Cannabis Is Minder Schadelijk Dan Suiker

Published :
Categories : Medicinale cannabis

Cannabis Is Minder Schadelijk Dan Suiker

In een recent onderzoek werd Amerikanen gevraagd wat zij als hun schadelijkste gewoonte beschouwen. Verrassend genoeg vond de meerderheid dat cannabis minder schadelijk is dan suiker.

Als je denkt aan zulke schadelijke gewoonten als roken/tabak kauwen, alcohol drinken, voedsel en dranken met suiker consumeren en het roken van cannabis, weet je dan welke daarvan het minst en welke het meest schadelijk zijn voor je gezondheid? Precies deze vraag werd gesteld aan een grote groep Amerikanen in een onderzoek van NBC News en Wall Street Journal. De antwoorden zullen je wellicht verbazen. Bijna de helft van de deelnemers (49 procent) was het ermee eens dat het roken/kauwen van tabak de schadelijkste gewoonte is. Alcohol drinken kwam op de tweede plek met 24 procent van de stemmen.

De bovenstaande cijfers lijken nogal voor de hand te liggen, maar het wordt wat moeilijker wanneer het gaat over cannabis en etenswaren met suiker. Aangezien cannabis illegaal is, moet het wel slecht voor je zijn: of niet? Blijkbaar heeft de anti-wiet propaganda gefaald: De meerderheid van de Amerikanen denkt dat suiker schadelijker is voor je gezondheid dan marihuana!

Het is zelfs zo dat slechts 8 procent van de ondervraagden aangeeft te geloven dat cannabis de schadelijkste gewoonte is. Aan de andere kant denken bijna twee keer zo veel mensen (15 procent) dat suiker het schadelijkst is.
Cannabis Candy

Slechte Gewoonten en hun Gezondheidsrisico's

De meeste mensen zijn inmiddels wel op de hoogte van de gezondheidsrisico's van het gebruik van tabak. Het roken of kauwen van tabak kan een aantal ernstige problemen veroorzaken, zoals tanduitval, verschillende vormen van kanker, hartkwalen, longziekten en verschillende ademhalingsproblemen.

Je weet misschien al dat ook het drinken van alcohol kan leiden tot een groot aantal gezondheidsproblemen. Een paar van de ernstige problemen die alcohol kan veroorzaken zijn: leverziekte, hartkwalen en een verzwakt afweersysteem. En dan laten we de sociale en psychische problemen en alcoholgerelateerde ongelukken er nog buiten.

Maar hoe zit dat met suiker en marihuana? Laten we eens kijken naar de gezondheidsproblemen die verbonden zijn met de consumptie van suiker. Hoewel de American Heart Association zegt dat mensen niet meer dan 100 tot 150 calorieën per dag zouden moeten consumeren, krijgt de gemiddelde persoon per dag wel 500 calorieën binnen! Als dit samengaat met een inactieve tot gemiddeld actieve levensstijl, kan zo veel suikerconsumptie gevaarlijk zijn. Overmatige suikerconsumptie wordt zelfs in verband gebracht met medische problemen als diabetes, zwaarlijvigheid, hart- en vaatziekten en zelfs infarcten!
Sugar vs. Marijuana

En hoe zit het met cannabis?

Decennialang durende propaganda wil dat je gelooft dat cannabis het onkruid van de duivel is en dat het je rechtstreeks naar een psychiatrische inrichting stuurt. Maar de tijden zijn veranderd - letterlijk honderden onderzoeken hebben aangetoond dat cannabis geen fysieke of psychologische schade veroorzaakt, maar in feite extreem waardevolle medicinale eigenschappen heeft. De kat is uit de zak en cannabis wordt nu gebruikt om aandoeningen als epilepsie, parkinson en zelfs terminale kanker mee te behandelen - cannabis is een medicinale plant.

Mensen realiseren zich nu terecht dat de dingen niet zijn wat ze lijken. Alleen het feit dat iets alomtegenwoordig is, zoals suiker, betekent niet dat het goed voor je is - en alleen het feit dat cannabis illegaal is, betekent niet dat het schadelijk is.