Product successfully added to your shopping cart.

Bubblegum 

Bubblegum is een zeer populaire en beroemde cannabissoort; maar het is er wel een die gehuld gaat in dubbelzinnigheid en mysterie. Men denkt dat ze oorspronkelijk uit Indiana, VS komt waar ze in de late jaren 70 en begin jaren 80 een tijdje circuleerde en een reputatie opbouwde. Ze werd toen doorgegeven aan een paar individuele kwekers die haar in de jaren 90 naar Nederland brachten. Hier ging haar reputatie in een keer de hoogte in en werd ze bekend om haar intens fruitige smaken en euforische highs. Sindsdien heeft ze aan ontelbare kinderen het leven geschonken in de hoop de verbijsterende eigenschappen van Bubblegum door te geven.

Er wordt gezegd dat de soort die voor het eerst Nederland aandeed het resultaat was van een intens kweekproces van de originele ‘Bubblegum’ met enkele verborgen exotische Sativa’s. Het duurde vijf generaties lang rigoreus en selectief kweken om te creëren wat beschouwd wordt als de eerste echte Bubblegum die op de Nederlandse markt kwam. In de loop van de tijd heeft ze een aantal zeer selectieve inteeltprocessen doorlopen om de soort nog verder te versterken en voor betrouwbare, gelijkmatige resultaten te zorgen. Deze informatie is natuurlijk gebaseerd op geruchten en er is geen ultiem verslag van hoe de Bubblegum die wij kennen zo geworden is en wat precies haar afkomst is. Dit zijn de historische feiten waar men het wel over eens is.

De soort is een prijswinnende soort die zo populair is dat ze beschouwd kan worden als een ‘familie’ van soorten op zichzelf. Ze heeft bijna een cultschare aan fans die verlangen naar de geneugten die Bubblegum en haar kinderen te bieden hebben. 

Onder rokers staat Bubblegum bekend om haar unieke, sappige smaken en haar krachtige, euforische highs. Hoewel ze geroemd wordt om haar Sativakwaliteiten, veroorzaakt Bubblegum ook een sterke, lichamelijke stone. De mix van een hoogvliegende high maakt Bubblegum de perfecte soort voor een allround ontspanning - uitstekend om met vrienden te delen of om wat voor jezelf te bewaren voor op een regenachtige dag. Vanuit een medisch perspectief gezien staat Bubblegum erom bekend dat ze stress, angst en pijn vermindert. Ze is erg krachtig en kan makkelijk diegenen verdoven die behoefte hebben aan emotionele en fysieke ontlasting. Nog even een opmerking voor de wijzen onder ons: pure Bubblegum is krachtig! Als je haar voor het eerst probeert, doe dan wel rustig aan – wees zeker van je zaak en ga er goed voor zitten, Bubblegum kan met gemak degenen aan de bank vastnagelen die niet op hun hoede zijn (tenzij je dat natuurlijk wilt!).

De smaak en geur van pure Bubblegum (en vaak ook van haar kinderen) is buitenaards. Ze heeft een geur die omschreven kan worden als zoete, ouderwetse bubblegum. De soort die onder kinderen zo geliefd is, vandaar haar naam. De rook is mild en heeft ook een sterke, bubblegumsmaak met aardse ondertonen. Ze is behoorlijk uniek en het is makkelijk om te zien waarom zij en haar hybride soorten zo gewild zijn.

Uiteraard zouden we hier bij Zambeza wel heel dom bezig zijn als we niet tenminste een variant in de winkel zouden hebben met deze uitmuntende genetica, gezien het feit dat Bubble Gum zo vreselijk veel fans heeft, die er ongelooflijk dol op zijn vanwege de geweldige eigenschappen (en we moeten toegeven dat dit helemaal verdiend is!). Gelukkig kunnen we melden dat we niet alleen een uitmuntende keuze beschikbaar hebben, namelijk Zambeza's OG Bubble Gum, maar dat we ook aan de behoeften van autoflowering liefhebbers kunnen voldoen met onze OG Bubble Gum Autoflowering.

Zambeza's OG Bubble Gum is, je raadt het vast al, een hele fijne kruising tussen Bubblegum en OG Kush. Deze combinatie haalt echt het beste uit beide soorten en het beroemde en geliefde Bubblegum aroma wordt gecombineerd met een ontzettend ontspannende stone, waardoor dit een heuse "stress killer" is! Sommigen beweren dat het roken van OG Bubble Gum kan worden vergeleken met een hoogwaardige, culinaire ervaring in een chique restaurant en wie zou dat nou ontkennen? Wij in ieder geval niet! Naast de spectaculaire smaak en de prachtige mix van ontspannende effecten en OG Kushy euforie, bezit OG Bubble Gum natuurlijk nog veel meer goede eigenschappen, zoals haar geweldige opbrengst en korte bloeiperiode. Zambeza's OG Bubble Gum Autoflowering bezit al deze kwaliteiten ook, wat betekent dat je geniet van die zoete bessensmaak en uitmuntende high, maar dan wel in een supersnel autoflowering pakketje.

Bubblegum kan op twee manieren groeien. Als een plant met een lange paalachtige structuur met een minimale hoeveelheid zijtakken of als een kerstboom met veel meer vertakkingen. Als ze op de eerste manier groeit, dan wordt over het algemeen aangeraden om een vroege bloei te stimuleren door te knippen, een sea of green methode is goed geschikt hiervoor. Degenen met vertakkingen kun je laten rijpen, en hoewel dit langer duurt zul je veel betere resultaten zien met betrekking tot de oogst. In het algemeen heeft een pure Bubblegumplant in de binnenkweek 56-63 dagen nodig en zou ze in de buitenkweek midden/eind oktober klaar moeten zijn voor de oogst. Binnen bedraagt de opbrengst ongeveer 300-450 g/m², afhankelijk van de omstandigheden. Ze is een geweldige keus voor de kenners en zal goed passen in ieders speciale collectie. Als je haar binnen kweekt geeft een kweekmethode met aarde de beste resultaten over het algemeen. 

Bubblegum ontwikkelt een schitterende felgroene kleur en raakt bedekt met feloranje haren tijdens de groei. Door de overvloed aan kristallen ziet ze eruit alsof het gesneeuwd heeft. Ze heeft dicht opeengepakte toppen en de structuur van de plant is sterke genoeg om ze te ondersteunen.

Bubblegum is een soort van koningen. Ze heeft twee prijzen gewonnen bij de 1994 High Times Cannabis Cup, een tweede plek in 1995 en later een tweede plek in 1999. Zoals je kunt zien heeft ze veel te bieden. Het kan knap lastig zijn om deze soort in haar pure vorm te pakken te krijgen, maar we raden je ten zeerste aan om een van haar kinderen uit te proberen. Wij van Zambeza houden ervan en we zijn altijd verbaasd over de kwaliteit van haar smaak en high, ze maakt ons zeker enthousiast over haar kweekpotentie. De hoogvliegende, euforische highs, de sterke lichamelijke stone en de unieke smaken maken Bubblegum tot een directe klassieker die nog steeds stand houdt. Als je het nog niet gedaan hebt, dan moet je haar ten minste een keer proberen - de kans bestaat dat je je vervolgens inschrijft voor de cultschare.