Product successfully added to your shopping cart.

Landsoorten

HET STENENTIJDPERK VAN CANNABIS, DE ZIJDEROUTE EN LANDSOORTEN

Aangenomen wordt dat cannabis ontstaan is op de steppes in Centraal Azië. Deze veelzijdige plant wordt al meer dan twaalfduizend jaar gebruikt en cannabis heeft door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van beschavingen. Gedacht wordt dat cannabis gedeeltelijk verantwoordelijk is voor de opkomst van de Chinese beschaving en vindingrijkheid. De uitvinding van henneppapier, zo'n 2.200 jaar geleden, zorgde ervoor dat kennis kon worden opgeschreven en door de jaren heen kon worden overgeleverd, waarbij de uitvinding hetzelfde effect op de Chinese cultuur had als de pers van Gutenberg op de Europese cultuur, 1.500 jaar later.

Zelfs in moderne tijden speelde cannabis een belangrijke rol, zoals bij de ontwikkeling van de moderne Amerikaanse economie en tot op heden, ondanks op veel plekken illegaal te zijn, is cannabis nog steeds het gewas dat globaal het meeste wordt verhandeld, naast rijst en suikerriet.

De over de wereld verspreidde prehistorische mens zag de oneindig bruikbare cannabisplant in ieder klimaatgebied voorkomen. Eenmaal gevestigd, evolueerden de planten gedurende duizenden jaren tot wat we tegenwoordig kennen als landsoorten. Oorspronkelijke variaties cannabis die steeds op dezelfde manier zijn gekweekt, kunnen worden bestempeld als "pure" soorten.

MEXICAANS

Als we het hebben over Mexiaanse landsoorten, wordt over het algemeen aangenomen dat de planten de legendarische Oaxaca sativa zijn.

Oaxaca is een Mexiaanse staat aan de zuidwestelijke Pacifische Kust. De inheemse cultuur bloeide gedurende de twaalfde en dertiende eeuw op, waarbij landbouw, visserij en handel werden ontwikkeld. Cannabis werd gebruikt als medicijn en religieus sacrament. Het gebied werd veroverd door de Azteken, en snel daarna door de Spanjaarden. Tegenwoordig wordt het bewoond door verschillende etnische groepen.

Cannabis is al van voor het begin van de geschreven geschiedenis een geliefde plant en aangenomen wordt dat de plant is verspreid met de migratie van mensen. Een uitgestrekte tropische vallei tussen twee bergketens voorzag de plant van de beste leefomstandigheden, om uit te kunnen groeien tot een sativa van wereldklasse.

Avontuurlijke cannabisliefhebbers uit de VS en Cannada waagden zich in de jaren zestig en zeventig in deze gebieden. In deze vruchtbaarste regio van Latijns-Amerika ontdekten ze de krachtige effecten van de Oaxaca sativa. De zaden werden meegebracht naar de VS, Canada en Hawaii, waar ze sindsdien voor de kweek aan de oorsprong liggen voor de ontwikkeling van legendarische soorten zoals de Hazes, die de marihuanawereld hebben veroverd.

De plant is te herkennen aan de typische sativa-vorm. De soort is slank met een redelijke afstand tussen de leden van de stengel. De bladeren zijn dun en gekarteld, en hangen niet over elkaar heen. Met de moderne, goed-gekweekte Mexicaanse types sinsemilla zijn de bloemen geenszins "licht en pluizig", ze zitten dicht op elkaar geplakt met hars. De takken worden lang, en er groeien bloemclusters verdeeld over de takken en centrale cola. De plant heeft elf tot veertien weken nodig om te volgroeien.

Oorspronkelijk werd cannabis dicht bij elkaar geplant, om ervoor te zorgen dat er niet te veel vertakkingen zouden ontstaan, en de bloemen lang geclusterd zouden blijven. Tegenwoordig kan moderne kweek en tal van ruimte voor de wortels zorgen voor gigantische planten met toppen van wereldklasse die iedere apotheek wel op voorraad zou willen hebben.

COLOMBIAANS

Colombia strekt zich uit over het Latijns-Amerikaanse continent met een kust aan de Stille Oceaan en een kust aan de Caribische Zee. Het land grenst aan Venezuela, Ecuador, Brazilië en Peru, en staat bekend om zijn zilver, koffie en verschillende cannabis landsoorten, die worden omschreven als soorten die een "almaar voortdurende rinkelende high" veroorzaken. De inheemse bevolking creëerde prachtige bouwwerken van steen en modderbaksteen, die tegenwoordig nog velen doen verbazen. Ook kent het land verschillende gebieden, van lange kusten tot regenwouden, tot de hoogste en droogste plaatsen ter wereld.

