De Beste Zambeza Soorten Voor Zuidelijke Klimaten

Published :

De Beste Zambeza Soorten Voor Zuidelijke Klimaten

Cannabis telen in de warme klimaten van het zuiden resulteert soms in gigantische opbrengsten. Niet alle soorten zijn daar echter even geschikt voor. Deze planten wel; ze zijn afgestemd op dergelijke omstandigheden en bieden telers van alle niveaus geweldige resultaten.

Cannabis is een bijzonder veelzijdige en flexibele plant die zich heeft weten te ontwikkelen in uitdagende omgevingen; variërend van koude berggebieden tot warme plekken in het bos. Zowel de natuur als de menselijke hand hebben de cannabisplant beproefd en veranderd. Hierdoor is ze via evolutie en selectieve veredeling aangepast aan specifieke omstandigheden. Kwekers die in een warm zuidelijk klimaat wonen, denken misschien dat ze benadeeld zijn door de extreme temperaturen. Bepaalde soorten zijn echter juist veredeld om goed te gedijen in deze regio’s.

Deze variëteiten hebben sterke genen die hittegolven weerstaan en tegelijk grote hoeveelheden zonlicht volop benutten. Hier is de top 10 van Zambeza soorten voor kweek in warme zuidelijke klimaten.

GEFEMINISEERDE FOTOPERIODIEKE STRAINS

Blue Spider1. BLUE SPIDER

Ben je op zoek naar een soort die midden in het seizoen floreert, wanneer de zon oogverblindend en de lucht droog is? Dan heb je een specimen nodig met uitmuntende genen. Blue Spider is zo’n sterke variëteit. Ze stamt af van de wereldwijd vermaarde oudersoorten White Widow en Blueberry. Hieraan dankt ze haar grote opbrengsten, een indrukwekkend gestalte en robuuste genen. Deze schoonheid produceert lange en dunne toppen die versierd zijn met lichtgroene suikerblaadjes en een overvloed aan trichomen die schitteren in de zuidelijke zon. Ze is een sativa-dominante soort met een vrolijke, cerebrale en euforische high. Deze stimuleert de geest en bevordert productiviteit. Een THC-gehalte van 18% resulteert in krachtige highs die uren blijven hangen. Deze zijn echter zelden te intens en verlammend, voor ervaren blowers tenminste. Haar lange en slungelige toppen ademen heerlijke geuren van tropisch fruit, citrus, bessen en dennen.

De sativa-genen zijn duidelijk zichtbaar in de slungelige structuur van Blue Spider. Haar explosieve groei vereist wellicht wat snoeiwerkzaamheden en/of low stress training. Dit om haar anderszins onvoorspelbare groei te beheersen. Deze soort is succesvol binnen te telen in elk klimaat. Daarbij levert ze maximaal 450g/m² op en bereikt ze hoogtes van 80–110cm. Ze toont echter haar ware pracht als je haar buiten teelt in een warm klimaat. Daar groeit ze uit tot een hoogte van 230cm en produceert ze indrukwekkende oogsten van 550g/plant. Blue Spider heeft een bloeitijd van 8 weken. Buitenplanten zijn in oktober oogstrijp.

Northern Lights XL2. NORTHERN LIGHTS XL

De originele Northern Lights is volgens geruchten veredeld op basis van de genen van 11 verschillende cannabiszaden. Dit tijdens een grondig en experimenteel teeltproject aan de West Coast van de VS. Specifieker in Seattle, Washington. De soort is misschien wel de bekendste indica ter wereld. Ze wordt alom geprezen om haar therapeutische lichamelijke high en rijke smaken. Zambeza had als missie om aan deze hoogwaardige genen een eigen speciale draai te geven. Door dit beest met Afghani te kruisen, wisten we een variëteit te creëren met alle gunstige eigenschappen van het origineel. Daarbij levert ze echter veel grotere opbrengsten op en heeft ze een groter formaat. Northern Lights XL biedt een ongekend bevredigend lichamelijk stoned indicagevoel met kalmerende, vrolijke en spierontspannende effecten. Ze is een fantastisch middel tegen dagelijkse stress en opgebouwde spanning in het lichaam. En dat al na een paar trekjes. Elk hijsje is verrijkt met aangename smaken van citrusvruchten en zoetheid.

