Product successfully added to your shopping cart.

Haze

De legende van “Haze” heeft velen geïntrigeerd en gefascineerd over de herkomst. Deze onbetwistbare klassieker biedt de gebruikers al een aantal decennia psychedelische, opbeurende en energieke effecten. De legende begint met de “gebroeders Haze” uit Santa Cruz, Californië. Ze waren heel enthousiast over sativa’s en creëerden een pure sativa-hybride, strikt van landrassen. Mexican sativa werd gemixt met Colombian sativa, toen werden South-Indian en Thai sativa toegevoegd, wat een vierdelige mix van pure sativa-landrassen creëerde. Zo werd de mythische creatie “Haze” deze wereld in gebracht.

Het verhaal gaat dat de wegen van de gebroeders Haze zich scheidden en ieder zijn eigen weg ging, al houdt het verhaal hier niet op. De Haze-zaden kwamen in handen van de Nederlanders, die de genetica wijzigden en ontwikkelden. Het is vastgelegd dat Haze-varianten in de jaren ’70 verschillende kleuren hadden, zoals paars, rood en zilver. De Purple Haze was natuurlijk nogal een big deal in de jaren ’70 en is nog steeds van groot belang voor de ganja-liefhebbers van vandaag. Zoals Jimi Hendrix beweerde: “Purple Haze, All around, Don’t kown if I’m comin’ up or down, Am I happy or in misery? Whatever it is, that girl put a spell on me”. Dit meesterwerk is opgenomen in 1967, wat duidelijk maakt dat de magie van de Haze tot in de longen van de legendarische musici reikte, en zover terug als in de jaren ’60.

De Haze is een aantal decennia gemixt met danke strains, wat en veelzijdig assortiment creëerde van de euforische sativa-genetica. Laten we beginnen met Super Silver Haze, driemalig winnaar van de High Times Cannabis Cups in de jaren ’90. Tot de dag van vandaag is dit een van de kampioenen op de menu’s van Nederlandse coffeeshops. De strain is een kruising tussen Northern Lights, Skunk en natuurlijk Haze. De Super Silver Haze Autoflowering heeft zich aangediend, een sneller groeiende plant die geweldige zilverachtige gevoelens geeft. Zou het niet spectaculair zijn als de legendarische Super Silver Haze gekruist kon worden met de Blueberry-strain om een fruitachtig pareltje te creëren? Nou, dames en heren, dat is gebeurd!
Blue Brilliant behoudt het SSH-aroma en biedt tegelijkertijd de Blueberry-essentie, vergelijkbaar met de zoetheid van je oma’s appeltaart.

Laten we natuurlijk de klassieker der klassiekers niet vergeten: Amnesia Haze XL. De strain is gehybridiseerd uit vele cultivars, van Thai, Jamaican, Cambodian en Hawaian tot Haze. South Asian en Afghani indica zijn ook aanwezig. Deze internationaal gemixte strain is een heus wereldwonder en biedt cannabisliefhebbers een citrusachtige sativa-ervaring. Deze variatie komt ook in autofloweringvariant als Amnesia Haze XL Autoflowering.

Laten we verdergaan naar een andere topper die een plekje heeft bemachtigd in het assortiment van kwekers, de White Widow Haze. Je denkt waarschijnlijk ‘Het is White Widow, man”; nou, dat is gedeeltelijk waar. Deze legendarische strain, tevens een van de populairste strains, is gemixt met Haze, wat voor een geestelijkere high zorgt terwijl het met haar zoete tropische smaak opbeurende creativiteit opwekt.

Voordat we verdergaan naar de volgende strain, hebben we een vraag voor je. Hou je van chocola? Statistisch gezien is het antwoord waarschijnlijk “ja”. Choco Candy is een andere Haze-strain, die het bewustzijn van de gebruiker zoete dromen brengt. De baby van Chocolate Haze en OG Chocolate Thai heeft een geweldige potentie en een sterke chocoladesmaak waar zelfs de knieën van Willy Wonka van gaan beven.

De volgende keer dat je een van de afstammelingen van deze strain ervaart, zal de legende van de gebroeders Haze in je ziel ronddwalen en je hoofd vullen met mystiek en creativiteit. Haze is door de jaren heen gemixt met veel heerlijke varianten, dus ga erop uit, trek de wereld in; kweek deze geweldige soort en herdenk de legendes die hun ganja-pogingen hebben doorgezet voor de komende generaties.