Product successfully added to your shopping cart.

ICE 

Ice werd verwekt in het midden van de jaren '90 toen er twee zeer vooraanstaande favorieten op de markt in Nederland waren. Red Skunk, een soort met een hoge opbrengst die kwaliteit tekort kwam en White, een soort met een lage opbrengst maar van superieure kwaliteit. Met een duidelijk gat in de markt en twee favoriete soorten beschikbaar, probeerde een groep ervaren kwekers de intense buzz en kwaliteit van White samen te brengen met de hoge opbrengsten van Red Skunk. Door strikt selectief kweken en veel moeite verkregen zij, wat een gedenkwaardige soort zou worden: Ice.

Na het verschijnen op de markt, liet Ice de competitie ver achter zich. Ze leverde een sterke, maar beheersbare buzz, intense smaken om de liefhebbers te plezieren en zware, dichtbevolkte takken die net zulke zware oogsten opleverden. Het was een lust voor het oog en de geboorte van een legende. Je kunt je wellicht voorstellen dat wij hier bij Zambeza, de mogelijkheden direct herkenden en aan boord sprongen bij het bewerken en het introduceren van Ice aan een aantal van onze andere selectieve soorten. Dit resulteerde in schoonheden als Northern Light XL; een waar wonder en een klassieker in de wiet wereld.

Ice is een 50/50 sativa/indica hybride die niet alleen de hierboven genoemde eigenschappen bij elkaar brengt, maar ook het beste uit zowel de sativa als de indica high combineert. Als je het geluk hebt om wat Ice of een van haar kinderen te pakken te krijgen, kan je een directe, zware lichamelijke stone verwachten en een blije, sociale en spraakzame high. Een mooi voorbeeld hiervan is onze eigen White Widow XL, een kolos in kwaliteit en alom bewonderd door liefhebbers vanwege haar frisse smaak, heldere, maar zware, high en haar soepele rookervaring. Een geweldige keus om te delen met vrienden, ontspannend in je tuintje op een zonnige middag terwijl je geniet van de wereld om je heen en je geest de vrije loop laat bij het hebben van boeiende gesprekken.

Medicinale gebruikers zullen in Ice een soort zien die psychologische en lichamelijke symptomen al in een vroeg stadium verlicht. Ice is uitzonderlijk geod bij het behandelen van stress en angst, terwijl de sterke lichamelijke stone helpt bij het verlichten van chronische pijn; een goede, veelzijdige emotionele en lichamelijke ontspanning. Als je op zoek bent om de symptomen van slapeloosheid te bestrijden, moet je even verder zoeken; de mentale buzz zal je niet helpen in slaap te vallen.

Ice wordt niet alleen bewonderd door een brede markt van rokers, maar ook door de hasj liefhebbers. De harsachtige toppen worden bedekt door ijsachtige kristallen die een inspiratie waren voor de naam. Dit maakt haar perfect voor de creatie van hasj en de geweldige kwaliteiten van Ice zullen nooit teleur stellen.

Een pure Ice heeft een bloeitijd van ongeveer 8-10 weken en levert een oogst op van ongeveer 400g/m2. Het is niet de meest sterke plant en daarom gedijt ze het best in een warm klimaat. Ice heeft de neiging ongeveer 1 meter hoog te worden, met brede, typisch Indica bladeren. 

Wij zijn extreem enthousiast over Ice en haar mogelijkheden. We hopen dat deze informatie jou overtuigt van het feit dat dit een geweldige basis plant is en dat je dezelfde passie zult krijgen voor Ice en haar kinderen. We stonden te popelen om Ice te introduceren aan enkele van onze andere soorten en de resultaten zelf te testen. Als je zoekt naar een sterke, maar beheersbare, lichamelijke en mentale high, dan moet je zeker zoeken naar Ice in het erfgoed van de door jou gekozen soort. Ice was de winnaar van de High Time Cannabis Cup (1988), dus dan weet je dat zij, en elke andere soort waar zij in verwerkt is, uitzonderlijk is.