Wiet Brownies: Het Klassieke Recept

Published :
Categories : Cannabisrecepten

Wiet Brownies: Het Klassieke Recept

Edibles zijn een heerlijke manier om van cannabis te genieten. Het genot van een met wiet verrijkte brownie is al genoeg voor een langdurige high. Volg onze stapsgewijze handleiding en kom erachter hoe makkelijk je thuis je eigen wiet brownies bakt!

Edibles worden steeds populairder als manier om van cannabis te genieten. En daar zijn goede redenen voor. Zo worden bij deze consumptievorm de cannabinoïden verwerkt door onze spijsvertering. Dit betekent soms dat het een paar uur kan duren voordat de high intreedt. Zodra dat echter gebeurt, voel je het ook goed. Bij het eten van cannabis komen de cannabinoïden namelijk gedurende een langer tijdsbestek vrij. Daarbij moet je rekening houden met een high die wel 4–10 uur kan duren, met krachtigere, meer versuffende effecten. Het inhaleren van cannabisrook via je longen levert echter een snellere high. Toch kent dit ook zijn nadelen. Het kan namelijk schade aan je longen toebrengen en de geur kan ongewenste aandacht trekken.

EDIBLES VOOR IEDEREEN

Je moet zeker eens cannabis edibles proberen, mocht je dat nog niet hebben gedaan. En wat is nu beter om te beginnen dan met de klassieke wietbrownie? Dit is de manier waarop vele nieuwkomers hun eerste ervaring met cannabis edibles hebben. En waarom zou een chocolade brownie niet het eerste recept zijn dat mensen te binnen schiet? Oké, historisch gezien zou de Indiaanse drank “bhang” HET eerste recept zijn dat in mensen opkwam. Wat echter de moderne zoetigheden betreft, zijn chocolade brownies gewoon ontzettend smaakvol. En al helemaal met vanille-ijs.

In theorie kun je, zodra je vet met cannabis hebt geïnfuseerd, dit gebruiken in elk recept. Stroganoff. Carbonara. Beshbarmak. En in Cambodjaanse restaurants verkopen ze met cannabis verrijkte “happy pizza”. Dus eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken, kun je bereiden.

Brownies zijn geweldig om mee te starten, omdat je het recept gemakkelijk eigen kunt maken. Mix voor brownies uit de winkel bevat vaak eenvoudige instructies. Hier willen we echter graag wat meer moeite steken in een vers recept van topkwaliteit. We nemen je mee door ons favoriete recept voor brownies waar je zeker van gaat vliegen. Eerst leggen we uit hoe je “cannaboter” maakt. Dit kun je vervolgens toevoegen aan dit of elk ander recept.

CANNABOTER BEREIDEN

Om je brownies te verrijken met cannabinoïden, moet je deze bestanddelen eerst laten absorberen door vet. In dit geval is boter ideaal. Volg gewoon deze stappen:

STAP 1

Verwarm je oven voor op 115°C.

STAP 2

Vermaal je wiet zo fijn mogelijk, maar niet tot poeder. Hoe sterk je brownies worden, hangt af van de kracht van je wietsoort. Ook is het afhankelijk van hoeveel je gebruikt voor het recept. Wees voorzichtig als het je eerste keer is.

STAP 3

Verspreid de verpulverde wiet over bakpapier op een bakplaat en zet het 50 minuten in de oven. Controleer regelmatig dat het niet verbrandt en zwart geblakerd raakt. Schep het geheel ongeveer halverwege goed om. Dit verhittingsproces zorgt voor decarboxylatie van de cannabis, zodat het de chemicaliën efficiënt vrijgeeft bij het koken in vet.

STAP 4

Doe 115g boter in een middelgrote pan. Vul de pan met water tot de boter blijft drijven. Voeg je vers gedecarboxyleerde cannabis toe.

STAP 5

Laat het mengsel op een laag pitje sudderen. Technisch gezien is een uur genoeg om het effect te kunnen voelen. Als je het tussen de 2–4 uur laat sudderen, zou het nog krachtiger moeten worden. Sommige mensen laten het zelfs langer op het vuur staan. Vergeet echter niet de temperatuur laag te houden, anders breken de cannabinoïden af.

STAP 6

Als het sudderen klaar is, zeef je het mengsel door een fijnmazige zeef of kaasdoek in een kom of schaal. De doorweekte stukjes cannabis kunnen weggegooid worden.

STAP 7

Laat het water/boter mengsel een nacht in de koelkast staan. De boter zou de volgende ochtend omhoog moeten zijn gekomen. Daarbij moet het een hard laagje hebben gevormd. Schep dit eraf en je hebt de “cannaboter” voor je recept.

Wiet Brownies: Het Klassieke Recept

BROWNIE INGREDIËNTEN:

Je cannaboter
2 eieren
200g witte suiker
~30g cacaopoeder
60g bloem
1 theelepel vanille-extract
½ theelepel bruine suiker
¼ theelepel zout
¼ theelepel bakpoeder

Het is ook aan te bevelen een kleine reep hoogwaardige chocolade paraat te hebben. Dat kan puur, melk of wit zijn. Of een van elk, als je dat wilt. Zo mogelijk, verwerk je ze tot chocoladesnippers en strooi je ze in de bakvorm voordat je het beslag erin doet.

Enerzijds gaat het er lekkerder door smaken, maar het biedt ook een praktisch voordeel. Hoe meer vet er namelijk in je edibles zit, des te meer cannabinoïden opgeslagen kunnen worden. Dat is ook hoe de high bij edibles werkt; de stoffen worden opgenomen door je lichaamsvet. Meer chocola zou dan ook de kracht van de high kunnen verhogen. Ben je verzot op noten in brownies? Dan kun je ook walnoten of macadamia nootjes toevoegen. Ben je wel bewust van het feit dat dit in dezelfde categorie valt als ananas op een pizza.

BAKINSTRUCTIES

STAP 1

Verwarm je oven voor op 180°C.

STAP 2

Meng alle ingrediënten door elkaar, met uitzondering van de eieren. Voeg de cannaboter toe. Eventueel kun je ook het overtollige cannabiswater toevoegen.

STAP 3

Voeg de eieren toe.

STAP 4

Roer goed met een grote lepel, of elektrische mixer.

STAP 5

Blijf roeren tot er een dik beslag ontstaat. Vervolgens voeg je de chocoladesnippers/brokken toe.

STAP 6

Verspreid het beslag gelijkmatig in een ovenschaal.

STAP 7

Zet het gedurende 20–30 minuten in de oven. Laat het niet te gaar worden.

STAP 8

Wanneer de brownies gebakken en afgekoeld zijn, geniet er dan met mate van.