Northern Lights XL gedijt goed in zuidelijke klimaten, waar ze profiteert van de warme en zonnige dagen en waar ze het sterke zonlicht omzet in grote, volle toppen. Haar lange toppen produceren veel psychoactieve hars en zien er fantastisch uit met stralend witte kelken. Northern Lights XL schiet onder de zon uit tot hoogtes van 230cm en brengt gemakkelijk 550–650g/plant op. Planten die binnen staan, blijven kleiner met een hoogte van 120–150cm, maar produceren even indrukwekkende opbrengsten van 600–750g/m². Het is logisch om ervan uit te gaan dat grote oogsten gepaard gaan met langere wachttijden. Northern Lights XL stelt echter ook niet teleur als je ongeduldig bent, met een bloeitijd van ongeveer 60 dagen.

Amnesia Haze XL3. AMNESIA HAZE XL

Amnesia Haze is een andere legendarische soort die Zambeza heeft herschapen. Dit met de toevoeging van voordelige kenmerken van andere hoogwaardige soorten. Deze XL-variëteit is gesmeed met behulp van de aanvullende oudersoorten Super Skunk en Super Silver Haze. Deze genetische samenstelling van supersterren heeft een soort geproduceerd met torenhoge gehaltes THC en een aardige hoeveelheid CBD. Dit maakt haar een ideale recreatieve en therapeutische plant voor gebruikers die grote hoeveelheden van beide cannabinoïden willen. Deze soort is met name nuttig voor cannabisconsumenten die krachtige extracten willen vervaardigen. De high die de soort biedt, zit op het randje van het psychedelische en brengt de blower vrijwel onmiddellijk in een hogere staat van bewustzijn. Omdat ze sativa-dominant is, zijn de effecten vooral geestelijk van aard en geeft ze sensaties van stimulatie, motivatie en creativiteit. De contrasterende smaken van zoete vruchten en zuurheid maken haar uitstekend voor talloze recepten voor edibles, zoals snoep en brownies.

Amnesia Haze XL groeit buiten moeiteloos onder de zinderende zuiderzon. Sterker nog; deze omgeving voedt haar toppen en bevordert haar opbrengsten. Zolang ze genoeg water en voedingsstoffen krijgt, doet ze het prima. Buitenplanten, geteeld op aarde, produceren opbrengsten van ongeveer 200g/plant en bereiken gemiddelde hoogtes. Binnen groeien de planten uit tot 80–100cm en leveren ze oogsten op van 600g/m². Amnesia Haze XL heeft een relatief lange bloeitijd van 12 weken, maar haar extreem krachtige toppen zijn het wachten meer dan waard.

White Widow XL4. WHITE WIDOW HAZE

White Widow Haze is het resultaat van een kruising van de oudersoorten White Widow, Northern Lights en Super Silver Haze. Bij haar veredeling is vooral rekening gehouden met het formaat. Zuidelijke kwekers behalen monsterlijke opbrengsten met deze variëteit. Daarvoor zijn wel fatsoenlijke irrigatiesystemen nodig om in haar waterbehoefte te voorzien. Haar enorme formaat betekent dat de oogsten ook aan de forse kant zijn. Deze eigenschap maakt haar een favoriet onder commerciële telers die in het seizoen het maximale willen bereiken. Ze is ook een geweldige keuze voor kwekers die voor persoonlijk gebruik telen. Zorg wel dat je over voldoende ruimte in je tuin of kas beschikt. Naast de bijdrage aan haar geweldige hoogte, zorgen haar sativa-dominante genen voor euforische, cerebrale en opbeurende highs. Haar opwekkende eigenschappen komen overdag het best tot hun recht als je op zoek bent naar focus. De trichomen van White Widow Haze produceren THC-waarden van 20% en een terpeenprofiel dat aroma’s en smaken van zoet fruit bevat.

De zomerse zon in het zuiden is de sleutel tot het ware succes van White Widow Haze. Onder deze omstandigheden groeit ze uit tot verbluffende hoogtes van 300cm en levert ze wel 700g/plant op. Het is begrijpelijk waarom ze zo gewild is, wie haar ook teelt. Na een bloeiperiode van 9–10 weken is ze klaar voor de oogst, meestal in oktober.

