Product successfully added to your shopping cart.

Jack Herer

Jack Herer is de zeer geliefde door sativa gedomineerde hybride. Ze werd vernoemd naar de echte, wijlen Jack Herer, auteur van ‘The Emperor Wears No Clothes’ en vermaard activist voor de legalisatie en het gebruik van cannabis. Het is een passend eerbetoon, de Jack Herer-soort heeft de reputatie kracht en kwaliteit te hebben en heeft meerdere prijzen gewonnen bij de High Times Cannabis Cup tijdens de laatste jaren. Het is zo’n goede cannabis dat ze algemeen beschouwd wordt als een van de beste beschikbare soorten. Helaas overleed Jack in 2010 als gevolg van complicaties die het resultaat waren van een eerdere hartaanval – een hartverscheurend verlies dat door de cannabisgemeenschap wereldwijd gevoeld werd. Jack zou trots zijn geweest om zo een illustere soort naar hem vernoemd te hebben ter ere van zijn werk. 

Haar genetische erfenis is enigszins gehuld in mysterie, maar het wordt algemeen aangenomen dat Jack Herer een 50% haze kruising is. Men denkt dat ze Northern Lights en Skunk in haar stamboom heeft. Het doel was om de sterke en geliefde hazekwaliteiten te behouden, maar de extreem lange bloeitijd waar ze mee in verband wordt gebracht te verkorten. Ze faalden niet, Jack Herer is een krachtpatser van een plant, met korte groeitijden, sterke highs en gulle opbrengsten. Het is makkelijk om te zien waarom dit zo’n populaire soort is en hoe ze zo veel prijzen heeft gewonnen. Net als AK-47 is Jack Herer een van de vaakst bekroonde en geprezen soorten uit de geschiedenis!

Zoals als vermeld deelt Jack Herer rake klappen uit. Maar dat wil niet zeggen dat ze onaangenaam is, verre van dat. Als je eenmaal Jack Herers sterke omarming gevoeld hebt, is er niets dat je er nog van weerhoudt te proberen haar weer in handen te krijgen. De high is voornamelijk een cerebrale roes, een opwindende en verheffende roes die je motiveert en in beweging krijgt. Ze is goed geschikt om overdag te roken als je dat extra zetje nodig hebt om aan de slag te gaan en je karwei af te maken, te ontspannen na een stressvolle dag of voor wanneer je met vrienden uitgaat – genietend van een goede conversatie en goed gezelschap. We kunnen de kracht van deze soort niet genoeg benadrukken, het is een klasse A medische kwaliteit en zou ook als zodanig behandeld moeten worden. De onverstandige of niet-doorgewinterde roker kan makkelijk overboord geslagen worden en wegdrijven zonder peddel – je bent gewaarschuwd!

Voor wat betreft medische kwaliteit is Jack Herer een geweldige allrounder. Ze is ideaal voor de behandeling van emotionele en cerebrale tegenslag, zoals stress, angst, migraine, misselijkheid en depressie. Ze is goed geschikt voor de behandeling van chronische pijn en artritis. Hoewel de nadruk van de high op het cerebrale gedeelte ligt, kan ze dankzij de invloed van indica ook een comfortabele lichamelijke stone bieden. Jack Herer laat je ook niet inzakken naarmate het effect afneemt, het is een waar genot en een goede wiet om mee op te staan.

Met zo’n geweldige kwalitatieve high valt het je niet aan te rekenen als je denkt dat ze ergens ook tekort moet schieten, dat de hele kweek gericht is op de high en de groeikwaliteit. Het is vast niet mogelijk dat ze ook goed smaakt en ruikt. Je had het niet nog meer mis kunnen hebben. Jack Herer heeft een aroma en een smaak die iedere kenner waardig zijn. Het is een milde en genietbare blow met een zoete, fruitige en frisse smaak in je mond. Het aroma is een scherp, tropisch wonderland dat je zal betoveren en je zintuigen prikkelen. Je kunt echt niet de mist ingaan als je haar in handen krijgt. 

Welnu, wij van Zambeza hebben lang en diep nagedacht over hoe we deze soort volledig kunnen benutten en kunnen profiteren van alles wat ze te bieden heeft. Het resultaat is gewoon Jack the Ripper Autoflowering. We vonden dat er niet echt een reden was om te proberen de superieure kwaliteiten van deze soort te verbeteren. Hoe verbeter je een god? Hoewel het ons niet verstandig leek om al te veel met de high te knoeien, dachten we wel dat we de kweker met weinig tijd en de beginnende kweker een handje konden helpen. Middels een zeer selectieve kweek hebben we een plant geproduceerd die nog steeds de indica- en sativakwaliteiten heeft van Jack Herer, maar nu wel in een makkelijk te hanteren vorm. Jack Herer kan een behoorlijk veeleisende plant zijn, maar in haar automatisch bloeiende vorm is ze een fluitje van een cent. Ze is goed geschikt voor kwekers die niet veel tijd en energie te besteden hebben welke nodig zijn voor de zorg en het onderhoud van een pure Jack Herer. 

Jack Herer groeit flink. Afhankelijk van het fenotype groeit Jack Herer vaak met duidelijke sativakenmerken, zoals lange, dunne bladeren en enorme hoogten. Ze ontwikkelt dichte vorstige toppen die je kweekruimte in een winterbos veranderen. Als de indicakenmerken zich laten gelden, wordt ze korter, maar nog steeds met een dichte concentratie toppen die een goede melkkoe van haar maken. Ze heeft ongeveer 50-70 dagen nodig om te bloeien en ontwikkelt dan een opbrengst van ongeveer 350-450 g/m². Ze is geschikt voor de binnen- en de buitenkweek, waarbij de buitenkweek een optie is in een meer Mediterraan gebied.

Zoals je kunt zien, is dit een soort waar je rekening mee moet houden – je kunt haar weinig verwijten. We houden van haar en hebben haar kracht getemd, zoals een kweker volgens ons zou moeten doen. Ze is wereldberoemd en mag niet gemist worden. Probeer haar als je kunt, maar het kan lastig zijn, want het is moeilijk om haar te vinden. Het is vanwege de hoge kwaliteit dat veel kwekers een groot deel voor zichzelf houden en vervolgens de rest laten circuleren in een select groepje klanten. Als je deze horde kunt overkomen, zul je goed beloond worden. Eén hijs en je hebt een nieuwe favoriet – grijp haar als je de kans hebt.