Product successfully added to your shopping cart.

AK-47

AK-47 is een van de meest vermaarde hedendaagse planten. Ze werd ontwikkeld in 1992 en werd vervolgens verder verfijnd en verbeterd om een soort te produceren die zo velen kennen en waar zo velen van houden. Hoewel haar naam geweld suggereert, is dat niet de reden waarom AK-47 haar naam heeft gekregen. Ze werd eigenlijk vernoemd naar het ‘one hit wonder’ succes van het wapen. Net als het wapen bestormde ze de wereld als een redelijk goedkope, efficiënte en betrouwbare optie die slechts een keer hoeft af te gaan om het gewenste effect te krijgen. Maar dat betekent niet deze soort niet intimiderend kan zijn, ze heeft een potente kracht die door velen gewaardeerd zal worden. 

Om verder uit te leggen waarom AK-47 XL zo’n populaire soort is geworden, lijkt het ons de moeite waard om haar vele  prijzen te vermelden. AK-47 is wat prijzen betreft de meest succesvolle soort in de geschiedenis! Als dat niet voldoende is om je te overtuigen van haar kwaliteit, dan weten we het ook niet meer! Deze soort heeft in totaal twaalf prijzen gewonnen in verschillende cannabiswedstrijden. Hieronder zijn: de 1e prijs bij de Highlife-Cup in Barcelona, de 1 prijs in de Sativacategorie bij de Treating-Yourself Expo 2010 in Toronto, Canada, de 2e prijs in de Beste Indica-categorie bij de 2003 High Times Cannabis Cup. Inderdaad, ze heeft prijzen gewonnen in zowel de Indica- als de Sativacategorie. Een echte verklaring voor de kwaliteit van de gemengde en krachtige eigenschappen van deze hybride.

Zoals eerder al vermeld staat AK-47, net al het wapen, bekend als een ‘one hit wonder’. De high slaat direct in, is sterk een vaak is een hijs al voldoende om een gemiddelde roker in een comfortabele staat te brengen. Zoals je kunt verwachten, zouden beginners haar extreem voorzichtig moeten roken. Ze heeft een grote potentie om je aan de bank vast te nagelen en minder doorwinterde rokers zullen zeer snel en zeer makkelijk overweldigd raken.

De high veroorzaakt dankzij de Indica-erfenis een comfortabele en ontspannende lichamelijke stone, en het Sativa-aandeel zorgt voor een heldere en alerte cerebrale ervaring. Hierdoor is AK-47 een uitstekende soort om te roken op die luie dagen die je ofwel doorbrengt met je vrienden ofwel alleen, ontspannend in de zon of gewoon ergens rondhangend – als je niet ergens hoeft te wezen, maar behoefte hebt aan de ontspanning en de sociale stimulatie die deze kwaliteitssoort te bieden heeft. 

De hoge THC- en CBD-gehalten van AK-47 maken haar een uitstekende allround blow voor medicinale gebruikers. Ze is effectief in de behandeling van stress, angst, misselijkheid, migraine, het reduceren van de symptomen van depressie en het bevorderen van de eetlust. Ze kan behoorlijk effectief zijn bij de behandeling van milde pijn, maar dat is niet haar focus en degenen met serieuze, chronische pijn zouden een hybride moeten zoeken waar nog wat extra kracht doorheen is gemengd als toch graag AK-47 willen roken.

Voor wat betreft geur en smaak neigt AK-47 ernaar om Skunkachtig te zijn met ondertonen van sandelhout, maar met smaken die iets bloemiger en zoeter zijn dan de geur doet vermoeden. Dat is nog een reden waarom AK-47 zo populair is en enigszins een klassieker is geworden waar rokers graag naar op zoek gaan. Het is een zeer milde en aangename blow, en dat heeft haar samen met haar vorstige uiterlijk de bijnaam ‘Winter Wonderland’ opgeleverd. 

Wij van Zambeza hebben onze eigen hybride gemaakt om de geweldige kwaliteiten van AK-47 te gebruiken en te temmen. We noemen haar AK-47 XL Autoflowering. Ze heeft een sterke en gebalanceerde high, een heerlijke geur en heerlijke smaken en de grote opbrengsten van AK-47 – maar vergeleken met AK-47 een verbeterde groei. Je kunt verwachten dat de oogst van AK-47 9-10 weken na het planten klaar is, al met al een makkelijk de hanteren, automatische vorm. Ze is perfect voor bijna iedere kweker die de geweldige kwaliteiten van AK-47 wil kweken en ervaren – vooral guerillakwekers en kwekers met weinig tijd om in hun planten te investeren.

Als je AK-47 kweekt zal ze voornamelijk Sativa-eigenschappen tonen. Ze wordt lang en krijgt lange, zilveren bladeren, wat haar een prachtig, vorstig uiterlijk geeft. Ze ontwikkelt behoorlijk dikke bloemkelken die een enorme opbrengst kunnen voortbrengen. Voor wat betreft de groeitijd wijkt ze af van wat gebruikelijk is voor een Sativa. Binnen zijn de groeitijden van een kloon ongeveer 5-10 dagen. De bloeitijd duurt ongeveer 53-63 dagen. Buiten breekt tegen het midden/einde van oktober de oogsttijd aan. In warmere klimaten zullen kwekers merken dat de toppen pluizig en open zijn; terwijl in koudere tot middelmatig klimaten de toppen dichter worden maar minder pluizig. Er is dan geen echt onderscheid voor wat betreft de omvang van de oogst. AK-47 gedijt goed in de binnenkweek, hydro én in aarde en staat erom bekend dat ze in de buitenkweek tevens aangename resultaten boekt. AK-47 levert doorgaans 350-500 g/m² op, een zeer redelijke opbrengst als je kijkt naar de tijd en moeite die je erin moeten steken. Hierdoor is AK-47 een zeer attractieve keuze voor zowel commerciële kwekers als kenners, want ze is een goede melkkoe en heeft zeer gewilde highs van hoge kwaliteit. Het moet worden opgemerkt dat AK-47 en haar kinderen de neiging hebben om een zeer scherpe geur te ontwikkelen. Als gevolg daarvan moeten kwekers extra voorzorgsmaatregelen treffen en er zeker van zijn dat ze goede ventilatie hebben als ze haar in stedelijke gebieden kweken. Zo zullen ze geen ongewenste aandacht trekken…

Zoals deze uitleg wel duidelijk heeft gemaakt, is AK-47 een modern meesterwerk dat de populariteit die het over de hele wereld verkregen heeft meer dan verdient. Wij van Zambeza zijn helemaal weg van haar, zowel vanwege de geweldige kwaliteiten die ze rokers te bieden heeft als vanwege de goede potentie die ze heeft als het op het kweken van hybriden aankomt. Ze heeft iets voor iedereen en is een mooi afgeronde soort die van Sativa en Indica het beste verenigt in één complete krachtpatser. Als je haar of haar kinderen nog niet hebt uitgeprobeerd, raden we je ten zeerste aan om dat te doen. Het is niet voor niets een meervoudig prijswinnende soort en is de all-time favoriet van velen. Probeer haar uit, je zult niet teleurgesteld raken.