Product successfully added to your shopping cart.

Cannabis ruderalis

Ruderalis is een minder bekende cannabis ondersoort die de zus is van de beroemdere indica en sativa. Men zegt dat ze uit de heuvelachtige landschappen van Oost-Rusland komt en zich vervolgens als wilde plant verspreid heeft naar de berggebieden van China en Mongolië. De naam komt van het Latijnse woord ruderal, dat betekent puin. Het is een getuigenis voor de veerkracht en de stevigheid van deze plant. Ze kan in de guurste omstandigheden groeien en is vaak de eerste plant die weer opduikt na een verstoring of het wegvallen van een ecologische wedijver.

Net als sativa’s en indica’s kan de ruderalissoort zonder problemen heen en weer gekweekt worden om zo de beste kwaliteiten van de verschillende cannabis ondersoorten in één geweldige hybride te vangen. Ruderalis staat echter niet bekend om haar THC-gehalte, maar heeft twee andere kwaliteiten die erg gewild zijn onder kwekers. Dit zijn de eerder genoemde ‘onkruidachtige’ weerstand en haar vermogen om bloemen te produceren gebaseerd op leeftijd in plaats van op lichtcycli. Het is zeer onwaarschijnlijk dat je op de markt een pure ruderalis zult tegenkomen, maar de combinatie met sativa’s en indica’s zorgde ervoor dat automatisch bloeiende hybriden ontstonden die bestand zijn tegen de meeste condities.

Hierdoor zijn soorten met ruderalis een goede keus voor beginnende kwekers die een vergevensgezinde plant nodig hebben. Dit maakt haar ook een uitstekende keus voor meer ervaren kwekers die niet voldoende tijd hebben om te investeren in de zorg voor hun gewassen, of guerillakwekers die hun plant willen kweken in een wild, verlaten gebied.

Bij Zambeza hebben we met ruderalis veel automatisch bloeiende soorten geproduceerd om een groot publiek te trekken, met een veelheid aan opties en potentiële highs. Hieronder vallen: Critical Kush XL Autoflowering, een sterke allrounder voor de commerciële kweker; Northern Light XL Autoflowering, voor een intense cerebrale ervaring en Blueberry Autoflowering, een geweldige keus voor de medicinale gebruiker. De lijst gaat door, we hebben voor iedereen wel een geschikte automatische variatie, perfect voor degenen die gewoon niet de tijd hebben voor de voltijd verzorging van een plant. 

Hoewel ruderalis niet heel veel THC heeft, heeft ze wel een significant hoger niveau van CBD.

Ruderalis wordt traditioneel gebruikt in rituelen van sjamanen in Mongolië en krijgt in de geschiedenis erkenning als hebbende medicinale eigenschappen. De oudste bron dateert van 2400 jaar geleden. Een hennepzakje met zaadjes, waarvan men denkt dat het cannabis ruderalis is, werd gevonden in een oud graf in Mongolië, en dit geeft aan dat het een plek had in de cultuur en traditie van de oude Mongoolse cultuur. Ze wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt in de volkse medicinale behandelingen voor depressie in Rusland en Mongolië. Verder onderzoek dat werd uitgevoerd door de Mongoolse Academie voor Wetenschappen toonde aan dat sativa’s en ruderalissen traditioneel gebruikt werden om een sjamanistische trance te bereiken tijdens rituelen. 

Zoals je kunt zien, heeft ruderalis een lange en interessante geschiedenis en werd ze ooit gebruikt al medicijn. Deze kwaliteiten maken haar tot een cannabis ondersoort die vaak over het hoofd wordt gezien, maar die tegenwoordig nog steeds veel wordt gebruikt om mee te kweken. Zelfs hier bij Zambeza erkennen we de potentie en het belang van ruderalis en we hebben haar in veel van onze soorten weten te temmen. Een automatisch bloeiende soort die zeker je tijd waard is en die je ten minste één keer zou moeten uitproberen, zelfs om alleen maar te zien hoe het is om een soort te kweken met minimale inspanning.