Product successfully added to your shopping cart.

Chemdawg

Chemdawg is een van die old-school genetica met een cool verhaal. Laten we ons vervoeren naar het Deer Creek Amphitheater in Noblesville, Indiana. Het is 6 of 7 juni, 1991. Twee coole gasten, Joebrand en Pbud, ontmoetten een andere gast, Chemdog. Joebrand en Pbud verkochten wat wiet genaamd '' Dog Bud' ("hondentoppen"), die werd gekweekt in Colorado. Volgens Pbud werd de wiet Dog Bud genoemd omdat je "na het innemen van de wiettoppen, omrolde als een hond." Chemdog kocht een ons voor 500 dollar, en dacht dat dat nogal duur was. Hij kon destijds echter niet de legendarische toekomst ervan voorspellen. Het vochtige van de wiet zorgde ervoor dat Chemdog meer wilde. Daarom zocht hij weer contact met Joebrand en Pbud en bestelde 2 ons Dog Bud aan de oostkust, waar Chemdog woonde. Terwijl Chemdog de wiet inhaleerde en ervan genoot, ontdekte hij 13 zaden in een van de zakjes. Pbud vond dat vreemd, omdat ze voor een lange tijd hadden gezocht naar zaden in de Dog Bud, maar geen konden vinden. Helaas bestaat de originele Dog Bud niet meer.

Hoe dan ook, Chemdog besloot om vier zaden te planten. Eén werd een mannetje, dus tot zijn spijt moest Chemdog die eruit gooien. Hij was nog maar 17, dus dwaasheid overheerst op die leeftijd. Drie planten kwamen uiteindelijk tot leven: Chemdog, alias '91 Chemdog, Chemdog A, alias Chemdog's zus en Chemdog B. Naar verluidt, bracht een jongen genaamd "Brett" de '91 Chemdog naar Californië, waar de plant werd gekweekt en bestempeld als "Chemdawg". Dat is het verhaal dat Chemdog vertelde tijdens een radio-interview.

Laten we ons verdiepen in het Diesel zij-verhaal. In '93-'94 ontmoette Chemdog een jongen genaamd "Asshole", alias "Weasel", om hem een pijp te verkopen. Ze kwamen bij elkaar en rookten wat, en tot hun verbazing hadden dat ze hetzelfde spul! Op dat moment zei Weasel dat hij het woord Chemdog niet mooi vond, en dat hij daarom alles wat vochtig was "Diesel" noemde. Jazeker, de maker van Chemdog en van Diesel kwamen die dag samen en rookten samen; een legendarisch historisch moment. Rond die tijd vond er een incident plaats in Staten Island. Er was sprake van een bestuivingsincident, waarbij de Chemdog '91 werd bestoven met Massachusetts Super Skunk. Toen Weasel hier lucht van kreeg, zei hij dat het mensen zuur maakte, en dat is hoe de beroemde Sour Diesel ontstond in NYC.

We spoelen vooruit naar 2001, het jaar waarin Chemdog en zijn vriendin drie zaden plantten van de oorspronkelijke 13 zaden. Hij bestempelde ze als "C", "D" en "E". De "E"-plant kiemde niet en de "C" bleek niet zo bijzonder te zijn. De "D" werd de beste plant en werd "Chem D" genoemd, waarvan de genetica vandaag nog worden gebruikt.

In 2006 ontmoette Chemdog Joebrand, die vier van de zes zaden kreeg die over waren gebleven van de oorspronkelijke 13. Hij labelde ze als #1, #2, #3 en #4. De #4 vertoonde veel gelijkenissen met de originele genetica, en werd "Reunion Pheno" genoemd.

Als je een paar van de Chemdawg bekende genetica wilt proberen, neem dan Lemon Kush. Dit is een mix van Chemdawg, Lemon Thai, en Pakistani Kush. De sativa- en indica-karakteristieken versterken de euforie van de geest, terwijl je er een relaxed en kalm gevoel van krijgt. Als je de planten binnen kweekt, kunnen ze 100-130cm worden, terwijl ze buiten beestachtige formaten van 170-230cm kunnen aannemen! De Lemon Kush brengt binnen ongeveer 450-500g/m² op, en buiten 400-550/m².

Vandaag de dag zijn de genetica van de Dog Bud, Chemdog en Chemdawg meestal verkrijgbaar in de Dieselvorm. Het is goed om te weten waar de wiet van tegenwoordig oorspronkelijk vandaan komt. De volgende keer als je die NYC Diesel, OG Bubble Gum, Lemon Kush of Chemdawg draait, zorg er dan voor dat je je vrienden met dit verhaal op de hoogte brengt. Het moet doorgegeven worden als een spliff die je hebt gerold, en die je laat rollen en huilen als een hond. Aaaaooooouuuuuuu!!