Product successfully added to your shopping cart.

Northern Lights 

Northern Lights is een van de meest erkende en wereldwijd bekendste soorten uit de cannabisgemeenschap; en zoals de meeste legenden is haar afkomst gehuld in mysterie en epische verhalen. De originele Northern Lights zou een pure Indica zijn geweest, maar de afkomst van de tegenwoordige hybrideversie komt uit een mix van Thai Sativa en zorgt voor zoete, fruitige smaken en hoogvliegende cerebrale highs. De mythische pure soort had een intense, zware stone, een vorm die tegenwoordig erg moeilijk te vinden is, tenzij je weet waar je moet zoeken. 

Er wordt gespeculeerd dat Northern Lights in de jaren 70 in Californië, VS ontwikkeld werd. Andere bronnen beweren dat ze voor het eerst gekweekt werd door een man die enkel bekend stond als ‘De Indiaan’, op een eiland in de buurt van Seattle in Washington, VS. De waarheid is dat niemand het echt nog zeker weet, maar het voegt zeker wat toe aan de mystiek van de Northern Lights-soort.  In 1985 werd ze overgebracht naar Nederland door Neville Schoenmaker, de oprichter van Nederlands eerste zaadbank. Men zegt dat de originele partij Northern Lights uit elf planten bestond, allemaal variërend in kwaliteit, en dat Neville een paar vrouwelijke klonen kreeg – maar precies welke en hoeveel is zelfs een nog groter mysterie, want veel Northern Lights-soorten en hybriden doken zonder veel uitleg op in de catalogus van Nevillle. 

Hoe dieper je van hier graaft in het verleden van deze illustere soort, hoe moeilijker het wordt. Northern Lights heeft zo veel grote hybriden voortgebracht en is zo vaak gekruist met zichzelf dat het haast onmogelijk is om precies te weten waar ze vandaan komt – tenzij je natuurlijk een van de originele kwekers bent, en zelfs dan is het nog niet makkelijk om op te helderen wat de tijd zo ondoorzichtig heeft gemaakt.

Dus waarom staat Northern Lights zo hoog in aanzien? Welnu, om te beginnen veroorzaakt ze een buitenaardse lichamelijke stone en, afhankelijk van de soort Northern Lights, een net zo hoogvliegende cerebrale high. Ze komt hard en snel aan en laat de gebruiker achter in een staat van gelukzaligheid, meestal uren lang. Ze is de perfecte soort om te delen of om alleen te gebruiken. Ze kan een geweldige sociale stimulans zijn en zorgt ervoor dat jij en je vrienden uren lang kletsen met elkaar; of als je er de voorkeur aan geeft om het beste voor jezelf te bewaren, dan zal ze je na een lange dag goed laten ontspannen, je zorgen en pijnen laten verdwijnen terwijl je geest in staat wordt gesteld om het leven en wat op dat moment belangrijk is te bewonderen en te overdenken.

Hoewel beginners natuurlijk enthousiast zullen zijn om dit stukje geschiedenis uit te proberen, wordt de minder doorgewinterde roker wel geadviseerd om Northern Lights met voorzichtigheid te benaderen. Zij kunnen nog steeds van haar genieten, maar ze zouden er niet ondoordacht aan moeten beginnen, want dan ga je waarschijnlijk ten onder.

Voor wat betreft het medicinale gebruik is Northern Lights een heilige graal. Ze is zeer gewild en zeer moeilijk te krijgen. Ze is geweldig voor de behandeling van chronische pijn, artritis, hoofdpijn, stress, angst, misselijkheid, slapeloosheid, depressie en gebrek aan eetlust – de lijst gaat maar door en door, er is voor iedereen wel iets.

Northern Lights heeft ook een paar zeer gewilde smaken en geuren. Ze heeft een extreem verse geur die tegelijkertijd pittig en aards is – nogal apart, maar zeer verleidelijk. De smaak leunt meer naar de aardse kant, meestal met enigszins zure ondertonen. Het is een milde blow en een echt genot om te hebben – het is niet echt een verrassing dat zo veel soorten tegenwoordig nakomelingen zijn van deze verfijnde rookervaring.

Zoals je waarschijnlijk wel zou verwachten van iedere kwekers die haar in handen krijgt, hebben wij bij Zambeza met haar geëxperimenteerd! Wij houden van deze soort en haar uitmuntende kwaliteiten. Het is alleen maar juist dat wij haar in onze catalogus opnemen en een paar werkelijk verbijsterende hybriden ontwikkelen – en we hebben er behoorlijk wat geproduceerd. Bijvoorbeeld onze Vanilla Ice, een vorstige dame die bedekt wordt met een laag glinsterende hars – een ware traktatie voor hasjliefhebbers; Super Silver Haze, een soort die het beste van Northern Lights XL neemt en daar de o zo aangename Haze-ervaring aan toevoegt; Blueberry, een soort voor kenners die alle kracht van Northern Lights heeft en de sappige smaken van een Blueberry soort; en Northern Lights XL Autoflowering, een automatische kolos die iedereen tevreden zal stellen die de hoge kwaliteit van Northern Lights wil in een makkelijk te hanteren automatisch variëteit. Dit zijn maar enkele van de geweldige soorten die we ontwikkeld hebben. Northern Lights is de droom van iedere kweker en we hebben nauwelijks het oppervlak van haar potentie aangeraakt. 

Northern Lights is een meervoudig prijswinnende soort en ze maakt geen uitzondering in kwaliteit met haar groei. Ze is een krachtpatser! Ze groeit snel, sterk en dicht. Ze kan een hoogte van ongeveer 1 – 1,5 meter bereiken en levert een zeer gulle opbrengst op. De prachtige, vorstige toppen zullen je doen denken aan een met sneeuw bedekte tuin – je snapt wel hoe ze aan haar naam komt als je haar ziet glinsteren in het licht. De bloeiperiode is redelijk kort, ongeveer 45-50 dagen voor een optimale oogst. De compacte structuur biedt een opbrengst van 500-600 g/m². Ze is uitermate goed geschikt voor de binnenkweek en is erg goed bestand tegen insecten, temperaturen en te veel of te weinig voeding. Ze doet het meestal het best in een hydro-opstelling, maar gedijt ook goed in andere situaties, zolang je haar maar goed verzorgt.

Zoals je kunt zien, is deze old school soort een absolute klassieker en heeft ze een legendarische status onder veel doorgewinterde rokers en kwekers. Ze heeft in 1989 en in 1990 de High Times Cannabis Cup gewonnen en is vandaag de dag nog steeds een favoriet. Het is een verklaring voor haar kwaliteit dat ze zo lang zo populair is gebleven, veel populairder dan veel moderne soorten die we tegenwoordig hebben. Als je op zoek bent naar een beetje cannabisgeschiedenis dat je laat zien wat het betekent om aan A-klasse blow te hebben, probeer dan iets met Northern Lights erin in handen te krijgen. We houden ervan en we zijn er zeker van dat jij er ook van zult houden.