Product successfully added to your shopping cart.

White Widow

White Widow is een van de beroemdste en commercieel succesvolste Nederlandse soorten ooit. Ze heeft tot op de dag van vandaag een diepgaande invloed op vele soorten en kan vaak aangetroffen worden in de selectie die Amsterdamse coffeeshops op de een of andere manier te bieden hebben. Dit is niet voor niets, want de pure kracht van deze soort stormde na haar creatie de cannabis hall of fame binnen en is sindsdien een onbetwiste favoriet – iedere commerciële kweker zou een dwaas zijn als hij niet zou proberen om haar kracht voor zichzelf te temmen.

De geschiedenis van White Widow is enigszins vaag en controversieel, zoals vaak het geval is met beroemde vintagesoorten. Eén ding waar men het over eens is, is de uitzonderlijke kwaliteit van haar erfenis, ze stamt namelijk af van een Braziliaanse land-Sativa die gemengd werd met een Indiaanse door Indica gedomineerde soort – deze zou van Keralaanse afkomst zijn. De plant die hieruit voortkwam is een prijswinnende soort met weinig fouten. Toen ze de markt bestormde in 1994 veroverde ze de wereldwijde markt en nog steeds is ze een erg populaire soort.

De high van White Widow veroorzaakt meestal een complexe en mystificerende uitwerking. De Sativadominantie veroorzaakt een sterke euforische cerebrale high terwijl de Indicaerfenis langzaam je lichaam omarmt en je pijn en zorgen wegspoelt. Ze is een geweldige allround ervaring en een verklaring voor de kwaliteit van White Widow. Je zult haar vaak tegenkomen in de persoonlijke voorraad van een kweker, om te delen met vrienden en favoriete klanten. Als je haar in handen kunt krijgen, zul je haar zeker met je beste vrienden willen delen – vertrouw ons wanneer we zeggen dat je dankbaar zult zijn. 

White Widow is erg populair in medicinale kringen. Ze is erg goed geschikt voor de behandeling van chronische pijn, migraine, artritis, angst, stress en depressie. Gebruikers merken meestal dat één of twee hijsen voldoende zijn om hun geest los te laten in de ether en hun lichaam een lichte roes te bezorgen. Als je meer rookt, kun je grondig verdoofd en aan de bank vastgenageld worden. Hierdoor is dit een zeer veelzijdige soort die op veel manieren gebruikt kan worden. 

Zoals het geval is met de meeste krachtige soorten, adviseren we om haar voorzichtig te roken, met name als je een beginnende roker bent. White Widow is een potente en krachtige soort die je makkelijk kan overweldigen. Wat eerst op een aangename mellow en hanteerbare blow lijkt, kan makkelijk iets meer dan dat worden. Maar laat dat je niet afschrikken, onthoud gewoon dat je rustig aan moet doen als deze soort nieuw voor je is – er is geen reden om gelijk in het diepe te duiken.

Een andere reden waarom White Widow zo populair is, is haar fantastisch zoete geur en smaak. Je zult merken dat de geur zeer doordingend kan zijn en de kamer een zoete geur geeft met haar weelderige, pittige ondertonen. De rook is aangenaam en mild, het begin is licht en wordt dan steeds zwaarder bij iedere hijs. De smaak is eerst voornamelijk pittig, de nasmaak heeft iets zoets. Deze kwaliteitservaring voor kenners komt van de bovenste plank en zal erg weinig mensen teleurstellen – dit is de voornaamste reden waarom White Widow in 1995 de High Times Cannabis Cup voor de beste biosoort gewonnen heeft. 

Zoals je je kunt voorstellen, is het alleen maar juist dat wij als kweker proberen om White Widow in onze zaadcatalogus te krijgen, en wij van Zambeza hebben ons uiterste best gedaan om dat voor elkaar te krijgen – ons belangrijkste resultaat is onze eigen White Widow XL. Zij is het kind van White Widow gemengd met Ice, en deze match zou geen beter resultaat hebben kunnen opleveren. XL, dat is precies wat White Widow XL is, een verbeterde versie van haar naamgenoot met alle superieure kwaliteiten waar White Widow-fans zo van houden. We hebben ook de populaire Blue Spider geproduceerd. Deze heeft alle kracht en zoete smaken van White Widow en combineert deze met de fruitige smaak van Blueberry en de verbijsterende opbrengsten van Power Plant XL, het is een ware schoonheid en een must om uit te proberen voor iedereen die van zoete en fruitige smaken houdt met een krachtige inslag. De derde, niet-autoflowering, soort die de genen van White Widow bevat is Sweet Moby: een sativa dominante plant die zo sterk en groot zal groeien dat je wellicht een ladder nodig hebt om haar te verzorgen wanneer je haar buiten kweekt.

Daar komt nog bij dat White Widow een makkelijk te kweken, levendige en goedrenderende plant is. Ze is goed bestand tegen kou en hierdoor is ze een betrouwbare optie voor de binnenkweek in het noordelijk halfrond. Haar algehele veerkrachtigheid en kweekgemak maken White Widow, en in het algemeen haar hybriden, tot een goede keus voor beginnende kwekers die hun eerste ervaring willen opdoen met een serieus eerste of tweede project  - zolang je maar goed weet wat je aan het doen bent, het is best moeilijk om fouten te maken met kweken. Hoewel ze buiten gekweekt kan worden in koudere klimaten, zal White Widow echt goed gedijen in een warme kweekruimte in de binnenkweek. Ze groeit compact en bereikt een gemiddelde hoogte van ongeveer 1 meter. Tijdens de groei ontwikkelt de plant vele, vette toppen en raakt ze bedekt met een witte, kristalachtige hars die de meeste kwekers zal imponeren. De bloeitijd is ongeveer 9 weken en de opbrengst kan binnen wel zo’n 400+ g/m² en buiten 100 gram bedragen. 

Wij vinden dat ze zo’n geweldige soort is om te kweken dat we vinden dat we onze collectie moeten uitbreiden om kwekers van automatische planten te kunnen voorzien inj hun behoeften. Daarom hebben we zowel White Widow XL Autoflowering als Little Dwarf Autoflowering geproduceerd. White Widow Automatic blijft trouw aan haar afkomst, Little Dwarf Automatic neemt daarentegen de sterke geestelijke highs van White Widow en combineert die met de intense lichamelijke stone van Super Skunk – en dit had een mooi uitgebalanceerde high in een kleine, stevige plant tot gevolg. Beide automatische variëteiten zijn goed geschikt voor de kweker die op zoek is naar een makkelijk te hanteren soort met het toegevoegde voordeel dat je niet heel veel tijd hoeft te besteden aan de zorg – een ideale keus voor de guerillakwekers die niet al te veel tijd aan hun gewassen kunnen besteden zonder het risico op ongewenste aandacht te lopen. 

Dit is een klassieke soort die haar plekje in de cannabisgeschiedenis heeft veroverd met haar verfijnde stamboom en gewilde highs. Er zijn weinig soorten met dezelfde reputatie als White Widow, ze heeft talloze hybriden voortgebracht en zal zeer waarschijnlijk nog bij de productie van vele andere soorten betrokken raken.