Product successfully added to your shopping cart.

South African Sativa

De Zuid-Afrikaanse Sativa was van origine een landsoort die bijna zelfstandig floreerde in de wildernis van Zuid-Afrika, vaak in overvloed rond de havenstad Durban waar het koele, subtropische klimaat de soort in staat stelde om te gedijen. Het is een populaire soort die generaties lang gecultiveerd werd door lokale kwekers, zonder dat er veel behoefte aan verandering was. Het is een sterke plant die vol heeft geprofiteerd van de ideale omgeving om op natuurlijke wijze een betrouwbare en hoogrenderende soort te creëren. In de buurt zijn van een havenstad heeft zo zijn voordelen! Hierdoor kon de Zuid-Afrikaanse Sativa zich makkelijk over de hele wereld verspreiden en alle roker en kwekers bereiken in iedere uithoek van elk land. 

De Zuid-Afrikaanse Sativa biedt een sterke cerebrale Sativahigh, een high die je meeneemt op een intense reis naar de buitenste randen van je ziel en daar je creativiteit en contemplatie uitdaagt, en ze stimuleert daarnaast ook de conversatie met je vrienden. Ze krijgt dit allemaal voor elkaar met een comfortabele, warme, lichamelijke roes en zonder de verhoogde hartslag en aanvallen van paranoia waar een sterke Sativahigh soms mee samengaat. Het is belangrijk dat beginnende rokers hun tijd nemen, Zuid-Afrikaanse Sativa heeft de reputatie een sterke wiet te zijn en groene rokers zouden niet meer moeten nemen dan ze aankunnen, anders verdwalen ze buiten hun eigen lichaam zonder duidelijk de weg terug te zien. Voor wat betreft het medicinaal gebruik bieden de eigenschappen van Zuid-Afrikaanse Sativa een geweldige manier om stress, angst en depressie te behandelen. Het is echt een leuke soort om mee te ontspannen en achterover te leunen terwijl ze je de mooiere kant van het leven laat zien. 

De blow is een aangename, milde ervaring. Ze zal je smaakpapillen prikkelen met klassieke aardse smaken en een stevige citrusondertoon. De top zelf heeft een onderscheidene citrusgeur, het is een medley van citroen, limoen en sinaasappel die je zal verfrissen en verleiden.

Onze kwekers hier bij Zambeza dachten dat Zuid-Afrikaanse Sativa een geweldige match zou zijn voor onze Power Plant-soort, en ze hadden gelijk! Uit deze match werd Power Bud geboren, een soort die de enorme en betrouwbare opbrengsten van Power Plant XL neemt en daar een makkelijke groei, een meer energieke high en wat sappige fruitige smaken aan toevoegt. Zowel Power Plant als Zuid-Afrikaanse Sativa komen van de uiterste randen van Zuid-Afrika, een land dat bekend staat om haar kwaliteitstoppen; het zal dus geen verrassing zijn dat hun kind geen uitzondering is, dit is een ware verklaring voor de kracht en kwaliteit van de Zuid-Afrikaanse soorten en ze is de tijd van iedere Sativaliefhebber waard.

De originele Zuid-Afrikaanse Sativa was een zeer uniforme plant die lang en dun opgroeit, maar met genoeg structurele integriteit om een mooie opbrengst te ondersteunen. Nieuwe generaties van deze soort zijn veel dichter en veerkrachtiger en beter in staat om grote variaties in temperatuur te verdragen evenals insecten en ondervoeding. Dit is dankzij de verspreiding van Zuid-Afrikaanse Sativa, weg van de evenaar over de hele wereld, waar de sterkste overleefd hebben en zich hebben voortgeplant – natuurlijke selectie op haar best. De Zuid-Afrikaanse Sativa gedijt goed zowel binnen als buiten. Ze heeft ongeveer 50-70 dagen nodig om te bloeien en een optimale oogst op te leveren, afhankelijk van de situatie en opstelling.

Dit is een zeer speciale soort en we zijn er trots op dat we haar getemd hebben. De sterke, erfelijke Sativa-eigenschappen van deze soort hebben voor een excellente basis gezorgd vanuit het perspectief  van een kweker, een makkelijk te hanteren verrukking voor kwekers en een ware buitenaardse ervaring voor zelfs de meest doorgewinterde Sativa-enthousiasteling. Als je jezelf ziet als een Sativaliefhebber, of je nu een beginner, veteraan of kenner bent, je zou iets moeten proberen met Zuid-Afrikaanse Sativa erin – we raden je het van harte aan!