Net zoals in Mexico, is cannabis een geliefde plant in Colombia sinds voor de geschreven geschiedenis. Cannabis leeft al zo lang in de regio dat de plant zich heeft aangepast aan het lokale klimaat en verschillende sterke landsoorten heeft voortgebracht. Deze worden ondergebracht in twee categorieën: hoogland en laagland cannabis. Laagland is de typische plant die commercieel werd gekweekt door de drugskartels in de jaren zeventig om te voldoen aan de toenemende vraag uit de VS. Hoogland cannabis groeit het beste op een hoogte van tussen de 800 en 2.000 meter en is meer geliefd als kweeksoort, aangezien de strains veel psycho-actiever zijn dan haar aan de kust gekweekte neef.

De soort is een klassieke sativa die zich kenmerkt door zijn muntgroene, scherpe, gekartelde, lange bladeren. De bladeren bevinden zich vooral tussen de leden van de stengels, en de plant heeft vertakkingen die zeer lang worden en bijna horizontaal aan de grond groeien. De stengel is vrij dik en gaat over in een zeer lange cola die vroeg in de vegetatieve fase begint te groeien, als de plant slechts een meter hoog is. De bloemen met langharige kelkclusters blijven groeien totdat de plant volledig in bloei staat. Tien tot twaalf weken later zijn de toppen voorzien van grote trichomen, die exotische kleuren aannemen als de bloemen volgroeid zijn.

De nog steeds geliefde Colombian Gold en Punto Rujo, beiden zeer favoriet in de jaren zeventig, zijn ook de ouderplanten geworden van veel uitstekende hedendaagse cannabis soorten.

THAIS

Thailand staat het dichtst op het begin van de evolutie van cannabis in Centraal-Azië. Aangenomen wordt dat Thaise cannabis de oudst gekweekte soort is die het minst is afgedreven van zijn oorsprong gedurende de duizenden jaren waarin hij is gekweekt. Thailand is een zeer diverse regio met heuvelachtige regenwouden, omvangrijke valleien en uitgestrekte tropische kusten.

Iedere cannnabis liefhebber uit de jaren zeventig en vroege jaren tachtig zal zich herinneren dat Thaise stokjes op de markt kwamen. Krachtige kleverige sativa bloemen werden op een bamboestok geperst en vastgebonden met een draad of cannabisvezel. Ze waren wereldwijd populair; ze werden gewaardeerd om hun sterke highs en heldere stones die hoge productiviteit stimuleerden, en die na verloop van tijd langzaam wegebden.

Herkenbare sativa, met limoen groene bladeren die niet overlappen, en die groter worden dan een eetbord. Er groeien veel vertakkingen aan de plant tijdens de vegetatieve periode, waarbij veel bloemen worden geproduceerd met hars gevulde kelken en zeer lange stampers.

Door de weinig voorkomende lichtovergangen in de tropen, bloeien de planten meestal als ze een meter hoog zijn. Ze hebben echter een paar maanden nodig om volledig tot bloei te komen. Thaise planten bloeien gedurende tien tot veertien weken en kunnen hoogtes bereiken van vier tot vijf meter. Lange vertakkingen kunnen zoveel bloemen produceren, dat ze verbuigen en naar de grond gaan hangen.

Thaise marihuana is nog steeds populair onder liefhebbers en kwekers, coffeeshops en apotheken, door de zuivere effecten ervan. Thaise cannabis zorgt voor een heldere cerebrale ervaring en is nog steeds een van de beste soorten cannabis ter wereld.

AFGHAANS

Is dit waar het allemaal is begonnen? Aangenomen wordt dat deze bergachtige omgeving in Azië de geboorteplaats is van cannabis. Afghanistan, Oezbekistan, Noord-India en Zuid-China vormen de bakermat van de cannabissoorten, die zich wereldwijd hebben verspreid via handelsroutes zoals de Zijderoute, die zich uitstrekte van China naar Europa en de Britse eilanden.

Deze regio is nu al meer dan vijfentwintig jaar in oorlog, dus de kans om er naartoe te gaan, rond te dolen op zoek naar cannabis en er levend vandaan te komen, is zeer klein. De legendarische Afghaanse zaden zijn gebruikt om klassiekers te creëren zoals Skunk en White Rhino, en werden in het midden van de jaren tachtig uit Afghanistan gesmokkeld voordat het land belandde in vreselijke gevechten met Rusland. Deze geprezen zaden eindigden in Europa en de Verenigde Staten en worden tot op heden met zorg bewaard.

