Product successfully added to your shopping cart.

Kush

Kush is een landras indica, die aan de wieg stond van de meest gebruikte cannabis soorten, zoals OG Kush, Lemon Thai en Lemon Kush. Het wordt al eeuwen gekweekt in de Hindu Kush, een bergregio (vandaar de naam) die zich uitstrekt van centraal Afghanistan naar het noorden van Pakistan. Velen beschouwen deze regio als de geboorteplaats van cannabis en de regio staat bekend voor de hoogwaardige hasj productie. Tijdens de late jaren '60 en '70, brachten enthousiaste kwekers zaden van hoge kwaliteit naar de VS, Europa en Canada via de Hippie Trail en dit kondigde een nieuw tijdperk van binnenkweken aan.

De meeste indica's op de markt hebben waarschijnlijk op de een of andere manier een Kush erfgoed. De reden hierachter, is dat Kush genen uitmuntende indica eigenschappen laten zien. Toen deze zaden in het Westen op de markt kwamen, brachten ze een ware revolutie teweeg. Ze hebben een kortere bloeiperiode en ook een meer compacte en dichtere groei. Vanwege de bloeiperiode van grofweg 55 dagen, de geweldige opbrengst en het relatief kleine formaat van Kush, werd het binnenkweken populairder dan ooit en Kush maakte al snel furore in de cannabis scene.

Maar Kush behaalde niet alleen de sterrenstatus door haar lichamelijke eigenschappen. De meeste soorten met Kush genen zijn THC-zwaar en het gemiddelde niveau ligt rond 20%. Het is een intense, hard inslaande high, bekend voor de lichamelijke buzz en de couch-lock kenmerken. Het couch-lock effect ontstaat vanwege de fatsoenlijke hoeveelheid CBD in de soort en het is ook de reden waarom Kush zo gewaardeerd wordt voor haar medicinale toepassingen. Stress en andere aandoeningen, zoals migraine, misselijkheid, depressie en angst, kunnen enorm worden verlicht. Vanwege haar kracht is ze wellicht niet zo geschikt voor beginners, tenzij ze voorzichtig beginnen. Kush wekt een diep gevoel van kalmte op en verlicht lichaam en geest.

De smaak en geur van deze soort kunnen worden beschreven als onvergetelijk. De Hindu Kush variant heeft een prikkelende, aardse geur met hints van kruiden, terwijl een van de meest populaire soorten van dit moment, OG Kush, ook citrusgeuren in de mix heeft zitten. Deze natuurlijke en zoete smaken zijn zeer gewild bij zowel kwekers als consumenten en dragen flink bij aan de verbluffende kwaliteiten van deze soort.

Bij Zambeza herkennen we de buitengewone eigenschappen van Kush genetica en bieden jou een grote variatie soorten aan om aan jouw Kush behoefte te voldoen. Onze Lemon Kush is een kruising tussen Lemon Thai, Pakistani Kush en ChemDawg. Deze combinatie zorgt voor een zalige mix en halen het beste naar boven uit zowel sativa als indica genetica, met een narcotische high en een heerlijk frisse, citroenachtige smaak. Als je zoekt naar een ware smaaksensatie, dan is Pineapple Express echt wat voor jou. Het kruisen van Pineapple, een zeer fruitige Jamaican variant, met de klassieke OG Kush, leverde een explosie op van aroma's, waarin mixen van tropisch fruit worden gecombineerd met ietwat zure citrussmaken. En dit allemaal met een intense en extreem ontspannen high.

OG Bubble Gum en Choco Candy zijn twee van onze soorten die een speciaal aroma hebben. OG Bubble Gum is een indica-dominante kruising van OG Kush en Bubble Gum. Het aroma van deze soort bestaat uit de zoetigheid van wilde bessen en een zure citroensmaak en de high is kalm en ontspannend. Choco Candy is daarentegen een sativa-dominante kruising tussen Chocolate Haze en OG Chocolate Thai, waarbij een veelvoud van chocoladearoma's te beleven valt. Voortreffelijke smaken en een opwekkende en euforische high.

Kush wordt niet voor niets als een klassieker beschouwd door kwekers en consumenten. De fysieke eigenschappen, gecombineerd met de krachtige high en geweldige smaak, maken Kush bij velen favoriet, wat ook te zien is in de vele Cannabis Cups die deze genetica hebben verdiend. Als je het kweken van cannabis overweegt, zou Kush en onze Power Kush op je verlanglijstje moeten staan. En met recht, want het is een van de hoekstenen van hedendaagse cannabis genetica.