Product successfully added to your shopping cart.

Critical

Critical is een soort die gemaakt werd met de commerciële kweker in gedachten. Ze werd vernoemd naar de intense kwaliteit van haar opbrengsten – die zijn zo groot dat ze nauwelijks haar eigen gewicht kan ondersteunen. Het is een remake, of een tweede optreden van de beroemde soort Big Bud. Haar erfenis bestaat uit een zware Afghaanse soort gemengd met Skunk #1. Dit resulteerde in een serieuze plant voor serieuze kwekers.

Het zijn niet alleen de overvloedige opbrengsten die zo aantrekkelijk zijn voor commerciële kwekers, het is ook de net zo begerenswaardige rook, een rook die een groot aantal klanten weet te bevredigen en die dan ook zeer gewild is. Critical stelt nooit teleur, ze heeft een krachtige medicinale inslag die je uitgeteld achterlaat. Een grote dosis kan de gebruiker makkelijk aan de bank vastnagelen. Critical is een soort die genoten kan worden door beginnende rokers zolang ze zichzelf in de hand kunnen houden, zo niet, dan zullen ze snel overweldigd raken. Maar terwijl het een geweldig blowtje is voor degenen die pijn of slaapproblemen hebben, zeggen de meeste mensen ook dat hun stemming en creativiteit gestimuleerd worden. Ze brengt je lichaam tot rust maar beknelt de geest niet. Dit is een goede keus voor als je een wietje zoekt om mee in de tuin of op de bank te ontspannen, of aan het einde van de dag wanneer je gewoon achterover wilt leunen en de problemen van de dag wilt vergeten.

De eigenschappen van Critical zijn zo krachtig dat we er twee eigen soorten mee gecreëerd hebben - de eerste is Power Kush: een kruising tussen Afghaan, Super Skunk en natuurlijk Critical. Dit is een indrukwekkende door Indica gedomineerde plant geworden die erg klein wordt, maar wel nog een grote opbrengst oplevert.

Met Critical hebben we ook een automatisch bloeiende soort gecreëerd: Power Kush Autoflowering. Deze prijswinnende soort groeit met hetzelfde gewicht en dezelfde kracht als Critical, een verhoogde zoete smaak en een geestelijke en lichamelijke high die je achterlaat in een ultieme ontspannen staat. Als je op zoek bent naar een sterke, betrouwbare soort met een krachtige, veelzijdige high, dan is dit dé soort voor jou.

Critical heeft een old school geur en smaak. Een goede aardse muskus met pittige ondertonen. De geur is niet scherp of overweldigend, maar het is een klassieker die door velen herkend en geliefd wordt. De smaak is net als de geur aards en denneachtig. Bij ervaren rokers zal deze voor oudere soorten zo typische smaak herinneringen oproepen.

Critical ontwikkelt indica-achtige eigenschappen. Ze heeft dikke, wijde bladeren en een zeer hoge bloem-bladverhouding. Haar takken worden zo gevuld met toppen dat de meeste kwekers wel gedwongen zijn om de planten in de laatste fase iets van ondersteuning te bieden, anders bezwijken ze onder hun eigen gewicht. Ze is voor commerciële kwekers een ultieme schoonheid om te aanschouwen. Deze overvloedige oogst heeft echter wel een keerzijde als de kweekomstandigheden niet goed in de gaten worden gehouden. Dankzij de enorme hoeveelheid bloemen is Critical gevoelig voor schimmels als ze in een vochtige omgeving staat – maar dat is geen probleem voor de commerciële kweker die een oogje in het zeil houdt.

Een andere eigenschap die van Critical een legendarische melkkoe heeft gemaakt, is haar groeitijd. Ze levert niet alleen enorme hoeveelheden hoogwaardig product, ze doet dat ook nog eens in ongeveer 45-55 dagen. Deze drie eigenschappen gecombineerd maken haar tot een kracht waar rekening mee moet worden gehouden en zouden duidelijk moeten maken waarom zo veel kwekers haar gebruiken om hun eigen soorten te produceren. Voor wat betreft de opbrengst, Critical kan binnen tot wel 750 g/m² opleveren. Ze is geschikt voor de binnen-, buiten- en kaskweek en gedijt goed in zowel aarde als hydro. Als je haar buiten kweekt, valt de oogsttijd normaal rond september in het noordelijk halfrond; in het zuidelijk halfrond is dat in maart/april – zorg er wel voor dat wanneer je haar kweekt, of een van haar kinderen, je wel uitkijkt met vochtigheid!

Zoals je kunt zien, heeft Critical veel begerenswaardige eigenschappen, zeker voor commerciële kwekers. Ze is een genot om mee te werken en wij van Zambeza zijn er gek op. We kunnen je haar van harte aanbevelen (als je haar kunt vinden), of iedere andere soort die van haar is afgeleid. Dit is een old school klassieker en staat bij veel mensen in de top 10 van wietsoorten die ze willen uitproberen.