Rode Ogen Door Het Roken Van Cannabis

Published :
Categories : Medicinale cannabis

Rode Ogen Door Het Roken Van Cannabis

Rode ogen zijn een normaal verschijnsel als je cannabis rookt en kan verschillende oorzaken hebben. Het kan helemaal geen kwaad, maar niet iedereen even blij met dit effect en zouden dit graag verminderen en voorkomen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen en toch van wiet te genieten.

Vanwege het massale sociale gebruik en de omstreden status op veel plaatsen in de wereld, zijn er veel verschillende stereotypen over het gebruik van cannabis. Behalve dat men er bijzonder relaxed van wordt en voor zware gevallen van de munchies zorgt, is een ander algemeen bijverschijnsel bij het roken van cannabis dat de ogen rood worden, oftewel de rode ogen. Iedereen van ons heeft het wel eens meegemaakt als je stoned bent, naar de badkamer gaan om even naar jezelf in de spiegel te kijken, en tot de ontdekking te komen dat twee knalrode vernauwde ogen naar je terugkijken.

De rode ogen hebben verschillende oorzaken. Desondanks is het volkomen onschuldig, het kan een duidelijk teken zijn dat iemand zich tegoed gedaan heeft aan marihuana. Terwijl dit onder vrienden en mede-stoners niet zo'n probleem zal zijn als jullie op de sofa zitten te chillen, een bergwandeling maken, of op een muziekfestival zijn, het kan een probleem zijn als je je in openbare ruimtes moet begeven, waar cannabisgebruik helemaal niet getolereerd wordt.

Dus wat is nu eigenlijk de oorzaak van de rode ogen? En hoe kan je dat verbergen als dat nodig is? Hier volgen enkele antwoorden.

WAT VEROORZAAKT DE RODE OGEN?

De hoofdoorzaak van glimmend rode ogen na het roken van een volle pijp of een reusachtige joint is een simpel biologisch fenomeen, een snelle daling van de bloeddruk. De katalysator van dit verschijnsel is het fantastische, veelzijdige cannabinoïde dat bekend is onder de naam THC. Behalve de vele andere functies die het in het lichaam heeft, behalve iemand er in de eerste plaats stoned van laten worden, is dat het ook de bloeddruk verlaagt, wat er weer tot gevolg heeft dat de haarvaten en bloedvaten in het lichaam zich verwijden. Als dit gebeurd wordt de bloedtoevoer naar de ogen verhoogd vanwege de vernauwde ooghaarvaten en de verlaagde oogdruk. Dit is het mechanisme dat de knalrode stoner-ogen veroorzaakt. We hebben allemaal natuurlijk wel de grapjes gehoord over oudere mensen die wiet roken om hun oogaandoeningen te behandelen. En dat komt omdat marihuana een verdomd goede natuurlijke behandeling bij glaucoom is, en juist dit mechanisme resulteert in de effectiviteit. De druk op de ogen wordt verlaagd vanwege het gebruik van cannabis.

Een andere factor die aan de intensiteit van je rode ogen zou kunnen bijdragen is rook. Als je stampvolle pijpen rookt of constant aan grote joints zit te lurken, is het zeer waarschijnlijk dat je op zijn minst een heel klein beetje rook in je ogen krijgt. Behalve dat dat pijnlijk is kan het irritatie van de ogen veroorzaken, de roodheid verergeren, en het vermoeden dat je gerookt hebt vergroten.

Een laatste mogelijke factor voor het rood worden van de ogen is onvoldoende vocht. Als je uitgedroogd bent zou dit mogelijk droge en geïrriteerde ogen kunnen veroorzaken. Het kan ook de concentratie THC in je bloed verhogen.

 

HOE VERBERG JE RODE OGEN

Er zijn verschillende goedkope en simpele methodes om je rode ogen te verbergen als je de straat op moet, en niet wilt dat het overduidelijk is dat je zojuist marihuana gerookt hebt. Dit zijn er enkele.

OOGDRUPPELS

Misschien wel de eenvoudigste en snelste manier om er voor te zorgen dat je ogen niet meer zo knalrood zijn is het gebruik van oogdruppels. Oogdruppels zorgen ervoor dat je geen rode ogen krijgt, en het verhelpt tijdelijk de roodheid ervan.

ZONNEBRILLEN

Waarschijnlijk de meest voor de hand liggende oplossing, maar dat kan toch van de situatie afhangen. Zonnige dagen en heldere stranden zijn de uitgelezen tijd om een zonnebril te dragen. Maar om ze nu te dragen als je op een pikdonkere winteravond boodschappen gaat doen is echter toch wel wat vreemd.

BLIJF GEHYDRATEERD

Om een glas water of een sapje onder handbereik te hebben als je rookt, is een goed idee. Maar als het er nog niet staat als je begint, zou je wel eens te relaxed kunnen zijn, en kunnen besluiten dat het toch wel een hele onderneming is om iets te gaan drinken. Als je er voor zorgt dat je iets in je directe omgeving hebt zullen je ogen niet zo droog worden en er roder uitzien dan normaal.

KIES DE JUISTE STRAIN

Vanwege de grote verscheidenheid van voor rokers beschikbare marihuana, kunnen we strategisch te werk gaan en de juiste variëteit roken voor elke verschillende gelegenheid. Als je van tevoren weet dat je de deur nog uit moet om een boodschap te doen of een vriend te zien, maar toch eerst wat cannabis wilt roken, kun je bewust een strain uitzoeken die minder THC bevat. THC is namelijk het cannabinoïde wat uiteindelijk verantwoordelijk is voor het verlagen van de bloedruk en het veroorzaken van rode ogen. Misschien wel een strain met een hoger CBD-gehalte?

WEES GEDULDIG

Een andere manier, en misschien wel de meest eenvoudige, is om gewoon de rit uit te zitten. Gooi de ramen open om de rook uit de kamer te laten, drink een paar glazen water, en stort je gedachten in een goed boek of een video waar je wat van opsteekt. Wacht dan gewoon tot de effecten van de THC uitwerken en je ogen weer normaal worden.