Cannabis in ons systeem

Published :
Categories : Cannabis nieuwsMedicinale cannabis

Cannabis in ons systeem

Het testen op THC zal meer worden gedaan, naarmate het gebruik van cannabis blijft toenemen. Er zijn veel geruchten, maar hoe lang blijft het daadwerkelijk in ons systeem hangen? En hoe wordt er op THC getest?

Voor velen is het roken van cannabis een dagelijkse gebeurtenis. Of dit nu voor recreatief of medicinaal gebruik is; het gebeurt steeds vaker binnen alle lagen van de maatschappij. Gezien deze toename, zullen er vaker scenario's zijn waarin wordt getest op cannabis. Ondanks de uiteenlopende meningen over de plaats van cannabis in de wereld, is er geen ontkomen aan het feit dat het gebruik ervan grotendeels illegaal is op de wereld.

Met dit in gedachte, is het weten hoelang cannabis in je systeem blijft als een waarneembare stof van onschatbare waarde. Hoewel niets in steen gebeiteld is, zijn er een aantal duimregels die je kan aanhouden bij het berekenen hoelang cannabis, of belangrijker: THC, in ons systeem blijft hangen. THC is het bestanddeel van cannabis waarop wordt getest, omdat dit cannabis illegaal maakt vanwege de psychoactieve eigenschappen.

Hoe wordt er op THC getest?

TestsEr kan op diverse manieren worden getest op THC, maar sommige methodes komen vaker voor dan anderen. THC kan worden opgespoord via urine, bloed en speeksel, maar de aanwezigheid kan ook worden ontdekt in haarzakjes! Het moet gelijk worden vermeld dat THC het langst in de haarzakjes blijft hangen, terwijl het de kortste periode aantoonbaar blijft in het speeksel. De meest voorkomende vorm van testen is een urine test. Het is een van de goedkoopste methoden en als je een zware cannabis roker bent, kan de THC tot wel 90 dagen na je laatste gebruik worden waargenomen.

- Urine test

Omdat testen op urine het meest voorkomen, staat hieronder een grove schatting hoelang THC waarneembaar blijft. Onthoud dat dit een schatting is en dat dit niet voor iedereen geldt. Hoelang cannabis in jouw systeem blijft hangen, zal afhangen de persoon en hoe vaak er gerookt wordt. Maar over het algemeen geldt dat THC langer waarneembaar blijft, naarmate je vaker rookt.

Eenmalig gebruik 1 Week

2-4 keer per week 11-18 Dagen

2-4 keer per maand 23-35 Dagen

5-6 keer per week 33-48 Dagen

Dagelijks gebruik 1-2 Maanden

Andere methoden van testen

- Haarzakjes

Zoals we eerder vermeldden, zijn er ook andere manieren om op de aanwezigheid van THC te testen. Hoewel THC zich tot wel 90 dagen aan de haarzakjes kan binden, is deze vorm van detectie niet accuraat, waardoor deze methode niet vaak wordt gebruikt.

- Bloedtest

Wederom een testvorm die niet vaak wordt gebruikt. THC bindt zich niet lang aan de rode bloedcellen, vergeleken met andere vormen van detectie, dus infrequent gebruik is ongelooflijk lastig op te sporen.

- Speekseltest

Deze methode wordt vaak door de politie gebruik voor drugstesten langs de weg. Als je cannabis gerookt hebt als onderdeel van je recreatieve activiteiten, kan je ongeveer 1 uur na gebruik positief testen op THC en tot wel 12 uur daarna. Bedrijven gebruiken deze methode niet vaak om te testen op het gebruik van cannabis, maar je moet je nog steeds bewust zijn van deze methode, zeker als je deelneemt aan het verkeer.

Hoe kom je door een drugstest?

SlagenEerlijk? De enige gegarandeerde manier om door een THC-test heen te komen, is zolang niet gebruiken dat het niet meer waarneembaar is in je systeem. Er zijn veel bedrijven die beweren dat hun producten kunnen helpen je urine te reinigen, maar er zijn geen bewezen resultaten om deze beweringen te onderbouwen. Afhankelijk van de test kan de tijdsperiode verschillen, maar als je een standaard urinetest doet, kan simpelweg meer drinken tot een bepaalde hoogte helpen. Het toevoegen van meer vloeistof aan je systeem en dit weer uitscheiden, kan helpen de boel door te spoelen, maar succes wordt niet gegarandeerd bij deze methode. Als je weet dat je een test te wachten staat, als een routine of als onderdeel van een nieuwe baan, plan dan genoeg tijd in, meer dan de hierboven genoemde richtlijnen. Het ironische is dat heroïne gebruikers tot 3 dagen na het laatste gebruik positief testen, terwijl zware cannabis rokers een positieve uitslag kunnen krijgen op THC tot wel 2 maanden na het laatste gebruik. Helaas is de schade, die in het lichaam kan worden veroorzaakt, niet evenredig aan de tijd waarin het kan worden gedetecteerd.