Green AK XL5. GREEN AK XL

Green AK XL is een ware internationale soort, afkomstig uit een mix van Afghaanse, Colombiaanse, Mexicaanse en Thaise genen. Kijkend naar deze oorsprong, is het duidelijk waarom deze dame overleeft en floreert in warme klimaten. De uitkomst van deze diverse genetische mix is bestendigheid, hoge productiviteit en snelle bloei. Green AK XL is een sativa-dominante hybride die druipt van de hars met 18% THC. Tegen het eind van de bloeifase krijg je de neiging de glinsterende toppen te plukken, in je handen te wrijven en zo een persoonlijke portie temple ball hasj te maken. De high geeft een ware kick, bijna vergelijkbaar met het drinken van een espresso. Ze is echt een wake en bake soort waarmee je de dag goed begint. De plant geeft een enorme boost die je ervan overtuigt je doelen te bereiken—en nog meer.

Green AK XL biedt de perfecte balans tussen formaat en opbrengst. Ze behoudt binnen een redelijk beheersbare hoogte van 80–110cm en wordt buiten 140–180cm hoog. Bovendien zijn de internodes vrij kort en de vertakkingen beperkt. Ondanks haar groeipatroon biedt ze gigantische opbrengsten. Binnenplanten produceren 600–750g/m² en buiten geteelde planten leveren evenzo enorme oogsten op. Green AK XL heeft een snelle bloeitijd van 8 weken, waarbij buitenplanten in oktober klaar voor de oogst zijn.

AUTOFLOWERING SOORTEN

Jack the Ripper Autoflowering6. JACK THE RIPPER AUTOFLOWERING

Jack The Ripper Autoflowering is de autoversie van een soort die is opgedragen aan de legendarische cannabisactivist Jack Herer. Deze sativa-dominante dame bevat astronomische gehaltes THC voor wat betreft autoflowers; zo'n 17%. De high van deze toppen is veelzijdig en richt zich zowel op lichaam als geest. De hoofdhigh is energiek en euforisch, waarna de ontspannende lichamelijke stone langzaam intreedt. Autoflowering genen staan erom bekend gehard en bestendig te zijn, aangezien ze afkomstig zijn uit barre streken. Jack The Ripper Autoflowering is bijzonder robuust en doet het goed in warmere zuidelijke klimaten.

Jack The Ripper Autoflowering is een heerlijk eenvoudige soort om te kweken. Zolang je voldoende water geeft, zorgt ze grotendeels voor zichzelf. Deze kleine raket schiet van zaad tot een volledig bloeiende plant binnen slechts 9–10 weken. In die tijd bereiken binnenplanten subtiele hoogtes van 60–90cm en leveren ze relatief zware oogsten op van 300–350g/m². Planten die echter buiten staan onder de warme zonnestralen, groeien uit tot een hoogte van 90cm en produceren 130g/plant.

Super Silver Haze Autoflowering7. SUPER SILVER HAZE AUTOFLOWERING

Super Silver Haze Autoflowering zit in de hogere regionen qua prestaties voor een autoflowering soort. Haar vlugge groei ligt in de lijn der verwachting, maar haar krachten en opbrengsten onderscheiden haar van veel andere autoflowers. De donkergroene toppen zijn bijna wit door de lichte kelken en een dikke laag van trichomen. Het THC-gehalte van de toppen is 17%. Genoeg om ervaren blowers tevreden te stellen en zeker voldoende om beginners sterk onder invloed te krijgen. Ze is het sativa-dominante liefdeskind van de oudersoorten Super Silver Haze, Dutch Amnesia en ruderalis. Dit resulteert in een stimulerende en opbeurende high. Het effect is naar verluidt mild psychedelisch en biedt een creatief en vernieuwd perspectief.

Super Silver Haze Autoflowering is met volle, harsrijke toppen na slechts 70 dagen vanaf zaad klaar voor de oogst. Binnenplanten produceren goede opbrengsten van tot wel 300g/m² en worden 80–110cm hoog. Buitenplanten brengen 120–170g/plant op en groeien uit tot hoogtes van 150cm.

