Product successfully added to your shopping cart.

Fast Bud

Fast Bud staat erom bekend een van de snelste automatisch bloeiende soorten te zijn. Ze biedt kwekers de mogelijkheid sterke, betrouwbare gewassen te kweken met minimaal toezicht binnen een zeer kort tijdsbestek. Iets dat zeer aantrekkelijk is voor de commerciële kweker en de guerillakweker; en interessant voor vele anderen. Ze is niet alleen een van de snelste groeiers die beschikbaar zijn, ze heeft ook de reputatie een uitzonderlijk kwalitatief product te produceren dat beschouwd kan worden als een zeldzame traktatie voor de klanten. Dit komt onder andere door de uitmuntende eigenschappen van Big Bud, ze is een beetje een underdog, enorm onderschat en niet direct beschikbaar. We garanderen je echter wel dat dit niet in het minst een indicatie is voor haar kwaliteit. Fast Bud is een ruwe diamant!

Fast Bud staat erom bekend een hybride te zijn van drie belangrijke soorten cannabisfamilies, Indica, Sativa en Ruderalis. Er is echter niet veel informatie beschikbaar over haar afkomst. Veel doorgewinterde rokers zullen in haar smaak en geur wel iets van haar afkomst gewaarworden, maar er is geen hard bewijs. Wat we wel weten, is dat ze de altijd al populaire en vermaarde Diesel in haar erfenis heeft zitten. De smaakpapillen liegen niet. 

Het THC-gehalte van Fast Bud ligt rond de 16%. Dit zorgt voor een goede stevige kracht. Het is er niet een die je met één hijs van je sokken slaat, ze zal je daarentegen met haar zoete omarming op je gemak stellen. Als je een beetje extra kracht wilt, kun je van Fast Bud voor die extra kick ook een behoorlijke hasj maken! Het effect is voornamelijk een zachte, indringerige lichamelijke stone met een lichte cerebrale creatieve verheffing. Hierdoor is Fast Bud een perfecte keus voor als je wat geestelijke en lichamelijke ontspanning nodig hebt – zittend op de bank terwijl je het leven overdenkt, buiten genietend van de zon op zoek naar inspiratie of delend met je vrienden voor een gezellig en sociaal gesprek tot diep in de avond; alles zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je aan de bank wordt vastgenageld (ze kan het wel, als je dat wilt). Hierdoor is ze een goede keus voor beginners, laat dat duidelijk zijn, ze is krachtig maar is ook wel vergevensgezind tegenover beginnende rokers, maar kan nog steeds de roekeloze en onoplettende roker overweldigen en stevig aan de bank vastnagelen.

Voor wat betreft medicinaal gebruik is de stone van Fast Bud een goede keus voor als je symptomen van pijn wilt verlichten, terwijl de cerebrale high wat van je emotionele last wegneemt, zoals stress en angst. Ze is een goede basis voor medicinale hybriden en als je er een vindt met Fast Bud, is het zeker de moeite van het proberen waard.

Fast Bud heeft een zeer krachtige geur die een kweekruimte geheel kan vullen en kwekers aan den lijve kan laten ondervinden hoe goed hun ventilatie werkt. Kwekers moeten extra voorzichtig zijn als ze geen ongewenste aandacht willen trekken in bewoond gebied. In de geur en smaak zul je duidelijk de erfenis van Diesel met haar zoete en exotische smaken gewaarworden. De rook zelf is een zachte en milde ervaring zonder nare nasmaken. Het is waar genot.

Wij van Zambeza hebben ten volle profijt getrokken van sommige van de unieke kwaliteiten die Fast bud te bieden heeft, kwaliteiten die andere kwekers vaak over het hoofd zien. We hebben haar geïntroduceerd aan Blueberry en samen hebben zij een wonderbaarlijke soort geproduceerd genaamd Blueberry Autoflowering. Deze soort neemt de reeds vastgestelde kracht en groeitijden van Fast Bud en combineert deze met de sappige smaak en de extra kick van Blueberry. Het is een echte traktatie en we moedigen iedereen die fan is van een van haar ouders aan om haar eens uit te proberen.

Fast Bud blijft nogal klein en komt zelden boven de één meter uit. Maar als ze groeit produceert ze een overvloed aan zijvertakkingen die afgeladen raken met dikke, sappige toppen. Geweldig voor degenen die op zoek zijn naar hoge opbrengsten – het is een goede mogelijk commerciële investering, of zelfs voor een grote persoonlijke voorraad voor een goede dagelijkse blow. Zoals als vermeld heeft Fast Bud een bliksemsnelle groei, met optimale oogsten ongeveer 7½ week na ontkieming. Dit is extreem snel en zou een goede indicatie moeten geven voor waarom we het zo interessant vinden om met deze plant te kweken. Voor wat betreft de opbrengst: Fast Bud produceert binnen meestal zo’n 400-500 g/m² en buiten 20-60 g/plant. Een heel redelijke opbrengst voor zo’n snelle groei!

Zoals je kunt zien kan deze meestal onderschatte plant een serieuze speler zijn als je haar maar de kans geeft. We hebben haar potentie gezien en waren niet teleurgesteld. Als je een snelgroeiende, makkelijk te hanteren plant zoekt met mogelijk krachtige highs, dan zou je niet verder moeten zoeken, vind een soort met Fast Bud erin en omarm en koester haar.