Product successfully added to your shopping cart.

Acapulco Gold

Acapulco Gold is een van de meest bekende soorten ter wereld, maar haar genetische afkomst is een mysterie. De algemene mening is dat ze afkomstig is uit het gebied rond Acapulco, Mexico, maar er wordt gediscussieerd over het feit of het "Gold" refereert naar de gele kleur van de cannabis of dat het wellicht wijst naar de verbluffende kwaliteit van het product. De Oxford English Dictionairy beweert dat de eerste verwijzingen ernaar zijn gemaakt in een nieuwsbrief die dateert uit 1965. In deze verwijzing wordt Acapulco omschreven als een "speciaal type" cannabis en dat "het een potentie heeft die door slechts enkele van de groene varianten wordt overtroffen." Het lijkt erop dat ze toen al wisten waar ze het over hadden want Acapulco Gold is vandaag nog steeds succesvol en heeft een kracht en vermogen die nog steeds hoog in aanzien staan.

Het roken van Acapulco Gold is als het vinden van een verborgen schat. Het is het soort cannabis waar je een geheime voorraad van aanlegt, om tevoorschijn te halen op speciale gelegenheden; het is een favoriet onder liefhebbers. Acapulco Gold heeft een volle, soepele en pittige smaak en een aroma dat doet denken aan verbrande toffee. Ze zal direct een sterke lichamelijke en mentale high opwekken, waarbij je ook kan genieten van een fijne, creatieve buzz terwijl je spieren ontspannen en je de ellende van de dag van je af kan laten glijden. Ze is perfect voor een avondje ontspannen met vrienden, rokend, kletsend en genietend van de voorbijgaande wereld. Of rook haar alleen zodat je kan genieten van een ingetogen sessie van zingeving en je creativiteit de vrije loop kan laten. De kracht van Acapulco Gold maakt haar een beetje ongeschikt voor beginners. Als je iets rookt met deze Mexicaanse godin erin, moet je het sowieso rustig aan doen, zodat ze je niet overmeestert. Maar met dit in het achterhoofd kan iedereen genieten van Acapulco Gold en elk van haar kinderen.

De topkwaliteit van Acapulco Gold heeft ons, hier bij Zambeza, in staat gesteld een zeer populaire soort te maken dat alles, waar we van houden in deze high, samenvoegt. We hebben het over Skunk en zij is een geweldige mix van sativa en indica eigenschappen. Ze levert een krachtige lichamelijke stone terwijl ze je geest vrijmaakt om vrij rond te dwalen buiten de normale beperkingen. Ze is zeker de moeite waard als je op zoek bent naar een veelzijdige plant van de beste kwaliteit.

Als we het hebben over medicinale kwaliteiten, dan is Acapulco Gold het best geschikt bij de behandeling van angst en stress, vanwege haar heldere, mentale high. Ze kan ook effectief zijn bij de verlichting van pijn en heeft mogelijkheden om te helpen bij slapeloosheid, maar de nadruk van deze soort ligt hier niet op. Ze is geweldig om je brein te ontlasten zonder je lusteloos te maken.

Acapulco Gold is een sativa dominante soort die traditioneel buiten, in hete klimaten, wordt gekweekt. Maar ze is net zo geschikt om in een gereguleerde kweekruimte te kweken. Ze heeft een redelijke bloeitijd van 70-80 dagen en levert opbrengsten van ongeveer 500-600g/m2. Dat is een zeer behoorlijke opbrengst waar kwekers, net als de onze, zeer enthousiast van worden omdat ze goed genetisch materiaal levert om mee te werken in onze volgende soorten. De hoogte verschilt, maar ongeveer 1m kan worden aangehouden. Het product zelf ontwikkelt verleidelijke tinten lichtgroen, afgewerkt met geel en bruin, wat haar een gouden effect geeft (vandaar de theorie over haar naam). Het THC-gehalte van pure Acapulco Gold is ongeveer 23% en het CBD-niveau hangt rond de 0,07%.

Acapulco Gold won de 2010 High Times Cannabis Cup voor beste sativa. Ze is een echte legendarische soort die tot de besten behoort volgens veteranenkwekers en -rokers. Wij zijn enorm enthousiast over de mogelijkheden die zij ons biedt en de vruchten die zij ons levert. We raden dan ook ten zeerste aan om wat soorten te zoeken met Acapulco Gold in het erfgoed; dit is er een die absoluut het proberen waard is en je zult vermoedelijk ontdekken dat je een nieuwe favoriet hebt gevonden.