Grote Versus Kleine Hits - Wat Is Beter?

Published :

Grote Versus Kleine Hits - Wat Is Beter?

Is de high sterker bij een enorme hit van je bong of joint? Dit onderwerp staat al lang ter discussie. Maar hoe zit het nu echt? Kun je beter grotere of kleinere trekjes nemen? Je leest er alles over in dit artikel.

Of je nu een beginnende of doorgewinterde roker bent, de kans is groot dat je wel eens in de volgende discussie verzeild bent geraakt: Zijn grotere hits beter of moet je juist kleinere trekjes nemen? De meningen over dit onderwerp lopen uiteen. Sommigen beweren dat je razendsnel een gigantische high bereikt met monsterlijke hits. Anderen menen dat dit verspilling is van goed kruid en dat het logischer is kleinere trekjes te nemen.

Waarschijnlijk heb je er zelf ook een mening over. In dit artikel zetten we echter de feiten op een rij die mogelijk leiden tot een antwoord op deze aanhoudende discussie.

JE LONGCAPACITEIT

Allereerst moet je weten hoe de rook van cannabis de longen beïnvloedt als het gaat om de longcapaciteit. De menselijke longen kunnen per keer tot zes liter lucht inademen. Maar ze kunnen al deze zuurstof niet efficiënt opnemen. We moeten dan ook voortdurend in- en uitademen om voldoende lucht te krijgen.

Als je je adem inhoudt, wordt er niet meer zuurstof opgenomen. Dit betekent dat een groot trekje THC-rijke rook er niet voor zorgt dat je lichaam meer opneemt. Daarnaast wordt THC bijna onmiddellijk in de bloedbaan opgenomen. Je hijs langdurig inhouden, levert dus niet meer cannabinoïden aan de hersenen. Na een paar milliseconden is 95% van de THC reeds in je systeem opgenomen.

ROOK INHOUDEN IS NIET ECHT GEZOND

Je weet nu dat groter niet altijd beter is als het om hits gaat. Ook is het belangrijk de rook niet in je longen vast te houden. Het absorptie proces van cannabinoïden gaat veel te snel. Het is niet de moeite je longen onnodig te beschadigen om de high te versterken.

Uiteraard bevat de rook van cannabis allerlei goeds, zoals THC, CBD en terpenen. Maar je inhaleert nog steeds rook. Hoewel het niet dezelfde kankerverwekkende chemicaliën bevat als bij sigaretten, zitten er zeker vervelende bijproducten in. Dit heeft mogelijk nog steeds een nadelig effect op je luchtwegen.

Vasthouden Tijdens Het Roken Van Marihuana

VERKEERDE AANNAMES OVER "MONSTER HITS"

Misschien denk je momenteel: "Ik zweer dat ik super high word van monster hits." Mogelijk heb je gelijk. Houd je enorme trekjes lang vast, totdat je het gevoel krijgt flauw te vallen? Dan heeft het zeker een tijdelijk effect op je hersenen en je bewustzijn. Maar deze versterkte "high" heeft niets te maken met THC. Je houdt simpelweg de zuurstof naar je hersenen tegen. Dit resulteert uiteraard in een licht gevoel in je hoofd. Combineer dit met cannabis en je hebt een volledige "zoned-out" ervaring te pakken. Weet wel dat dit niet goed is voor je lijf en dat het op de lange termijn meer kwaad dan goed doet.

KUN JE BETER KLEINERE TREKJES NEMEN OM HIGH TE WORDEN?

Aan de andere kant zijn er mensen die beweren dat kleinere trekjes beter zijn. Het microdoseren van kleine hoeveelheden cannabis biedt inderdaad niet-waarneembare voordelen. Zo zou het de productiviteit en creativiteit versterken. Hoewel je niet direct high wordt van een microdosering, is deze methode waarschijnlijk beter voor personen met belangrijke familiale of werkgerelateerde verantwoordelijkheden.

Word je echter liever high, zonder je longen onnodig te beschadigen? Dan ligt het antwoord op de vraag van "grotere of kleinere trekjes" waarschijnlijk ergens in het midden. Er gaat niets boven een flinke hijs uit een joint of bong, maar je hoeft natuurlijk niet te overdrijven. Geniet dus vol trots van een gemiddeld grote hit. En als die rookwolk je longen bereikt, blaas dan rustig uit nadat de THC zijn werk gedaan heeft.

MAAK HET SPANNENDER MET DABS EN EDIBLES

Als je nog steeds ontevreden bent over je high, kun je natuurlijk overstappen naar krachtiger vormen van cannabis. Dabbing is de standaard methode voor vuurvreters om binnen no time knetterstoned te worden. De gecreëerde damp van dabbing is trouwens aanzienlijk beter voor je longen. Hoogwaardige concentraten met THC percentages die oplopen tot 90%, klaren de klus bovendien net zo goed. En je vermijdt zo het inhouden van rook.

Als je liever helemaal niet inhaleert, zijn edibles een discrete en smakelijke methode. Ze zijn veelzijdig en leveren een krachtige, langdurige high. Wacht wel tot de high opkomt voordat je besluit meer te eten.

Dabben Cannabis

CONCLUSIE

Misschien maak je je helemaal geen zorgen over de invloed van grote hits op je gezondheid. Weet echter dat je minder wiet gebruikt met kleinere trekjes, wat geld bespaart. Het is raadzaam op een natuurlijke manier te roken, zonder bizarre trucs om je high te versterken.

Hopelijk hebben we met dit artikel wat inzicht kunnen verschaffen in deze mythe rondom de consumptie van cannabis. Veel plezier met rustig roken!