Product successfully added to your shopping cart.

Skunk

Skunk is zonder enige twijfel de allerbekendste cannabis strain. Probeer maar eens een fijnproever of kweker te vinden die geen enkele ervaring met deze iconische en razend populaire wietsoort heeft.

Volgens de cannabishistorie werd Skunk in het begin van de jaren '70 in Californië gecreëerd als een poly-hybride kruising van twee soorten sativa. Colombian Gold en Acapulco Gold en een raszuivere Afghaanse indica. De strain werd tot ontwikkeling gebracht door Sam the Skunkman die behoorde tot een groepje hartstochtelijke kwekers en telers. Het is opmerkelijk dat volgens de cannabisgeschiedenis, Sam the Skunkman toen een jeugdlid van de groep was, en naar eigen zeggen slechts een beperkt aantal keren had gekweekt.

In die tijd, de tijd voordat men gebruik maakte van high-tech kweeklampen en hydroponics, voerden kwekers het selecteren van duizenden planten buiten uit. Normalerwijze duurt het vele jaren om de beste genetica te ontdekken en selecteren om ze daarna te stabiliseren. In het geval van Skunk waren de gewenste kwaliteiten een grote opbrengst, korte bloeitijd, mooie vertakkingen, een voortreffelijke geur en een optimale bloem-blad verhouding.

Na de ontwikkeling van de Skunk vond de strain in de jaren '80 de weg naar Europa, waar Sam the Skunkman haar naar Nederland bracht en via zijn eigen bedrijfje de zaden in de verkoop bracht. 

Niet lang na de introductie van Skunk in de cannabisscene werd de naam "Skunk" een synoniem voor een aantal variëteiten die in dezelfde tijd opdoken als de originele Skunk, met uitdrukkingen zoals tegenwoordig "skunky" wat door veel cannabisenthousiastelingen gebruikt wordt om old school marihuana te omschrijven, zoals wiet in "die goeie ouwe tijd" was. In Groot Brittanië heeft "Skunk" een gelijksoortige betekenis en word gebruikt als een woord om hele sterke cannabissoorten te omschrijven, die rijk zijn aan THC, ongeacht de genetische erfenis, of het wordt in de straattaal gebruikt voor sterke cannabistoppen.

Wat de enige echte Skunk #1 onderscheid van andere variëteiten is dat ze tot de meest stabiele, betrouwbare en homogene cannabisplanten behoort. Dit is de reden dat de Skunk genetica vaak gebruikt wordt bij het creëren van nieuwe hybrides zoals Haze x Skunk, samen met een heel veel andere.

In tegenstelling tot de legendarische stabiliteit van de Skunk kunnen de ouders van de originele Skunk #1 van jaar tot jaar anders zijn, wat ertoe geleid heeft dat de verschillende fenotypen van de strain iets kunnen verschillen. Een goed voorbeeld daarvan is volgens de overlevering Cheese Exodus, die in het V.K. eind jaren '80 uit een zakje Skunk zaden kwam en op zich een populaire klassieke strain werd.

Tegenwoordig kennen we twee hoofdsoorten van de genetica van Skunk #1: de variëteit van Sam the Skunkman "Sweet Skunk" die overwegend uit sativa bestaat. Deze variëteit heeft een erg prettige uitwerking en een nogal zoete geur. De andere genetische variëteit is "Roadkill Skunk" die door Neville werd ontwikkeld. Deze Skunk reeks heeft wat meer Afghaanse karakteristieken met een intense geur en een meer ontspannend effect.

Cannabishybriden die werden, of nog steeds worden gecreëerd met Skunk genetica, zijn met één van deze twee verwant. Het komt vaak voor dat kwekers Skunk fenotypes kruisen met Indica-genetica om op die manier de opbrengst en potentie te verhogen.