De bloemen worden flinke dichte juweeltjes met veel hars en veroorzaken een heel ander effect dan sativa's. De kleine struikachtige indica's staan bekend om hun sterke kracht en unieke high. De krachtige lichamelijke verdovende effecten maken de soort geschikt als medicinale cannabis om pijn te bestrijden.

De indica soort van Afghaanse cannabis is het toonbeeld voor subsoorten. Grote, dikke, geribbelde stengels, sterke takken en stengelleden zijn kenmerkend voor deze krachtige kleine planten. De vertakkingen bevinden zich op 45 graden en zijn goed zichtbaar. De centrale cola is het belangrijkste kenmerk van deze indica's. De bloemen zijn sterk geclusterd en kunnen zo dicht op elkaar zitten, dat de bladeren verbuigen. De bladeren overlappen sterk, zijn diepgroen, hebben veel krommingen en grote punten.

Gebruikt door kwekers om de bloeitijden te verkorten en de dichtheid van de toppen te stimuleren, of worden sativa's gebruikt om de cerebrale effecten van snelgroeiende indica's te bevorderen? Hoe dan ook, Afghaanse cannabis heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van hedendaagse soorten.

GREEN AK XL

Green AK XL is een uitstekend voorbeeld van de cannabiskweekkunst. Deze snelgroeiende plant met veel bloemen is een geëvolueerde AK-47. De toevoeging van Mexicaanse en Thaise genetica aan de al gonzende en cerebrale Colombiaanse sativa geeft de vertrouwde AK effecten een voortreffelijke twist. De indica component krijgt een geweldige re-boost door gekruist te worden met een andere Afghani. Dit heeft geleid tot een sterke sativa-dominante plant, met een buitengewone hybride kracht, hoge opbrengsten en een snelle groeitijd van 55 dagen.

De vertrouwde AK's hebben een volledige terpenentwist gekregen. Een intense pittigheid wordt snel gevolgd door de fruitige vloed van een dennenbos op een warme lentemiddag. Ervaren cannabisliefhebbers zullen genieten van de sterke sativa effecten. De lichte, verheffende en zeer zuivere toppen met 18% THC zijn een geweldige manier om te dag mee te beginnen. De lichtelijk aangeschoten fysieke naweeën zorgen voor een onbezorgde glimlach op het gezicht van iedereen die Green AK XL gebruikt.

De meest veeleisende binnenkweker zal onder de indruk zijn van de stabiliteit van Green AK XL, die zich perfect leent voor scrogging of, in het bijzonder, voor de SoG techniek. Verwacht bij een eindhoogte van 80-110cm lang een indrukwekkende opbrengst van 600 tot 750g/m². De XL in de naam staat niet zomaar ergens voor. In ideale omstandigheden kan de buitenkweker planten verwachten van maximaal 1.8 meter hoog en een oogst van maar liefst 750 gram per plant.

GREEN AK XL AUTOFLOWERING

Als je op zoek bent naar de sensatie van het vergaren van snelle opbrengsten, kun je je ei kwijt bij het kweken van de autoflowering versie van Green AK XL. Je kunt binnen 60-70 dagen een oogst bijeenbrengen van wietjuweeltjes zonder iets in te leveren qua dichtheid van de toppen. Met 400-450 gram per vierkante meter en met slechts een eindhoogte van 90cm, is deze krachtige kruising zeer productief in kleine ruimtes. Toenemend licht stimuleert extra groei bij autoflowering planten, dus een 20/4 in plaats van 18/6 kunstmatige daglengte zorgt voor grotere eindopbrengsten.

De autoflowering Green AK XL is ideaal voor buiten- of verborgen kweek, aangezien de soort niet langer wordt dan 110cm. Tactisch verscholen onder bomen of ander groen, blijven je planten gemakkelijk verborgen voor nieuwsgierige ogen. Aangezien de plant zo snel volgroeid is, is het vaak mogelijk om een tweede, en in het geval van een tropisch klimaat, een derde gewas per seizoen te verbouwen. Elke plant levert tot 150 gram aan heerlijke trichoombloemen op met een THC-gehalte van 14%.

Deze smaakvolle kruising hernieuwt de gemakkelijk te kweken AK-47, bevat de pittige en verheffende effecten van Mexicaanse en Thaise landsoorten en de compactheid van de bloemstructuur van de beroemde Afghani indica uit de bergen. Van zaadje tot ziel in zeventig dagen zonder veel onderhoud te vergen, zal de Green AK XL autoflowering indruk maken op de ervaren kweker en de geest van een beginner wegblazen.