Product successfully added to your shopping cart.

Colombian Gold

Colombian Gold is een zeldzame traktatie die in haar pure vorm moeilijk te vinden is tegenwoordig. Ze stamt af van de Santa Marta en wordt geacht het resultaat te zijn van het mengen van speciaal geselecteerde landsoorten uit de berggebieden aldaar. Ze komt uit het einde van de 18e eeuw, bronnen hebben aangetoond dat ze gebruikt werd door Simón Bolívar toen hij door de Amazone trok en kruiden en specerijen verhandelde met de inheemse mensen. 

Colombian Gold staat bekend om haar soepele rook en pittige, bloemensmaak. Ze heeft een redelijk complexe smaak die niet al te hard aankomt – absoluut hanteerbaar in de juiste handen. De geur heeft ook een pittige citruskwaliteit, maar met sterke ondertonen van skunk; een eigenschap die nu aangetroffen kan worden in veel moderne sativa’s. Het is een behoorlijk scherp aroma dat overal doorheen dringt. Daarom is het een goed idee om een effectieve geurbestrijding in de kweekruimte hebben om ervoor te zorgen dat je tijdens het kweken geen ongewenste aandacht trekt. 

Als je haar rookt, veroorzaakt Colombian Gold een sterke en heldere geestelijke sativa high. Ze maakt je alert en geeft een positieve mentale houding zonder dat ze je fysiek onderdrukt. Ze is een goede keus voor sociale situaties, en degenen die haar graag met vrienden delen, zullen profijt hebben van een soort met Colombian Gold in haar erfenis. Ze is ook een goede keus voor als je een karwei af moet krijgen of een beetje creativiteit op moet brengen. Je kunt achtergrondgeluiden verdringen en je aandacht vestigen op wat belangrijks is. De kracht is hevig maar controleerbaar. Beginners zouden geen problemen met haar moeten ondervinden zolang ze niet te veel ervan roken. De high duurt ongeveer 2-3 uur, dus je kunt er op elk moment van de dag van genieten (als je zo gelukkig bent er wat van te bezitten), zonder dat je je al te veel zorgen hoeft te maken over wat je later gaat doen.

Deze eigenschappen hebben ons in staat gesteld om een zeer speciale soort te kweken, die niet alleen een eerbetoon is aan Colombian Gold, maar ook aan Acapulco Gold, nog zo’n zeldzame en illustere soort uit het verleden. Door ze met Super Skunk te combineren, hebben we Skunk gecreëerd, een krachtpatser van een soort die zelf ouder is geworden van vele andere soorten. Ze is zeer veerkrachtig en biedt een goed gemengd effect – ze biedt zowel een sterke lichamelijke stone als een kraakheldere cerebrale high. Als je het ultieme zoekt in geestelijke en lichamelijke ontspanning, zou je niet verder moeten zoeken dan Skunk.

Voor wat betreft het medicinaal gebruik, Colombian Gold kan geweldig zijn bij de behandeling van angst, stress en het verlichten van symptomen van MS en milde pijn. De belangrijkste eigenschap van deze soort is haar vermogen om de geest te richten, te motiveren en te helpen in sociale situaties.

Ze is geschikt voor warme klimaten en Colombian gold doet het ook goed in kassen en indoor kweekruimtes. Het is een grote plant die een erg sterke geur ontwikkelt en zeer goed bestand is tegen schimmels en insecten. Ze heeft veel takken die een mooie opbrengst opleveren tot wel 600 g/m². Het THC-gehalte is ongeveer 19,3%, dus het is een sterke, maar geen onhandelbare soort. Voor volledige vruchtvorming duurt de bloeitijd ongeveer 9-10 weken.

Colombian Gold is een klassieker die je tegenwoordig zelden in haar pure vorm tegenkomt. Wij bij Zambeza hebben haar gebruikt om een soort te creëren die haar naam en erfenis waardig is en ervoor zorgt dat deze blijven bestaan. Als je denkt dat deze soort degene is die je wilt uitproberen, raden we je een om deze legende in onze soortenerfenis op te zoeken. Ze heeft veel invloed op veel hedendaagse soorten en is een alltime klassieker. Veel van de oudere rokers en kwekers denken met genoegen terug aan hoe ze in de jaren 70 als een storm opkwam en een directe hit werd. Probeer haar als je kunt.