Product successfully added to your shopping cart.

Shiva

De Shiva soort wordt vaak geroemd als een van de krachtigste en meest potente Indicasoorten ooit gemaakt en als een soort die een kweektijdperk heeft ingeluid dat tot op de dag van vandaag nog steeds invloed heeft op veel kwekers en rokers.

Deze soort werd vernoemd naar de Hindugod Shiva en heeft veel kwaliteiten die aan deze god worden toegeschreven. De god Shiva wordt vaak gerepresenteerd door een gladde stenen lingam in plaats van een uitgesneden beeld. Dit is om de pure kracht en de pro-creativiteit te symboliseren die deze god in zich draagt, een kracht en potentie die in deze verbluffende soort werd nagemaakt. Men denkt dat de eigenschappen van cannabis ontdekt werden door Shiva terwijl hij mediteerde tussen de ganjaplanten. Dus het is alleen maar passend dat een klassieke soort die als een van de krachtigste en meest potente wordt beschouwd naar hem vernoemd is. Shiva wordt afgebeeld als de Hindgod die van alle goden het meest geniet van de wonderbaarlijke en vruchtbare eigenschappen van cannabis en veel van zijn aanbidders gebruiken hasj bij hun religieuze ceremonies. Dit is een godheid die iedere cannabisroker met ontzag kan aanschouwen, een beschermheilige van degenen die van een goede blow genieten. 

Shiva komt oorspronkelijk uit Afghanistan en werd voor het eerst gekweekt in het illustere Cannabis Castle in Nederland in de jaren 80. De zuivere kwaliteit van Shiva maakte haar tot een directe hit wereldwijd, en deze kwaliteit werd (en is nog steeds) een betrouwbare fundering in vele hybriden die in de laatste 30 jaar gebloeid hebben; hieronder ook onze eigen NYC Dieselbij Zambeza.

Zoals eerder al vermeld is Shiva een sterke soort die erom bekend staat dat ze een keiharde inslag toevoegt aan de hybriden die ze verwekt. Het is wel een milde klap die je niet oncomfortabel achterlaat als je kunt incasseren. De high van Shiva wordt vaak beschreven als een van de meest ontspannende en dromerige ervaringen die je van cannabis kunt krijgen. Het is alsof de god Shiva zelf gekomen is om al je wereldse zorgen van je schouders te nemen en je weg te laten drijven in een euforische wolk. Maar hoewel de ongebreidelde kracht je op zachte wijze mee kan nemen naar nieuwe hoogten van ontspanning zouden nieuwe rokers haar met omzichtigheid moeten behandelen totdat ze geleerd hebben om zichzelf te beschermen tegen deze kracht. De god Shiva staat alom bekend als De Vernietiger en beginnende rokers zullen dit aan den lijve ondervinden als ze deze naamgenoot niet met respect behandelen. Als resultaat heeft Shiva altijd sterke medicinale eigenschappen gehad, geweldig voor het behandelen van angst en stress. 

Shiva is een redelijk makkelijk te onderhouden soort met veel begerenswaardige kweekeigenschappen die kwekers in hun hybriden naar voren brengen. Ze kan floreren in een hydro-opstelling, maar ook in een sea of green op basis van aarde. Bloeitijden duren ongeveer 60-65 dagen en het is een stevige plant die buiten wel kan overleven tijdens de zomer, maar niet in de koudste klimaten. Al deze kwaliteiten betekenen dat zelfs de meest groene kwekers niet zouden hoeven te worstelen en dit maakt haar de perfecte basis voor hybriden.

Er zijn redenen waarom we ervoor gekozen hebben om deze ongehoorde kracht aan te pakken en haar in onze hybriden te stoppen. Onze kwekers begrijpen de kracht en de potentie van Shiva en hebben haar door geduld en vaardigheid gekoppeld aan andere soorten die de kweek- en rookervaring aanvullen en verbeteren.