Amnesia Haze XL Autoflowering8. AMNESIA HAZE AUTOFLOWERING

Amnesia Haze Autoflowering heeft vergelijkbare kenmerken als de XL-variëteit, maar is gunstiger voor degenen met beperkte ruimte in de tuin—en kwekers die snellere resultaten wensen. De oorspronkelijke soort is vakkundig gekruist met een ruderalis plant. Het eindresultaat wekt een verkwikkende sativahigh op die perfect is voor actieve dagen. Of je nu een berg gaat beklimmen, naar kantoor gaat of studeren, een paar trekjes van deze dame brengen je in de stemming om de dag bij de hoorns te vatten. Deze inspirerende high gaat gepaard met een scala van aangename smaken. Zo proef je vleugjes peper, aarde, kruiden en zoetheid. Haar rook is zacht en verrijkt met een THC-gehalte van 17%.

Amnesia Haze Autoflowering is een geweldige soort voor beginnende telers die een gemakkelijke optie zoeken. De sterke genen bieden ruimte voor foutjes en maken het beginners veel eenvoudiger dan de originele fotoperiodieke plant. Planten die buiten staan in de zuiderzon worden middelgroot en produceren gemiddelde opbrengsten van krachtige toppen. Binnenplanten bereiken hoogtes van 1,5m en brengen 350–400g/m² op. De aromatische toppen zijn slechts 10–11 weken na de ontkieming klaar voor de oogst.

Big Bud XL Autoflowering9. BIG BUD XXL AUTOFLOWERING

De naam van deze soort klinkt misschien hyperbolisch, maar is een accurate beschrijving van de toppen die deze krachtpatser produceert. Haar toppen zijn lang, bedekt met aromatische hars en vormen in clusters een uitpuilende top, omringd door kleinere toppen. Deze indica-dominante soort is ontstaan uit een kruising waarbij OG Kush is gekoppeld aan ruderalis genen. Het vullen van een vaporizer of bong met deze toppen trakteert gebruikers op een zachte en kalmerende lichamelijke stone die een golf van verlichting biedt. Deze geruststellende en aardende high zet de gebruiker weer met beide benen op de grond en geeft je een glimlach en rode ogen. Een THC-gehalte van 13% verzekert een zachte en subtiele high die het hoofd helder houdt. Haar aromatische toppen ruiken naar specerijen, kruiden en aarde. Joints met Big Bud XXL Autoflowering fungeren tevens als wierookstokjes die de kamer vullen met frisheid.

Big Bud XXL Autoflowering spoedt zich in slechts 8 weken naar de oogst. Ze biedt dus bijna directe voldoening. Buitenplanten floreren in de hitte. Ze absorberen het zonlicht en zetten de energie om in goede opbrengsten van grote toppen. Buitenplanten groeien uit tot hoogtes van 150cm. Planten die binnen onder kunstlicht staan, leveren oogsten op van 400–450g/m² en worden 110cm hoog.

NYC Diesel Autoflowering10. NYC DIESEL AUTOFLOWERING

NYC Diesel is een hybride die afstamt van Afghaanse en Mexicaanse landrasgenen. Met deze afkomst hebben we het niet kunnen weerstaan deze relatief onbewerkte soort in een autoflower te veranderen. NYC Diesel Autoflowering biedt een high die perfect is voor sociale situaties, zoals feestjes en andere bijeenkomsten. Door de sativa-effecten raak je spraakzaam en voer je filosofische discussies. Het opsteken van deze soort met vrienden voor een maaltijd helpt je problemen op te lossen en innovatieve ideeën te krijgen. De smaak lijkt bijna op brandstof, maar is zeer aangenaam met vleugjes citroen en bitterheid. THC-waarden van 15% bieden een goede balans tussen subtiel en intens.

NYC Diesel Autoflowering verdraagt de hete zuiderzon indrukwekkend goed. Ze weerstaat lange dagen in de elementen, mits je haar voldoende bewatert. Buitenplanten groeien uit tot variërende hoogtes van 50–100cm en brengen 75–120g/plant op. Planten die binnen staan, worden 60–90cm hoog en leveren oogsten op van 300–350g/m². Ze is 55–65 dagen na de ontkieming klaar voor de oogst.