8 cannabisdocumentaires op Netflix die je zou moeten zien

Published :

8 cannabisdocumentaires op Netflix die je zou moeten zien

Weet je niet wat je vanavond moet kijken? Waarom kies je niet voor een wiet-gerelateerde documentaire? Op Netflix vind je diverse shows en films die de cannabisindustrie uit verschillende hoeken benaderen. Blijf lezen en ontdek 7 goede docu's die het streamingplatform te bieden heeft.

DOL OP WIET? NETFLIX ZORGT VOOR JE

Netflix & chill krijgt een geheel nieuwe betekenis dankzij het groeiend aantal wiet-gerelateerde documentaires op het streamingplatform. Heb je altijd al de herkomst van 420 willen ontdekken, het potentieel van medicinale cannabis willen verkennen of een kijkje willen nemen in de meer duistere kant van de wietteelt? Dat is nu mogelijk! Leg een aantal zorgvuldig gerolde blunts klaar en maak het jezelf comfortabel. Hier zijn namelijk een paar fantastische shows, die aan vrijwel alle smaken tegemoetkomen.

Hieronder vind je een selectie uit het beste aanbod. Hoewel dit niet alles is wat Netflix te bieden heeft, behelst onze keuze diverse thema’s. Afhankelijk van waar je woont, varieert het aanbod van shows echter. Mocht je een van de vermelde documentaires niet kunnen vinden, zoek dan op “cannabis” in de zoekbalk. Zo zie je wat er wel beschikbaar is voor jou.

TOP 8 CANNABISDOCUMENTAIRES EN -SERIES

WEED THE PEOPLE

Weed the People is een documentaire waarin de problematiek rond de legalisering van cannabis belicht wordt. We volgen verschillende kinderen en zien hoe wiet in bepaalde gevallen zelfs levensreddend is geweest. De impact van deze documentaire is groot, omdat er echte mensen in voorkomen die werkelijk door een hel gaan. Een hel die draagbaar gemaakt is door medicinale cannabis. De beelden zijn bedoeld om een krachtig signaal af te geven over de gevolgen van cannabisverboden. De documentaire bevat daarbij een simpele boodschap - er is meer onderzoek nodig. Deze smeekbede komt niet alleen uit de hoek van de betreffende families, maar ook de betrokken artsen en deskundigen bepleiten dit.

GRASS IS GREENER

De legalisering van cannabis heeft zich de afgelopen jaren flink verspreid over de Verenigde Staten. Wiet is niet altijd zo algemeen geaccepteerd geweest. Grass Is Greener bekijkt de geschiedenis van het cannabisverbod en de effecten daarvan op de lange termijn. Het is geen geheim dat veel minderheden, vooral jonge zwarte mannen, te maken krijgen met wiet-veroordelingen. Hier staan mensen buiten de VS echter niet altijd bij stil.

Grass Is Greener belicht de gecompliceerde relatie van Amerika met cannabis. Beroemde gasten helpen de situatie uit te leggen. Je leert van alles over de opkomst van de cannabiscultuur. Ook zie je hoe de plant mensen als Snoop Dogg, Damian Marley en Cypress Hill heeft beïnvloed.

EXPLAINED: WEED

De serie Explained op Netflix is een poging van Vox Media om antwoorden te geven op vragen die je altijd al hebt willen weten. Een paar van deze vragen zijn waarom mensen tatoeages nemen, of we teveel uitroeptekens gebruiken (echt?!!) en belangrijker nog, wat de geschiedenis van cannabis inhoudt. De “Wiet”-aflevering van slechts 20 minuten is perfect als je een korte update wilt van alles over wiet. Ontdek waar cannabissoorten vandaan komen, hoe de hennepplant door de eeuwen heen is geëvolueerd en hoe cannabinoïden werken. En dat alles op weg naar je werk.

SUPER HIGH ME

Mocht je ooit de documentaire Super Size Me hebben gezien in 2004, dan ben je wel bekend met het format van Super High Me. Ditmaal is er echter een klein verschil. In plaats van uitsluitend junk food te eten, rookt de komiek Doug Benson 30 dagen non-stop wiet. Hij onderwerpt zich vervolgens aan een aantal tests. Dit om te zien hoe het hem heeft beïnvloed. Hoewel dit technisch gezien een spoiler is, is Doug nog altijd levend en wel. We weten dus in elk geval dat 30 dagen wiet roken niet dodelijk voor je is. Wil je ontdekken wat er hierbij met je lichaam gebeurt? Voeg dan absoluut Super High Me aan je watchlist toe.

INSIDE MEDICAL MARIJUANA

In Inside Medical Marijuana geeft National Geographic een kijkje in de wereld van legale wiet. In deze special van 45 minuten bekijken we de wetenschap achter cannabis. Daarbij zoomen we in op een paar gevallen die door het gebruik beïnvloed zijn. Deze documentaire biedt tevens een goed inzicht in oud versus nieuw. Enerzijds zijn er mensen die hun leven lang strijden voor medicinale wiet. Tegelijk zijn er personen die de legalisering als een kans beschouwen om veel geld te verdienen.

Hoewel het nog te vroeg is om te voorspellen hoe legale wiet uitpakt, geeft Inside Medical Marijuana een aardig beeld van wat de cannabisindustrie in de toekomst mogelijk te bieden heeft.

THE LEGEND OF 420

“420” is de internationale aanduiding voor alles rond cannabis en niet alleen onder stoners, maar ook in de media. The Legend of 420 probeert kijkers een allesomvattend beeld te geven van wiet; van de initiële legalisatie in de Amerikaanse staat Californië, tot aan de huidige toepassingen op wereldwijde schaal.

Interessant genoeg komen beide kanten met zowel voor- als tegenstanders van legalisering aan bod. Het duurt echter niet lang voordat je inziet dat de tegenargumenten zijn gebaseerd op misvattingen. The Legend of 420 is een ideale film als je nog maar weinig van cannabis weet. Het geeft namelijk een compleet beeld van het onderwerp. En ook als je wel het onderscheid tussen OG Kush en Sour Diesel kent, heeft deze docu nog genoeg te bieden.

MURDER MOUNTAIN

In Murder Mountain krijgen we een kant van de cannabisteelt te zien waar velen zich niet van bewust zijn. Dit is namelijk een serie over het groeiend aantal vermiste personen in het cannabiswalhalla van de VS, Humboldt County. De Emerald Triangle is een paradijs voor grootschalige cannabisprojecten en zoals de show suggereert, mogelijk ook voor veel duistere zaken.

Hoewel Murder Mountain zeker feiten bevat, is het belangrijk op te merken dat de show zo dramatisch mogelijk is gemonteerd. Het staat buiten kijf dat cannabis inmiddels een gouden handel is, waar veel geld mee gemoeid is. Maar of het daadwerkelijk zo sinister is als de show voorstelt, is de vraag.

ROLLING PAPERS

Het besluit van Canada om alle vormen van cannabis te legaliseren, heeft de wereld permanent veranderd. Niet alleen voor Canadezen, maar ook voor grote bedrijven. Rolling Papers volgt een krant die in zware tijden verkeert en die besluit een column te wijden aan de cannabiscommunity. Net zoals Murder Mountain is ook deze documentaire redelijk sterk nabewerkt met special effects. Hoewel deze vermakelijk zijn, leiden ze zo nu en dan af van het hoofdthema. Toch belicht Rolling Papers een actuele kwestie, waar ter wereld je ook bent. Cannabis is nog altijd een controversieel onderwerp, hoe ver we ook al zijn gekomen.