Product successfully added to your shopping cart.

Big Bud

Big Bud is enigszins een legende. Hoewel ze vandaag de dag niet veel gerookt wordt, kun je nog steeds haar sporen aantreffen in vele moderne soorten. Big Bud werd in de late jaren 80 vanuit de VS naar Nederland gebracht. Veel kwekers in de VS vreesden voor de continuïteit van hun met pijn en moeite ontwikkelde soorten, want de overheid was bezig de drugsscene flink aan te pakken. Big Bud was oorspronkelijk een kruising van Afghanica en Skunkgenen; maar toen ze eenmaal veilig hier was, werd ze als een hybride met Skunk #1 verkocht – en die won toevallig dat jaar de Cannabis Cup voor beste door Indica gedomineerde soort. Door er verder meer te kweken won ze in 1996 nog een keer een Cannabis Cup prijs. Dit consolideerde haar plaats in de cannabisgeschiedenis.

Haar naam geeft exact aan waar Big Bud om bekend staat, Grote Top. Ze produceert overvloedige hoeveelheden cannabis, ze was ooit het droomgewas van commerciële kwekers en bood een enorme winstpotentie. Nu heb je er niks aan als je er veel van kunt kweken maar met een slechte kwaliteit eindigt, zoals dat is met alle cannabisgewassen. Gelukkig voor Big Bud was dit niet het geval, ze bleek een enorme hit te zijn onder rokers en zij kregen er maar geen genoeg van. Ze bood niet alleen enorm gulle opbrengsten, maar ook een lange en begeerlijke mellow high. 

Big Bud is een door Indica gedomineerde soort, die gekweekt werd vanuit een sterke stamboom. De high die ze veroorzaakt kan erg mellow zijn en langzaam beginnen te werken. Maar het is wel een behoorlijk langdurende high die je lang laat ontspannen op de sofa of buiten in de tuin. Ze is niet sterk genoeg om het licht bij je uit te doen, ze is juist een goede sociale blow voor met intieme vrienden – als je gewoon wilt chillen en in elkaars gezelschap wilt kijken hoe de wereld aan je voorbij trekt. De behoorlijke mellow, maar genietbare high maakt Big Bud voor beginnende rokers een goede soort om mee te beginnen. Ze zou hen niet moeten overweldigen zolang ze maar voorzichtig zijn. Maar het kan tegenwoordig wel erg moeilijk zijn om Big Bud in handen te krijgen, daarom moeten vele maar genoegen nemen met een van haar kinderen.

Voor wat betreft medicinale eigenschappen is Big Bud uitermate goed geschikt om symptomen van stress, pijn, slapeloosheid en gebrek aan eetlust mee te bestrijden. Ze is een goede allrounder voor medicinale gebruikers en haar voordelen kunnen door velen genoten worden.

De geur en smaak van Big Bud zijn klassiek te noemen. Je kunt haar invloeden tegenwoordig in vele soorten waarnemen. Ze heeft een klamme, zoete en pittige geur die hypnotiserend is om te ruiken. De smaak is zoet en fruitig en rookt mild en aangenaam weg. Mede hierdoor was Big Bud zo populair toen ze de markt bestormde. Het was een complete, aangename ervaring voor de zintuigen zonder deze te overweldigen.

We waren bij Zambeza zo onder de indruk van de eigenschappen en erfenis van deze legende dat we besloten om er onze eigen soort mee te creëren. Middels veelvuldig vallen en opstaan wisten we dan toch Critical Kush XL Autoflowering te creëren – een automatische mix van zowel Big Bud en Critical die een mooi afgeronde geestelijke en lichamelijke high te bieden heeft. Het is de perfecte keus om de spanning uit je lichaam mee te laten wegstromen en je geest de vrijheid te geven, alles in een makkelijk te hanteren, automatische plant.

Zoals al vermeld heeft Big Bud veel te bieden op het gebied van opbrengst, zo veel zelfs dat de plant ondersteuning nodig heeft tegen het einde van de kweekcyclus om ervoor te zorgen dat ze niet onder haar eigen gewicht bezwijkt. Met name de lagere takken hebben ondersteuning nodig, deze moeten namelijk het gewicht van de gehele plant dragen. Een andere zeer begerenswaardige eigenschap is dat je haar niet veel hoeft te snoeien en dat de vele knopen de plant in staat stellen om zonder al te veel zorg veel licht op te vangen – een zeer waardevolle eigenschap voor de commerciële kweker. Omdat ze een door Indica gedomineerde plant is, groeit Big Bud als een typische Indica met grote, dikke bladeren.

In de binnenkweek worden doorgaans de beste resultaten geboekt, dit komt onder andere doordat Big Bud niet erg gevoelig is voor insecten. Ze is niet helemaal vogelvrij als je haar buiten kweekt, maar wel zo veel dat commerciële kwekers haar meestal binnen kweken om mogelijke verliezen te beperken. De bouw van de plant maakt haar goed geschikt voor de sea of green methode en ze heeft de neiging om in een hydro-opstelling de beste resultaten te geven; maar ze doet het ook goed in aarde. De bloei is ook erg aantrekkelijk. Kwekers kunnen er rekening mee houden dat ze binnen ruwweg 50-65 dagen tot volle rijpheid komt.

Zoals je kunt zien heeft Big Bud een lange geschiedenis van uitmuntendheid en is ze de aandacht van ieder serieuze kweker waard. Ze is ook een goede keus voor degenen die graag een stukje geschiedenis willen roken (hoewel het best lastig kan zijn om haar in handen te krijgen). Ze heeft meerdere prijzen gewonnen en was betrokken bij de ontwikkeling van meer soorten dan je je kunt voorstellen. Haar oude wortels en erfenis betekenen dat de kans groot is dat je haar tegenkomt in de meeste hoogrenderende Indicahybriden tegenwoordig, en dat is niet voor niets.

Ben Je
18 jaar of ouder?

De inhoud van Zambeza.com is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd. Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Doop op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.