STRAINS ONWIKKELD MET SKUNK GENEN

Wanneer je vandaag naar de cannabis strains kijkt zul je honderden goede soorten tegenkomen die Skunk genetica bevatten, ofwel als een directe afstammeling of iets verder terug in de genen. Dat gezegd hebbende, tegenwoordig bevatten (bijna) alle soorten Skunk genetica, en dat is echt niet overdreven!

Een goed voorbeeld van een geweldige strain met Skunk genetica is Vanilla Ice van Zambeza Seeds. Deze strain bevat niet alleen Skunk genen maar ook de kwaliteiten van Northern Lights en een Afghaan, waardoor Vanilla Ice een krachtige samensmelting is van drie van de best presterende indica's. Het resultaat is een grandioos opleverende plant met zeer frosty toppen en een geweldige Vanilla geur, daarom is Vanilla Ice een hele goede keus, zeker voor het maken van hash.

Het mag duidelijk zijn dat een artikel over de genetica van Skunk incompleet zou zijn zonder het over de klassieke Skunk zelf te hebben, bijvoorbeeld de Skunk van Zambeza Seeds. Deze Skunk variëteit is echt een perfecte strain als je gebruik wilt maken van de betrouwbare genetica van Skunk, korte bloeitijd en een uitmuntende opbrengst. We hebben ongetwijfeld met een klassieke Skunk te maken als je van haar unieke geur geniet met haar overduidelijke "skunky" ondertonen gemengd met zoete en kruidige smaken. Als je beseft dat het een eersteklas klassieke Skunk is kan het geen verrassing zijn dat ze enorm potent is en je er heerlijk ontspannen en euforisch high van wordt.

Er kan weinig misgaan als je een klassieke Afghaan met Skunk genetica combineert, twee van de meest betrouwbare cannabis genetica's. Dit is exact wat we gedaan hebben met onze **White Cheese Fast Flowering bij Zambeza Seeds. Een van onze doelen was het verkorten van de bloeiperiode zodat kwekers snel het resultaat kunnen zien zonder lang te hoeven wachten. Onze White Cheese Fast Flowering is een eersteklas Cheese strain die een overvloed van witte kristallen en een buitenaardse potentie heeft, zoals je van een top Cheese kunt verwachten en dat alles binnen 50 dagen. Voeg nu de kruidigheid van Skunk toe en je weet waarom White Cheese Fast Flowering een bijzonder geliefde strain is bij kwekers en fijnproevers.

Nog een andere fantastische strain met de genetica van Skunk is de Super Silver Haze van Zambeza Seeds. Super Silver Haze (afgekort SSH) is een gouwe ouwe klassieker die nog in veel Nederlandse coffeeshops te vinden is. De genetica van de Skunk is hier gekruist met de kwaliteiten van de altijd populaire Northern Lights, maar ditmaal met de combinatie van de al even fantastische Haze genen. Wij van Zambeza zijn er trots op te kunnen zeggen dat Super Silver Haze onze populairste strain is. Dat is niet verrassend als je weet dat ze maar liefst 21% THC bevat, binnen levert ze een grote oogst op in een relatief gezien korte bloeiperiode voor een Haze hybride. Sommigen durven zelfs te stellen dat Super Siver Haze de beste Haze hybride is die er bestaat, en daar zijn wij het helemaal mee eens!

Dit zijn natuurlijk maar slechts enkele van de fantastische strains met Skunk-genetica die er tegenwoordig zijn. Wat ze allemaal gemeen hebben met de originele Skunk #1, en waarom ze opvallend zijn in vergelijking met andere variëteiten is, samen met andere kwaliteiten, de korte bloeiperiode en ze zijn makkelijk te kweken. Je hoeft geen speciale vaardigheden te bezitten om Skunk te kweken, daarom is deze strain erg geschikt voor beginnende kwekers. De aangetoonde en altijd betrouwbare Skunk genetica hebben kwekers al decennia lang bijgestaan, zodat ze uit konden zien naar een grote opbrengst, uitstekende smaak en een sterk rokertje!