hoe meer plantenmateriaal in het eindproduct terechtkomt. Om je een idee te geven welke micron filters welke resultaten produceren, vind je hier een vergelijking:


73 micron filter: Dit is de kleinste filter die gebruikt wordt en uitsluitend de trichomen, die van de toppen gescheiden worden, blijven achter. Met dit filter rest uitsluitend een amber gekleurde kief die zeer geconcentreerd en krachtig is.


90 tot 160 micron filter: Deze filters zorgen voor een kief van gemiddelde kwaliteit. Het is nog steeds krachtig, maar iets meer verdund met plantenmateriaal en daarom groener van kleur.


220 micron filter: Met dit filter houd je een nog sterker verdunde kief over, maar je hebt uiteraard nog steeds minder plantenmateriaal, vergeleken met het roken van de toppen. Het ruikt als een geconcentreerde versie van de wiet die je gebruikt hebt om de kief te maken. De meeste mensen gebruiken deze maat niet, maar het kan de moeite zijn als je het meeste uit de harsklieren van je materiaal wil halen.

BENODIGD MATERIAAL

Hoe maak je droogijs hasj?

Twee bubble bags van 3,8 liter, een met een 73 micron filter en een met een 90 micron filter.
Een emmer die groot genoeg is voor je bubble bags.
Een paar veiligheidshandschoenen.
Een pollen pers.
Een hamer.
28,5 gram cannabis van goede kwaliteit.
1 tot 1,5 kilo droogijs.

28,5 gram hoogwaardige cannabis zal ongeveer 0,6 gram eersteklas kief moeten opleveren en 2,9 gram kief dat iets minder krachtig is.

HET MAKEN VAN DROOGIJS HASJ

Breek het droogijs met de hamer in kleinere blokjes van ongeveer 2,5cm. Doe dit in de gootsteen om te verzekeren dat het droogijs niet alle kanten opschiet en draag absoluut veiligheidshandschoenen. Om 28,5 gram cannabis te verwerken, heb je ongeveer twee tot drie handenvol droogijs nodig in je emmer.

Gooi de cannabis in de emmer en stort twee of drie handenvol droogijs bovenop je cannabis. Mix het droogijs en de cannabis zorgvuldig door het rond te schudden in de emmer tot het goed gemengd is. Laat het mengsel van droogijs en cannabis een paar minuten rusten in de emmer, terwijl je de fijne gazen zak erin plaatst. Plaats de bubble bag over de bovenste rand van de emmer, zodat de bovenkant bedekt wordt en bind de zak aan de onderkant vast.

Schud de emmer met de bubble bag ongeveer twee tot drie minuten; hierdoor wordt ook de bubble bag gekoeld. Na het schudden, keer je de emmer met de 73 micron filter zak om boven een glad oppervlak. In feite keer je de emmer ondersteboven, zodat het mengsel uit de emmer in de bubble bag valt. Het fijne gaas zal ervoor zorgen dat het plantenmateriaal achterblijft en de THC door de gaatjes valt. Een grotere micron filter zal meer plantenmateriaal laten passeren, maar het eindproduct zal meer verdund zijn en dus minder krachtig.

Blijf de emmer en de zak schudden tot er geen kief meer uitvalt; deze zou amberkleurig moeten zijn. Het schudden van de zak en de emmer zou maximaal twee tot drie minuten in beslag moeten nemen. Zorg er ook voor dat je verzamelt wat aan de bodem van de zak blijft hangen door dit voorzichtig af te borstelen als er geen kief meer uit de zak komt. Schraap alles wat je verzameld hebt bij elkaar met behulp van een dun, plat kaartje, zoals een creditcard.

Herhaal de procedure met het resterende droogijs en de achtergebleven cannabis, maar gebruik deze keer de 90 micron filter zak in plaats van de 73 micron filter zak. De verzamelde kief zal nu een groenere kleur hebben omdat het meer verdund is met plantenmaterialen. De kwaliteit is iets minder dan de amber kief, maar het is nog steeds ontzettend krachtig en barst met smaak.

Weeg de verzamelde kief los van elkaar op een goede, gevoelige weegschaal. Je moet nu ongeveer 0,6 gram onverdunde, amberkleurige kief hebben en 2,9 gram groenachtige, meer verdunde kief. Deze kief kan nu in een pollen pers worden verwerkt tot pellets of samengeperste hasj.